Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, ve 25 tt mi naměřil mudr. čípek 2cm, dostala jsem magnézium a přísný klidový režim. Po týdnu (26 tt) mám čípek 2,5 cm, břicho mi netvrdne a do průkazky mi napsal CS1, mám se nadále šetřit a ležet. Chápu, že je to lepší jenom mně zajímá jestli to cervixscore může v tomto týdnu takhle být. Díky za rady a zkušenosti.
ahoj mišel, je to OK ![]()
Fyziologická hodnota CS do 23.týdne by měla být 0 bodů, 24.-25.týden 1 , 26.-27.týden 2, 28.-30.týden 3, 31.-32.týden 4, 33.-35.týden 5, 36.-37.týden 6 a od 38.týdne 7 bodů.
Ahoj, měla bych otázku jsem v 39+5 tt a mám Cervix score 4. Jak mám podle tohoto nálezu připravený porodní cesty?
Já měla cs 4 už 31tt, rodila jsem 10 dnů před termýnem. Někdo má 39 tt cs 0 a rodí na termýn. I lékaři vědí, že řídit se podle toho nedá. Ale mám takový pocit, že se to značí od 0 do 7. Čím vyšší, tím připravenější.
@Jana.49
Tak nějak… ono vždy je horší varianta vyšší než nižší.. Takže pokud máš téměř v termínu 4 tak klidně můůžeš taky za den dva rodit a přenášet nemusíš ![]()
Já jsem měla CS 4 už před 14 dny v 31.tt.Dneska po kontrole 33.tt a stále CS 4.
Ahoj maminky ![]()
Mám dotaz, před 14ti dny jsem byla v poradně (25tt) dr. mě vyšetřila a neřekla nic, jen se mi zdála divná, tak jsem se sama zeptala zda je vše v pořádku a ona, že ano ale, že mám posunuté trošku děložní hrdlo, tak že mě objedná do poradny místo za měsíc, tak za 3 týdny.. to bylo vše, ale v průkazce mám napsané CS1.. Před měsícem jsem brala ATB na zánět moč. cest, mohlo to mít vliv na to? a je šance, že se hrdlo víc neposunuje?? beru magnesium, tvrdnutí bříška mám jen občas, bezbolestné, kolikrát když tvrdnutí nezjistím pohmatem, tak mi příjde, že mě ani netvrdne.. mimčo vesele kope
ale mám pořád ze všeho strachy, aso už začínám hysterčit
![]()
děkuji ![]()
@AVONITKA Jsem měsíc před porodem (druhým porodem) a mám CS2
Loni při prvním těhotenství jsem CS ani neznala a myslím, že to bylo tak nějak podobně..
Neboj, tohle určitě nebylo to, co řešila
Možná si jen všimla termínu porodu (blížícího se) a zkrátila dobu..
Jojo určitě je to v pořádku, já měla problémy s čípkem u obou těhotenství u druhého dokonce tak že jsem musela nastoupit do nemocnice a 7 týdnů být pod dohledem. ve 28+1 byl čípek 18 mm. Jinak jsem byla propuštěna ve 34+5 otevřená na dva prsty, za týden u doktora na 3 a napsal mi CS 6-7 ale prý by k tomu odpovídal spíše stav „je divu že jste ještě neporodila“
nakonec jsem vydržela ještě skoro měsíc a malý se narodil 38+1 ale to jen díky tomu že jsme tomu pomohli, protože na další kontrole to chtěl udělat doktor sám
![]()
Určitě odpočívej a snad to bude dobré.