Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem maminkám,prosím v kolikátém týdnu jste cítily pohyby při2 těhu.Jsem 19týd a už jsem na trní,všude se píše že druhé mimi je cítit o trošku dřív
děkuji
Ahoj,
já jsem slabé záchvěvy cítila už v 16tt, v 18tt už to bylo o poznání silnější. Ale u každého je to jinak, myslím, že máš klidně ještě tak týden čas
.
Ahoj, tak já bych se asi styděla, u nás byl prevít cítit už někdy ve 14tt, taky jsem nechápala jak to dokázal… Ale byl cítit normálně rukou přes břicho… Můžeš mít třeba placentu vepředu a prcka otočenýho zády k břichu, to potom není tolik cítit… ![]()
druhého syna jsem cítila až v 21tt (prvního v 18tt), byl prostě takový klidnější a zůtalo mu o i po narození ![]()
Obě děti jsem cítila až okolo 20tt a to jen lehce, opravdové pohyby až později, kolem 23tt (u syna intenzivněji, dcera byla a je klidná a hýbala se i v břiše dost málo, což mi samozřejmě přivádělo různé úzkostné stavy).
Nejsem úplně štíhlá, ale první tři měsíce jsem v těhotenství vždycky spíš hubla, takže myslím, že jenom tím to není.Záleží i na té placentě a temperamentu dítěte.
Neboj, určitě je všechno v pořádku a brzy se dočkáš. ![]()
Já u prvního v 19 týdnu malinko jakoby lechtání. U druhýho v 16 týdnu docela silný ťuky ťuk…teď už to jsou pořádný čutance. Mám trochu obavy aby mu to nezůstalo i porodu ![]()
já Lukyho cítila od 16.týdne. Bylo to jako zevnitř kdyby mě dloubl prstíčkem. Nejdřív jsem si nebyla jistá, protože se píše, že prvorodičky tak brzy pohyby necítí. Tak jsem zvědavá na druhé, snad bude klidnější, protože Lukášovi ta hyperaktivita zůstala i po porodu ![]()
U druhýho dítka už citím pohyby od 16tt..a pořádné kopance citim ted od 20tt…
Já jsem první cítila asi v 18tt a teď až někdy kolem 20tt a to jsem si tím ani nebyla jistá
. Taky jsem stresovala, že bych to měla cítit u druhýho dřív…
ahoj, u prvního si to už nepamatuju,ale druhé cítím v 16.týdnu neboj u každého je to jinak.