Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, chtěla bych se podělit o první příznaky. Jsem úplně na začátku těhotenství a mé první příznaky byly a jsou: nucení na zvracení, ale nezvracím, jsem hrozně protivná i přítel si stěžoval
, dále pálení žáhy a ve 4 týdnu mě začaly bolet prsa. Čekám druhé dítě po deseti letech. Jsem šťastná, že to vyšlo po 3 měsících snažení i když mám velice nepravidelnou menstruaci…spíše žádnou
Musím říct, že jsem po celé 3 měsíce intenzivně myslela na to, že chci být těhotná a že si to moc přeju. Pozorovala jsem se a čekala jestli to poznám bez testu. (Test jsem si dělala 7 dnů po vynechání menstruace a druhá čárka byla sice slabší, ale byla…) Všude jsem četla, že na to nemám myslet, ale to se dobřé říká a píše…jsem prostě v tom i tak…držím všem, které chtějí otěhotnět úspěch. ![]()
Ahoj,všimla jsem si,že jsi nováček,tak Tě tu na emimi vítám.
Pokud můžu poradit,zařaď se do diskuze stejný měsíc porodu,tam se tyto věci probírají..Poslední diskuze je ZÁŘÍcí miminka 2010..Určitě Tě maminky rády přijmou mezi sebe..
Přeji pohodové těhotenství a krásné,zdravé miminko!! ![]()
Gratuluji
.
Já jsem teda byla taky pěkně hnusná a jedovatá a manžel to vydržel…Žáha mě taky pálela (teda jenom u 1. těhu), ale jinak jsem nevěděla, že jsem v tom. Jen jsem přibírala. Držím palce, ať jste zdraví…a v pohodě
.
Ahojky Evčo,
Vítám tě tu na emiminu a zároveň ti moc a moc gratuluji k těhotenství ![]()
Ahojky Evičko,
moc ti gratuluji a já doufám, že to takové rychlé bduu mít taky.Užívej si rostoucí bříško ![]()
Tééééda, děkuji za moc milé přijetí, přidám se k vám moc ráda…teda už jsem se nenápadně přidala. Díky za podporu…
Ahojda, tak přesně před rokem jsem na tom byla stejně jako ty
… a teď mi vedle v ložnici spinká 4 měsíční poklad jménem Magdalenka. Gratuluju… a šetři se, maminko ![]()
Ahojte,
moc gratuluju k těhotenství a chtěla bych se zeptat, zda jste měli nějaké příznaky už hned úpkně zkraje. Snažíme se už přes rok a zatím nic, teď mi MS ještě nedošla, měla být včera, příznaky žádné nemám, jindy se hlásí 3 - 4 dny předem a teď nic, BT měřím a od ovu se pohybuje na střídačku 37 a 36,9. TT jsem zkoušela, ale nic se neobjevilo, jsem dnes 12 DPO. Poslední dny mě dost často bolí nebo jen pobolívá hlava a prsa se jakoby vyplnila, ale to se mi stává občas i před ms. Co si o tom myslíte?
Ahoj eraguško, mě v době, kdy měla přijít MS bolelo jako obvykle břicho a bolelo tak 3 dny než přestalo. Žádná velká bolest, ale prostě tak jako vždy před MS. První příznaky až právě v těhle dnech…při vynechání MS. Asi nejnepříjemnější je ta nevolnost, ale zatím to jde. Bolest a píchání v podbříšku se taky nepravidelně během dne ozvou…a teď teda už i ty bolavé prsa. Ale jak říkám nepoznala bych to dříve než při očekáváné MS. Tak snad ti i to pomůže… ![]()
Ahoj holky, nechci zakladat novou diskuzi, tak pisi sem. Kdy po oplodneni jste na sobe pozorovaly nejake priznaky? Ja jsem dneska cca 8DPO, nekolik dni me boli v podbrisku obcas nejake to pichnuti, ale hlavne sem strasne naladova. Vcera sem probrecela skoro cely den a to kvuli uplnym blbostem, ktere bych normalne vubec neresila. Muze to byt taky jeden z priznaku? Dekuju za odpovedi ![]()
No nevím, protivná jsem někdy i sama sobě, ale to před ms i jindy, takže těžko říct ![]()
U mě první příznak teď byla šílená zima, doma 22stupňů, já ve svetru a klepala jsem se jak ratlík ![]()
Podle mě je to hodně individuální, těch příznaků může být hafo, často si je člověk může i vsugerovat. Já jim moc nevěřím, i když jsem si tu zimu vygooglila, že to někdo taky měl, tak potom // byl pořádnej šok
Ahoj holky,
my se s manželem snažíme 2,5roku o mimi.Minulý týden jsme navštívili už i CAR.Mám počkat na MS,ale ta stále nepřichází.Už mám 4dny zpoždění.A taky mám tlaky,chvilkové píchání v podbřišku.Jsem nafouklá jak balon,se cítím,že za chvíli prasknu.
Zima mi byla taky věčně-jsem doma pod peřinou,topení na max. a já se klepala zimou.Tak uvidíme…bylo by fajn,do toho CARu už nejít,jen zavolat,že se nám to konečně v poslední chvíli povedlo přírodní cestou.Kéééž by ![]()
A už jsi testovala, když máš zpoždění?
Bych nevydržela a testla, co když je to tam? Moc bych ti to přála ![]()
Gladys,netestovala.Ale zítra testnu.Jeste vyckavam,ono u mě 2dny sem,2dny tam…nehrajou roli.Nemám ms pravidelnou.To bych takhle mohla testovat každý měsíc.A to už mě dáávno přestalo bavit.Ale v út by měl manžel jet na krev a odevzdat spermouše do CARu,tak před tím testnu.Kdyby to náhodou vyšlo,ať ho tam neposílám zbytečně.Už teď je z té „odebírací kabinky“ nervozní… ![]()
Tak potom napiš. Určitě se muži uleví, že nebude muset do kabinky ![]()