Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj…prve se musi delat spatne tobe aby se mimco dusilo. nekomu to nedela dobre lezet na zadech (vetsine mamin..ale az v pozdejsim stadiu tehu). me to treba vubec nevadilo a jeste v porodnici jsem na monitorech nejradej lezela na zadech(byla to moje nejoblibenejsi a vicemene jedina mozna poloha cele tehu). a jde o to ze mimco tlaci na dolni dutou zilu (snad jsem to napsala dobre) a pak se dela spatne mamimce..a kdyz se dela spatne tobe tak mas min kysliku a tim padem i min kysliku pro mimi. takze pokud to tobe nevadi tak bud v klidu!
Já jsem na zádech pokaždé nevydržela už když jsem měla malé bříško natož to větší - to stačilo pár sekund a šly na mě mdloby - hrozně hnusný pocit, moc to tlačilo,
ale jak píše mikitta asi je to individuální. Většinou v porodnicích o tom ví a mamince nabízí i jiné polohy.
V poradně to sestřička už věděla ( protože jsem jí jednou já hrdinka zbledla ) a natáčely jsme monitor na boku.. ![]()
Ahoj,
taky si myslím, že pokud se nedělá špatně tobě, tak se miminko dusit nemůže.
Je teda fakt, že já normálně nespím na zádech vůbec, ale ze začátku těhotenství a ještě v druhém trimestru, jsem se často vzbudila na zádech a bylo mi tak dobře. Teď už teda ne, spím na boku, ale třeba když si v posteli čtu, tak taky ležím na zádech, a nevadí mi to. Je to individuální.
Ahoj, já jsem v těhotenství na zádech spala až do konce, špatně mi to nedělalo, naopak se mi tak spalo nejlépe. Takže pokud je ti tato poloha příjemná, tak si myslím, že se jí vzdávat nemusíš ![]()
holky, otvírám znova tuhle diskuzi, jak spíte v těhu, můžu spát na zádech i v pokroč. těhotenství? jde o to, že ted v zimě, jak se k ránu topí, tak mam neustále ucpaný nos a jediná poloha jak můžu dýchat je na zádech, takže ikdyž usínám na boku budím se na zádech a zatím nepocituju, že by mi to vadilo, jsem 25 tt, ale všude čtu, že se to nedoporučuje, co myslíte
![]()
Já ležím a usínám na zádech teda často… dřív jsem tak nikdy nespala, ale teďka je mi to naopak velice příjemné.. Taky si myslím, že dokud to není fyzicky nepříjemné tobě, tak je vše v pořádku..
ahoj. dozvěděla jsem se, že nemám spát na zádech. prý se tím miminko dusí. Je to pravda? díky