Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky ![]()
Opět se na vás obracím s prosbou, zda někdo podstoupil v těhotenství cystoskopii. Já jsem dnes byla na urologii s podezřením na zánět a doktor mi dělal cystoskopii, že v 10 týdnu to ještě jde. Teď, když na tím tak přemýšlím, napadá mě, jestli se to v těhotenství opravdu smí. Zda nemůže zanést do močového měchýře nějaké baktérie, nebo způsobit nějaké jiné komplikace. Doktor byl extra nepříjemný.
Odpovědi, že doktor ví, co dělá, ani nemusíte psát, protože dle mě to byl ***** Zajímá mě, jestli je zde někdo, kdo to podstoupil v těhotenství.
Doufám, že můj dotaz nebude vyhodnocen, jako zbytečně otravná diskuze, jak jsem se včera někde dočetla. Nerada bych vás nějak obtěžovala.
Moc vám děkuji dámy ![]()
Pozn.: Pro ty, co se chystáte na urologii v Ostravě a nevíte kam, tak vám dám ráda tip, kam bych rozhodně nechodila
![]()
Při cystoskopii by mělo být vše sterilní,neměla by se infekce zavléci.A ranné těhotensatví asi nevadí z toho důvodu,že děloha není tak veliká a neposunula močový měchýř jinam.
A to byla první cystoskopië?To byl tak veliký nález a nevědělo se co je příčinou,že byla nutná?Max. bych čekala vycévkování-aby měli vzorek moči na bakteriúrii a mohly se ant. nasadit přesně dle citlivosti.Podle toho co je uvnitř,ne zkresleněě co je v močové trubici.
Jéééé konečně odpověď. Děkuji, páč už začínám být zoufalá…
Dle mého názoru nutná nebyla, ale říct mu to, tak mě asi prohodí oknem.
Přišla jsem tam na doporučení gynekologa, protože mě při konci čůrání bolel močový měchýř a bála jsem se, aby to nebyla nějaká infekce.
Urolog mi vzal moč, udělal UTZ ledvin a močového měchýře a říkál, že vše je v pořádku, ale že se chce ještě podívat do močového měchýře, že to bude trvat jen minutku. Tvrdil, že v desátém týdnu se to ještě může. No, nic než souhlasit mi nezbývalo.
Nic nenašel, a závěr byl takový, že bolest močového měchýře způsobuje tlak dělohy na zadní část měchýře.
Byla to první cystoskopie a poslední. Na urologii mě už nikdo neuvidí.
Myslím,že cystoskopie byla v tomto případě naprosto zbytečná-co by tam viděl?Co by hledal?Ta se dělá při opakovaných a příčinou nejasných infekcí močového měchýře-a nikdy ne při první infekci.A ještě ke všemu pokud je to bez teplot,celkové schvácenosti a dokonce i těhotenství.Ale ono se to lehčeji říká zdravotníkovi a když přijde laik k lékaři a ten na něj toto „vybafne“,tak se opravdu těžko brání.
Na teplotu se ptal, jasně jsem mu řekla, že žádnou nemám. Velice vážně mi pak říkal, že se do toho močového měchýře musí podívat ( jako by se něco dělo ). Jako bylo to rychlé, cca. minutu se vším všudy, ale…Nevím no, takhle mě děsit zrovna v těhotenství a ještě když nebylo proč.
Poučila jsem se, už tam jednoduše nikdy nepůjdu.
No pocity mám z toho děsné, né jen, že se nemůžu vyčurat ale nevím no, bylo to takové ponižujíci…
Na gynekologii je to prostě něco jiného než zde…
Jediné pozitivum - jsem zravá a miminko neohrožuje třeba zánět.
Moc ti děkuji za odpovědi
![]()
můžu se zeptat kde tu cyst.. prováděli? odpověď klidně do zpráv, děkuji