Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky…kdy jset v těhu začaly přibívat na váze? A kdy začlo být vidět bříško?Já u prvního začala přibírat od začátku(celkově jsem nabrala 17kg) a bříško jsem měla vidět už ve 3 měsíci.Nyní taky začala jsem 7tt a mám nahoře kilo a bříško mám nějaký vyžraný i když tolik zas nejím.Je fakt že jsem asi hubenější,jsem hubenější než před prvním těhu,mám 51-52kg.Je možné že u druhého prcka bude bříško vidět ještě dřív?
Já začla přibírat až od 3. měsíce, do té doby mi bylo blbě, jen jsem se na jídlo podívala. Bříško bylo vidět (přes oblečení) asi až 6. měsíc, protože byla zima, tak jsem chodila nabalená
, jinak mám pocit, že asi od čtvrtého už jsem malé bříško měla. Výchozí váha 54kg, před porodem 72kg. Myslím, že každá to má jinak, pokud ti není špatně a i když jíš normálně, tak je možné,že bříško můžeš mít vidět klidně i dřív.
Jako občas semi z něčeho zvedne žaludek to jo ale nezvracím.
Já při obou těhotenstvích přibírala od začátku (a to mi při tom současném bylo špatně do 22.tt). Co se týká bříška, tak to se srovnat fakt nedá - při prvním těhotenství jsem ho měla relativně malé do porodu, při tom současném od začátku větší. A vím od několika známých, že to tak při dalším těhotenství měli. (hubená rozhodně nejsem a ani jsem nebyla, ale teď je na mě těhotenství mnohem víc znát - a taky bych řekla, že tentokrát jsem přibrala hlavně přes to bříško a prsa, kdežto předtím všude možně - celkem cca 12kg).
Ahoj, já přibrala asi pět kilo při těhotenství, ale břicho jsem měla jak balon už ve 12týdnech.Naopak jsem přibrala po porodu a teď se to snažím dát dolů.
ahojky já sem přibírala hned bylo to neskutečný a to sem se fakt vůbec necpala už sem nevěděla co mám jíst měla sem na váze snad i vyžvejklou žvejku
břicho ve 4 měs obr každej si mydlel že už to bude je fakt že pak se zaseklo a v 9 měs už bylo uměrný ale vyskočilo fakt brzo no a ty kila 25kg šílenost ještě jich mám 6 ale klouby to dost pocejtily ale to se fakt nedá asi ovlivnit kdybych se cpala měla bych snad 2krát tolik…
Tak ja zacla pribirat kolem 3. mesice, vychozi vaha 54 kg, konecna 69 kg, po porodu do 2 mesicu vsechno dole (ale to je jine tema). Dokonce jak kazdy rika, ze se posledni 1-2 mesice uz tak nepribira, tak ja docela dost nabrala v poslednim trimestru, brisko, protoze jsem se pozorovala tak jsem si myslela, ze slo koncem 4 mesice uz videt, ale pamatuju si, ze jsem kolem 21 tydne byla v bazenu, a slysela jsem, jak me pomlouvaly nejake pubertacky, pry ta si dovoli bikiny a pritom je nejak tlusta a pak necekane jim to kluk rozvratil, ze budu asi nejspis tehu. No musela jsem se tomu jen smat.
A to jsem oplacana fakt nebyla, jen to brisko. Takze opravdu hezky vyskocilo az kolem 25 tydne. A myslim, ze dost holek rika, ze u druheho prcka jde poznat mnohem driv.
Jestli chces mrknout tady pupino kolem 22 tyden (podle pubertacek vyzrana
)
http://lh5.ggpht.com/…Q/s128/1.jpg
a tady ve 27 tydnu.
http://lh3.ggpht.com/…0/s128/7.jpg
Bylo to moje prvni tehu.
já přibírala od začátku celkem rovnoměrně. bříško vyskočilo asi v 5-6 měsíci, do tý doby jsem byla furt jako spíš přežraná
nejvíc jsem přibrala 7. měsíc asi 6 kil
ale slyšela jsem že u druhýho to jde rychleji vidět.
Já přibírám od začátku, špatně mi nebylo nikdy, takže pěkně rovnoměrně. Těhotenské bříško mi vyskočilo někdy v 5.měsíci, dřív to vypadalo jako velký špek ![]()
Teď mi ale diagnostikovali těhu cukrovku, tak netuším, jak to bude s váhou a přibíráním dál… ![]()
U druhého je rozhodně vidět dřív ej totiž vytahaná děloha.. apoň těĎ jsem to četla v betynce. Já jsme u druhého začala přibírat po 20 týdnu do tý doby jsem hubla..taky jsme se víc hlídala, Uprvního to bylo obžerství:-))
jéé jak to jde se hlídat?:)J8 kdžy mám hlad tka se najím:)takže se nijak nepřejídám nebo tak:(U prvního jsem jen ležela a cpala se čokynou což ted teda nehrozí ![]()
U Daníka jsem měla v půlce těhu přírůstek 2 kg, ale pak to šlo a zkončila jsem na 16kg. U Vendulky jsem nabírala od začátku a zkončila na 19 kg. Jsem vysoká, mám obě děti v zimě, takže bříško se dalo u obou dobře maskovat. Ale přeci u druhého to bylo vidět dřív a bylo trošinku větší.
Já jsem pomaloučku začala přibírat snad od druhého měsíce.Jsem hodně vysoká a před porodem taky hodně hubená, takže jsem začala přibírat hlavně v bocích a na stehnech. Bříško jsem neměla vidět dlouho. Pamatuju si, když jsem byla na odběrech na těhu cukrovku, všechny holky tam měli už bříška a mě se paní ptala, jestli jsem opravdu těhotná? ![]()
Hodně na to má vliv, jestli máš těhu cukrovku a musíš dodržovat dietu, to se pak přibírá jenom opravdu málo.
Bříško mi narostlo za pár posledních týdnů, ale i tak jsem ho měla hodně malý. Všichni se mi divili, protože si naopak mysleli, že budu mít bříško veliký, když jsem byla tak hubená. Doktor mi vysvětlil, že mám v sobě hodně místa - tím, jak jsem vysoká. Celkem jsem tedy nabrala 19 kg a 6 mám stále ![]()
Já jsem začala přibírat hned - a to úplně hned, když jsem zjistila, že jsem těhotná (27.DC) tak už jsem měla 2-3 kila nahoře. Původní váha ale byla na dolní hranici normálního BMI, takže jsem naštěstí měla rezervu ![]()
Já začala přibírat tak kolem třetího měsíce, celkem jsem přibrala asi 15kg, ale asi po třech měsících od porodu jsem byla „na svém“, i když břicho mi trochu zůstalo, prostě dřív šly zatnout svaly a zatáhnout, to mi už teď tak hezky nejde, zůstal mi takový jakoby „zlom“ tam, kde mám jizvu po císaři. A nad ním špíček
![]()
Oblečení jsem nosila pořád stejné až do pátého měsíce, pak jsem si koupila jedny kalhoty o velikost větší a přibližně od začátku sedmého už těhotenské.