Cysta před transferem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
127
25.4.22 20:06

Cysta před transferem

Ahoj holky :oops: projížděla jsem diskuze a asi jsem nenašla úplně to, co jsem chtěla, proto zakládám novou diskuzi :andel: Mám dotaz. Měla jsem jít teď v dubnu na KET, který se ale bohužel odložil, protože mi doktorka objevila cystu na pravém vaječníku 4×3 cm. Minulý týden jsem byla u doktora, aby se na ně podíval, protože mě neustále bolí podbřišek a záda (ty jsou teda chvilkama hrozné)… Doktor mi napsal jednu injekci Ovitrell, kterou jsem si píchla ve čtvrtek s tím, že by po ní měla cysta prasknout. Vzhledem k tomu, že je mi stále stejně jako minulý týden a i předtím, necítím žádné zlepšení, tak mám takového tucha, že cysta nepraskla. Ve středu jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, co ukáže UTZ.. a teď k otázce. Pokud by došlo k laparce, za jak dlouho je možné jít na KET? Máte s tím některá zkušenosti? :hug: jde mi o to, jestli můžu jít v dalším cyklu nebo se musí čekat třeba další čtvrt rok apod. :think: Děkuji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jana Vajnerová
25.4.22 20:10

Ahoj, já měla úplně to samé a bylo mi doporučeno čekat 3 měsíce

• Citovat
  • Upravit
127
25.4.22 20:28

@Jana Vajnerová Ahoj Jani :hug: Tak to jsem přesně „slyšet“ nechtěla, i když jsem si to tak trošku myslela :( sice jsem do CAR hlásila, co mám za problém a co mi Dr. napsal, ale nenapadlo mě zeptat se, jak dlouho budu muset na KET čekat :think: Moc Ti děkuji za odpověď :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
25.4.22 20:57

Asi jde i o typ cysty. Já měla klasickou folikulární, taky asi 4 cm. Odsáli mi ji normálně punkcí a další cyklus jsem měla transfer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
25.4.22 21:06

@ugluk Ahoj ;) děkuji za odpověď. :andel: já právě nevím, jaká ta cysta je, ale mám pocit, že Dr říkal něco o folikulární. Ptala jsem se v CAR doktorky, která mi cystu našla, jestli to může být ze stimulace před odběrem vajíček a říkala, že to může být i tím.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
25.4.22 21:13

@Berulina2503 folikulární cysta je vlastně přerostlý folikul, co neprasknul. Samozřejmě záleží i na konkrtnéch okolnostech, ale mně ji odsávali stejně, jako se odsávají vajíčka při punkci - prostě dlouhou jehlou, ambulantní zákrok na pár minut, bez narkózy, odešla jsem odtamtud po svých a normálně fungovala hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
26.4.22 12:12

@ugluk Díky :-) já mám asi tu folikulární, ale to je jen na domněnka :nevim: uvidím zítra, co mi řekne doktor.. moc klidná z toho nejsem i proto, že se mi kvůli tomu už jednou posunul transfer :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.22 19:47

Ahoj holky, chci se zeptat prosím nemáte nějaká zkušenost s pálením mocaku? Občas.. Cytologie mi vyšla čistá a moč taky. Ale prostě někdy cítím pálení už nevím co s tím. Mám před ivf ale doktorka prostě tam nic nevidí.

• Citovat
  • Upravit
1506
19.5.22 15:17

KETy se odkládaly, dokud se nevědělo, že je cysta ustálená. Proběhly 4 transfery bez uchycení. V lednu laparoskopie, v únoru další stimulace, bez ET, aby dovyšetřovali, proč se embrya nechytila :) takže to jde i všechno hned, ale to bych nedoporučovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí