Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebuju radu zda navštívit lékaře nebo počkat. Minulý týden jsem si dělala těhu test a vyšely 2 čárky, v týdnu jsem byla u dr ale ete nebylo nic vidět.dnes mi podle poslední ms vychází že jsem v 5+4tt a začala jsem krvácet
mám se hnát k dr hned? Vím že se nejspíš jedná o samovolný potrat ale nevím jak postupovat
Nečekej a vyraž na pohotovost!!! Nic není ztraceno!!!Stalo se mi to samé a dnes mám už skoro devítiměsíčního chlapečka. Držím palce!!
Tak jsem byla na pohotovosti a jsem z toho paf
dělali mi utz a brali krev - 2 pekelný hodiny čekání na výsledky abych se dozvěděla že vlastně těhu nejsem
když jsem dr řekla že mi vyšel test se 2 čárkamy minulý pátek a ještě ve středu, tak mi řekl že je to nějaká hormonální porucha, že z krve hcg těhu neukazuje. tak jsem zmatená z vlastního těla- těhu příznaky jako bolest břicha a prsou,únava to bych ještě jako příznaky před menstruací brala ale těhu test se // a nechuť na cigaretu když jsem 6 let kuřačka už mi tak normální nepřijde-už přes týden jsem neměla cigaretu v puse, tak opravdu netuším
na druhou stranu jsem ráda že to není potrat.
ve stredu jdu ke svému dr tak uvidíme co mi na to poví
já už opravdu nevím
a nemáte někdo podobnou zkušenost? že by hcg takhle během týdne vylétlo nahoru a dolu? ![]()
Neli to mohl být mikropotrat.Vajíčko se zahnízdilo a pak to vzdalo.Já si tím prošla v unoru a hned v březnu se zadařilo znovu
Tracy dík za odpověď
jsem netušila že se něco takovýho může přihodit
tak jsem aspoň zase o něco chytřejší.
Nelí tak já mělo to samé jako Tracy - mikropotrat,týden jsem se radovala ze // čárek,všechny příznaky těhu jsem taky měla a pak za týden dorazila mrcha a pořádná
Ale pozitivní na tom je,že se můžete začít snažit hned,já taky hned to další snažení otěhotněla,ale opět jsem se dlouho neradovala,zamlklé těhu v 11tt a tam už se muselo čekat se snažením ![]()
Ahojky, mně se to stalo v červenci 09, těhotenský test pozitivní, pak ale druhá čárka začala slábnout, začala jsem špinit, pak už tam byla jen jedna čárka a začala jsem krvácet. Na kontrolu jsem šla po menstruaci, děloha byla čistá, doktor tvrdil, že se mohlo jednat o velmi raný potrat… a za měsíc jsem už byla těhotná, tentokrát to dopadlo dobře ![]()
Tak aspoň že se můžen snažit dál
jen doufám že to půjde snáz-snažili jsme se rok a půl než se nám zadařilo a teď tohle
Se teda prozatím loučím a držte nám palečky,třeba se tu za pár měsíců ukážu zas ![]()
Ještě jeden dotaz holky, za jak dlouho vám přestaly příznaky? se mě nějak nechtějí pustit ![]()
Mě tak do týdne,už si přesně nevzpomínám.ALe třeba po revizi přestaly hned ![]()
mě přestaly příznaky ještě dřív než došla ms,proto jsem to už tak nějak tušila,že to nedopadne.A u prvního potratu ve 13tt zmizly den po revizi
Aha
to zítra proberu s dr, je mi totiš pořád nevolno- ne na zvracení,ale takovej ten pocit jako když je vám špatně hlady,prsa pořád bolí, podbřišek taky- i když o dost míň, a navíc jak v neděli krvácení začalo tak běhen dneška skončilo. Jsem docela zvědavá, a celkem i nervózní z toho co na to dorktor poví ![]()
tak je vše jak jste říkali
byl to takový ten mikropotrat-jen to doktoři prý radši nazývají porucha ciklu
Každopádně příznaky snad odezní tak do toho týdne a když ne tak na kontrolu.Jen mě udivilo že se na mě dr ani nekouk..prý to není třeba
Tak mi aspoň trošku zvedlo náladu že se můžem hnedka snažit dál ![]()