Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli někdo z vás neví, odkdy má být znatelná srdeční akce v těhotenství? Jsem v 5 týdnu a zatím je to bez srdeční akce. Děkuju…V
U mě doktor v 5. týdnu taky ještě srdíčko neslyšel, pak jsem byla na kontrole myslím v 8. (možná dokonce už v 7.) týdnu a už bilo.. ![]()
Ahoj já otěhotněla asi kolem 23. dubna, těhu test pozitivní m ivyšel 11. 5. a srdíčk otam bylo až 8.6. Už jsem chytala nervíky-ale u někoho to asi trvá dýl ![]()
Ahojky Veru,
klíd a nohy v teple
u mne můj dr viděl nepravidelnou srdeční činnost v 7. týdnu a teprve v 9. týdnu viděl krásně tepající tečku. Ono hodně taky záleží na typu ultrazvuku, pokud je s menším rozlišením, tak není tak přesný.
Tak nezoufej, já se taky trochu bála, ale můj kamarád mi řekl, ať jsem v klidu a hlavně mám čistou hlavu, že zbytečně mimi plaším a mně to tenkrát hrozně pomohlo ![]()
Presne tak, zalezi jak ma tvuj gyndr. dobry ultrazvuk. U Samika jsme videli (slyseli - nasli) srdicko uz v 6+1 tt (tedy na zacatku 7 tydne).
Hodne stesticka a at priste srdicko krasne boucha. ![]()
Veru, ono taky záleží na kvalitě UZ. Můj gynekolog mě třeba pozval na první kontrolu až v 8.tt. V minulém těhotenství jsem byla někdy kolem 7.tt a říkal, že srdíčko už asi bije, ale ne tak, aby to mohl potvrdit. Pak jsem tam šla o několik týdnů později a už to potvrdil. Přeju hodně štěstí.
Ahoj Veru,
je to hrozně individuální, ale pro upřesnění tady máš odkaz http://www.maminkam.cz/…tehotenstvi/ a nám taky v 6. týdnu začalo, ale někdy to bývá i později. Záleží jestli je těhotenství určeno přesně na týden co si člověk myslí. Určitě to bude v pořádku, jen musíš vydržet do příští KO.
Ahoj, taky radím nešílet
U mě v 7.tt dr naznačovala, že je to možná zamlklé těhotenství a v 10.tt jsme tepali
držím pěsti
U nás do poradny poprvé objednávají v 8 týdnu, aby bylo vidět srdíčko, ale buď v klidu, máš ještě čas a taky je to docela individuální. A jak už bylo řečeno, i přístroje mají různou kvalitu.
U Markétky jsme viděli asi v polovině 7tt, reálně to možná byl ještě konec 6tt, později se ukázalo, že těhotenství bylo o pár dní mladší. U Zuzanky jsem na ultrazvuku byla až ve 12tt podle MS (ve skutečnosti 11tt), takže tam je to bez diskuse. 5tt je moc brzo (nebo myslíš 5. týden po otěhotnění, ne po poslední MS?)
Děkuju všem, jsem trochu klidnější, i když hlavou se mi honí všechno možný, je toho tolik co by se mohlo stát, obdivuju všechny maminy, co si tím vším prošly, protože obavy o to malé jsou hrozné…takže ať se vám všem i případně vašim děťátkům daří… ![]()
verunka.kliste píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli někdo z vás neví, odkdy má být znatelná srdeční akce v těhotenství? Jsem v 5 týdnu a zatím je to bez srdeční akce. Děkuju…V
Ahojky,
to je jeste brzy. Zpravidla kolem 8 tydne… ale je to hodne individualni. ![]()
Ahojky to je různé u prvního bilo srdíčko v 6+2tt a ted jsem byla u dr včera podle pm 6+5 a srdíčko ještě nebylo ale ot už vím z minule že thěu je mladší otěhotněla jsem asi týden před termínem ms…ale dr říkal že je vše v pořádku tkaže bud v klidu na příští kontrole se srdíčko ukáže.
Ahojky, my jsme byly na kontrole u pana doktora v 6+3 tt a srdíčko krásně ťukalo, podle menstruace jsme byly 7+0 tt, podle ultrazvuku 6+3 tt.