Cystoskopie a nález

Anonymní
18.2.22 11:04

Cystoskopie a nález

Ahoj, prosím kdo máte zkušennosti s cystoskopií a měli nález, klidně anonymně, jaký to nález byl.
Mám dlouhodobý nález v moči - zánět, užívám už několikátý druh antibiotik a lékař mi řekl, že pokud tyto poslední nezaberou, bude
se muset do toho měchýře podívat, cystoskopie.
A teď mám strach jaký může být v tom měchýři nález, cystoskopie se nebojím, byla jsem na ní
v roce 2017 a nic se nenašlo, tenkrát to bylo kvůli úniku moči. Takže vím co to obnáší.
Proč jsem se lékaře nezeptala jaký nález by mohl objevit je proto, že mám teď covid a tyhle další antibiotika mi předepsal po telefonu
z výsledků moči, že je tam stále nález.
Nechci vygooglit co by to všechno mohlo být tak Vás prosím o Vaše zkušenosti. Je možné že by tam třeba nebyl vůbec žádný nález?
Děkuji Všem, teď samozřejmě přemýšlím
co bude než k vyšetření dojde……

Příspěvek upraven 18.02.22 v 17:14

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1187
18.2.22 11:35

Napis mi sz- nebo at ti muzu ja napsat sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9154
18.2.22 14:46
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím kdo máte zkušennosti s cystoskopií a měli nález, klidně anonymně, jaký to nález byl.
Mám dlouhodobý nález v moči - zánět, užívám už několikátý druh antibiotik a lékař mi řekl, že pokud tyto poslední nezaberou, bude
se muset do toho měchýře podívat, cystoskopie.
A teď mám strach jaký může být v tom měchýři nález, cystoskopie se nebojím, byla jsem na ní
v roce 2017 a nic se nenašlo, tenkrát to bylo kvůli úniku moči. Takže vím co to obnáší.
Proč jsem se lékaře nezeptala jaký nález by mohl objevit je proto, že mám teď covid a tyhle další antibiotika mi předepsal po telefonu
z výsledků moči, že je tam stále nález.
Nechci vygooglit co by to všechno mohlo být tak Vás prosím o Vaše zkušenosti. Je možné že by tam třeba nebyl vůbec žádný nález?
Děkuji Všem, teď samozřejmě přemýšlím
co bude než k vyšetření dojde……

Ahoj, taky trpím na záněty močového měchýře a mám s ním ještě jiné, vážnější problémy. Na cystoskopii jsem byla 3-krát. Jednou tam našli tzv. glomerulace, které se tam nachází při intersticiální cystitidě, takže jsem musela pod narkózu na biopsii, ale tam se už neprokázala. Podruhé, po sérii zánětů se našla cystitis cystica (prostě takové cysty v močovém měchýři, prý to ale ničemu nevadí) a metaplazie trigona (dříve se prý považovala za prekancerózu, ale teď to prý nemám řešit). Takže ano, můžeš tam mít nějaký nález, ale i nemusíš, uvidíš, až na to vyšetření půjdeš. Držím ti moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.22 16:21

@Lollitka Děkuji.A co ty záněty? Čím je vyléčily, na mě nic nefunguje, tak co se s tím bude dělat, nechá se to tak? To snad nejde…

• Citovat
  • Upravit
9154
18.2.22 16:50
@Anonymní píše:
@Lollitka Děkuji.A co ty záněty? Čím je vyléčily, na mě nic nefunguje, tak co se s tím bude dělat, nechá se to tak? To snad nejde…

A tobě fakt nezabírají žádná ATB? Mně vždycky vykultivovali bakterii a dali ATB podle citlivost. Jednou jsem tam měla i Pseudomonádu, to jsem brala dvoje ATB, z toho jedny fluorochinolony. Já nevím, jestli ti tam něco najdou, ale pokud máš v moči bakterii, tak je mi divné, že by nenasadili ATB podle citlivosti a že by nic nezabralo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
18.2.22 16:57

@Lollitka Nevím dle čeho mi nasazují ty ATB,
ale dle kultivace těžko, když např. ve středu dám moč do laboratoře a v pátek mi dle výsledku léky nasadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mikeš40
18.2.22 17:02

Dobry den přeji ozvěte se prosim na *** děkuji.

Edit adminem: osobní údaj

• Citovat
  • Upravit
9154
18.2.22 17:04
@Tools píše:
@Lollitka Nevím dle čeho mi nasazují ty ATB,
ale dle kultivace těžko, když např. ve středu dám moč do laboratoře a v pátek mi dle výsledku léky nasadí.

Aha, no já jako chápu, že ti třeba nasadí něco „na slepo“, když máš asi příznaky, ale přeci tu moč pošlou taky do laborky a upraví ev. pak ATB podle té citlivosti. A co třeba bereš za ATB? Já asi nejvíckrát brala Furolin, ale třeba na tu Pseudomonádu jsem brala ciprofloxacin a dost dlouho, ale naštěstí mi vždy ATB zabrala. Asi bych to fakt pořádně konzultovala s urologem, ev. si našla jiného, pokud ti nesedí. Já vystřídala urologů hned několik. Každopádně držím palce, je to nepříjemné, ty záněty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.22 17:12

@Lollitka Augmentin,Cotrimoxazol, Zinnat.
Chodím k urologovi, mám to od vánoc, ATB vždy na 10 dní, kontrola až za 3 týdny po dobrání.
Chodím na urologii kde mě před lety operovali,
tak jsem myslela že takový zánět je banalita….

• Citovat
  • Upravit
2
31.10.24 09:10

@Lollitka Dobré ráno
muzu se zeptat jak jsi léčila tu metaplazii? Me ji tam našli taky a je to zlo … porad bolesti v močáku a atb zabírají max prví 3-4 dny, potom vše znovu. Bakterku mam vždy negativní..Cca před 2 lety jsem mela tok v kuse E-Coli a mela porad Atb …🙈 🙈 🙈
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast