Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevíte některá, jestli při cystě může být zvýšené HCG?
Ahoj 100% to nevím,ale myslím si,že hormon Hcg produkuje placenta,a je to první známka těhotenství.Takže při cystě se placenta netvoří,tudíž by žádné hcg v krvi,nebo moči být nemělo.Možná to tak není,ale já si myslím,že jo.Uvidíš,co ti napíšou ostatní holky
Hm, cetla jsem, že při cystě a nitroděložním těhotenství se objevuje zvýšená hladina HCG, tak já už fakt nevím.
Me to rikal pri prvnim tehu muj gynekolog, ze tehutest muze byt falesne pozitivni pri cyste, takze asi ano.
Terik
Tak to je zajímavé, protože přece HCG produkuje jen placenta, ne?
Ahoj,
pri cyste se HCG muze zvysit a myslim, ze i pri nejakych onemocnenich se stitnou zlazou…to jsem vycetla na netu, nemam to od dr.
Ahoj,
před pár lety mi naměřili vyšší HCG, už mě hnali do nemocnice na mimoděložní těhotentsví (na UZ nic nebylo, jen cysta) a nakonec to uzavřeli s tím, že byla zřejmě hormonálně aktivní. Tak nevím…asi to zřejmě lze. Jo, to HCG bylo asi (už si to moc nepamatuji) kolem 100, těsně po opoždění MS.
Sendy
Ahojky,
když jsme se snažily o mimi, každý měsíc mi vycházel pozitivní test, ale těhotná jsem nebyla. Po kontrole mi zjistili, že mám cystu, která způsobovala tu pozitivitu. Pro jistotu mi vzali krev a HCG = 0 Jakmile cysta praskla, otěhotněla jsem ![]()
Lukina
No, já jsem otěhotněla a přesto jsem měla na každém vaječníku cystu, dokonce vpravo dost bolestivou.
Teď - naštěstí - někam zmizely ![]()
Monaliso, můžu se tě, prosím, zeptat, kdy ti cysty zjistili? Jestli už před těhu nebo až po? Jak jsi je měla velké? A sami se vstřebaly nebo praskly?
Včera mi zjistili cystu za dělohou (jsem 11 tt). Řekli, že ji mohu mít celé těhotenství, ale také, že může prasknout nebo se uskřinout. Jsem z toho dost špatná.
Děkuju za odpověď.
Zuzka
Lenkadavi - taky jsem četla, že cysta může způsobit falešně pozitivní těhutest.
Zuzma - moje kamarádka, když otěhotněla, tak měla cystu jak pomeranč, ale sama se jí ztratila, prý se to stává poměrně často
Lenkadavi - hcg neprodukuje placenta, ale blastocysta (plod) jako taková zhruba od osmého dne po početí. Placenta se tvoří postupně cca do 12 tt. a produkuje zejména progesteron.
Sylva
Zuzma: Na cysty jsem trpěla docela často, brala jsem jeden čas Clomhexal na podporu vaječníků, takže se nebylo čemu divit.
Zjistila mi je Dr., když mi potvrdila, že jsem konečně - po skoro 3 letech - těhotná:-).
Vstřebala se sama, a je pravda, že jsem se tím ani moc nestresovala. Pokud nebolí, tak by prý měla být žena v klidu.
Mám kamarádku na gynekologii a ta mi říkala, že při bolestech je lepší cystu v těhu sledovat (pobytem v nemocnici).
Ale uvidíš, že se cysta sama vstřebá!
Holky a tu cystu Vám našli kde? Na vaječníku nebo v děloze?!Ptám se protože včera jsem byla u doktora že jsem snad konečně po roce a půl těhotná. Čtyři různé testy pozitivní. A doktor na ultrazvuku viděl v děloze něco malinkatého že tam roste že to vypadá na těhu vypadalo to jako váček a v něm zatím malinká tečka ale že prý je to zatím moc malé 4 mm nato aby na 100% těhu potvrdil, že nemůže říct jak se to bude vyvíjet dál! Že mám přijít za 3 týdny. Mohla by to být cysta? A v děloze? Taky jsem brala asi 2 dva měsíce Clomhexal, to se mi udělala cysta na vaječníku, pak zmizela pak jsme to vy:,–(ily a 2 měsíce už to neberu a teď jsem zjistila že jsem možná těhu. Prosím poraďte co si o tom myslíte?!
Kačátko Cysta v děloze je méně pravděpodobná, většinou se tvoří na vaječnících. Mám to z diskuse doktora z virtuální porodnice. Takže si těhotná a blahopřeji. Já také otěhotněla poprvé díky Clomhexalu.