odkdy bije srdíčko?

32806
10.1.10 16:23

odkdy bije srdíčko?

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli někdo z vás neví, odkdy má být znatelná srdeční akce v těhotenství? Jsem v 5 týdnu a zatím je to bez srdeční akce. Děkuju…V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4972
10.1.10 16:26

U mě doktor v 5. týdnu taky ještě srdíčko neslyšel, pak jsem byla na kontrole myslím v 8. (možná dokonce už v 7.) týdnu a už bilo.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
10.1.10 16:30

Ahoj já otěhotněla asi kolem 23. dubna, těhu test pozitivní m ivyšel 11. 5. a srdíčk otam bylo až 8.6. Už jsem chytala nervíky-ale u někoho to asi trvá dýl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
10.1.10 16:33

Bije v 6.týdnu :wink: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
10.1.10 16:36

Ahojky Veru,
klíd a nohy v teple :wink: u mne můj dr viděl nepravidelnou srdeční činnost v 7. týdnu a teprve v 9. týdnu viděl krásně tepající tečku. Ono hodně taky záleží na typu ultrazvuku, pokud je s menším rozlišením, tak není tak přesný.
Tak nezoufej, já se taky trochu bála, ale můj kamarád mi řekl, ať jsem v klidu a hlavně mám čistou hlavu, že zbytečně mimi plaším a mně to tenkrát hrozně pomohlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
10.1.10 16:58

Presne tak, zalezi jak ma tvuj gyndr. dobry ultrazvuk. U Samika jsme videli (slyseli - nasli) srdicko uz v 6+1 tt (tedy na zacatku 7 tydne).
Hodne stesticka a at priste srdicko krasne boucha. :wink:

• Citovat
  • Upravit
15674
10.1.10 17:39

Veru, ono taky záleží na kvalitě UZ. Můj gynekolog mě třeba pozval na první kontrolu až v 8.tt. V minulém těhotenství jsem byla někdy kolem 7.tt a říkal, že srdíčko už asi bije, ale ne tak, aby to mohl potvrdit. Pak jsem tam šla o několik týdnů později a už to potvrdil. Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
10.1.10 18:09

Ahoj Veru,

je to hrozně individuální, ale pro upřesnění tady máš odkaz http://www.maminkam.cz/…tehotenstvi/ a nám taky v 6. týdnu začalo, ale někdy to bývá i později. Záleží jestli je těhotenství určeno přesně na týden co si člověk myslí. Určitě to bude v pořádku, jen musíš vydržet do příští KO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
10.1.10 19:27

Ahoj, taky radím nešílet ;-) U mě v 7.tt dr naznačovala, že je to možná zamlklé těhotenství a v 10.tt jsme tepali ;-) držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
11.1.10 00:31

U nás do poradny poprvé objednávají v 8 týdnu, aby bylo vidět srdíčko, ale buď v klidu, máš ještě čas a taky je to docela individuální. A jak už bylo řečeno, i přístroje mají různou kvalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
11.1.10 09:19

U Markétky jsme viděli asi v polovině 7tt, reálně to možná byl ještě konec 6tt, později se ukázalo, že těhotenství bylo o pár dní mladší. U Zuzanky jsem na ultrazvuku byla až ve 12tt podle MS (ve skutečnosti 11tt), takže tam je to bez diskuse. 5tt je moc brzo (nebo myslíš 5. týden po otěhotnění, ne po poslední MS?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32806
11.1.10 14:05

Děkuju všem, jsem trochu klidnější, i když hlavou se mi honí všechno možný, je toho tolik co by se mohlo stát, obdivuju všechny maminy, co si tím vším prošly, protože obavy o to malé jsou hrozné…takže ať se vám všem i případně vašim děťátkům daří… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
11.1.10 14:16
verunka.kliste píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli někdo z vás neví, odkdy má být znatelná srdeční akce v těhotenství? Jsem v 5 týdnu a zatím je to bez srdeční akce. Děkuju…V

Ahojky,

to je jeste brzy. Zpravidla kolem 8 tydne… ale je to hodne individualni. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
15.1.10 16:04

Ahojky to je různé u prvního bilo srdíčko v 6+2tt a ted jsem byla u dr včera podle pm 6+5 a srdíčko ještě nebylo ale ot už vím z minule že thěu je mladší otěhotněla jsem asi týden před termínem ms…ale dr říkal že je vše v pořádku tkaže bud v klidu na příští kontrole se srdíčko ukáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
15.1.10 18:57

Ahojky, my jsme byly na kontrole u pana doktora v 6+3 tt a srdíčko krásně ťukalo, podle menstruace jsme byly 7+0 tt, podle ultrazvuku 6+3 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí