Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dámy, máte některá zkušenost s cystou v děloze či vaječníku? už měsíc mám bolesti v levé části podbřišku…bylo mi i zle od žaludku chřipkový stav..bolest je až do nohy…zad…a podél žebra nahoru, jsme pořád nafouklá a prostě celkově nic moc..byla jsem na chirurgii a sono, RTG krev vpodstatě ok..jen v moči trochu krev, bílkovina…dostala jsem Biseptol a ten letěl do koše, jak mi po něm bylo…dnes jsem se vydala na gynekologii a ejhle cysta vlevo 🙈může tyto problémy dělat? ![]()
@Sisi1988 Presne tohle se mi stalo ted o vikendu. Docela me to vydesilo, zacalo to jako strevni chripka, bolesti zaludku, celeho bricha, pocit na zvraceni, prujem…preslo to do zimnice, zvysene teploty, silenych bolesti kosti a svalu (hlavne nohy), malatnost, neskutecna unava, vecer jsem zvracela, nebyla jsem schopna ani koukat na televizi. Myslela jsem si, ze to je covid (ma to milion priznaku, jeden nikdy nevi)…druhy den mi to prislo jako zanet slepeho streva (ale na pohmat nic neboli), odeznela zimnice, ale porad strasna unava, bolesti bricha, malatnost. Dnes je to treti den, je mi o dost lepe, ale porad me boli pravy podbrisek, takovy tupy tlak, pridal se jako bonus pruhledny vytok. Porad jsem dost unavena a nejlip mi je na druhem boku a odpocivat. Kdyz dele stojim, motam se. Na gyndu jdu ve ctvrtek, ne kvuli tomuhle, tak jsem zvedava, co tam doktor uvidi. Cystu uz jsem parkrat po porodu mela, ale ne s takhle prisernym prubehem. Byla jste nekde? Co Vam rekli?
Může, na cysty trpím hodně. Je to velmi nepřijmé a má to mnoho příznaků. Byla jsme několikrát u mnoha lékařů a vždy to byla cytsa a to klidně mohla vyt jen 1×2 cm
Zkus si koupit gynex kapky, celkem to pomáhá
jinak se s tím dle mé gynekoložky nedá nic dělat, někdo to tak má prostě.
@sari89 dobry den.Jak to u vas prosim dopadlo? Trapi me neco podobneho ![]()
@jezevinka Dobry den. Nakonec to asi cysta byla. Nekdy v utery jsem mela pocit, jakoby tam neco luplo, takze nejspis praskla a asi vytekla spodem, protoze jsem mela mokre spodni pradlo. 🤷♀️ Doktor na gynekologii uz tam pak nic nevidel, takze z toho usuzuji, ze se nevylila nekam do dutiny brisni, to by tam videl volnou tekutinu. Nicmene bricho me pak bolelo celou dobu az do menstruace, ktera byla oproti jindy silnejsi a bolestivejsi. Zkousela jsem ruzne prirodni preparaty, ale nakonec asi stejne skoncim u sveho oblibeneho malinikoveho caje. 1 salek denne nebo alespon obden, kdyby Vam to joo nechutnalo, do 10.dne cyklu a s cystou obvykle ten mesic nebojuji. Nejlepsi by samozrejme podle doktora bylo nasadit hormonalni antikoncepci, ale tu znovu brat nechci…
Ahoj, obnovuji diskuzi. Může cysta na vaječníku způsobovat tyto potíže? Píchání podbřišku vlevo, nechutenství, bolesti svalů a kloubů, tlak na močový měchýř, časté močení. Moč byla dnes bez patologického nálezu, mám se ještě stavit příští týden na gyndu. Může to být cysta nebo něco jiného? Trvá to asi 2 týdny. Antibiotika na zánět moč. cest nezabrala…
@Anonymni take si myslim, ze to klidne muze byt tou cystou. Mne se pak ulevilo az s prichodem menstruace…