Cysty a HCG

1520
20.2.06 11:34

Cysty a HCG

Nevíte některá, jestli při cystě může být zvýšené HCG?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
367
20.2.06 12:11

Ahoj 100% to nevím,ale myslím si,že hormon Hcg produkuje placenta,a je to první známka těhotenství.Takže při cystě se placenta netvoří,tudíž by žádné hcg v krvi,nebo moči být nemělo.Možná to tak není,ale já si myslím,že jo.Uvidíš,co ti napíšou ostatní holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
20.2.06 12:33

Hm, cetla jsem, že při cystě a nitroděložním těhotenství se objevuje zvýšená hladina HCG, tak já už fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
20.2.06 12:37

Me to rikal pri prvnim tehu muj gynekolog, ze tehutest muze byt falesne pozitivni pri cyste, takze asi ano.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
20.2.06 12:53

Tak to je zajímavé, protože přece HCG produkuje jen placenta, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.2.06 13:02

Ahoj,
pri cyste se HCG muze zvysit a myslim, ze i pri nejakych onemocnenich se stitnou zlazou…to jsem vycetla na netu, nemam to od dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
20.2.06 13:18

Ahoj,

před pár lety mi naměřili vyšší HCG, už mě hnali do nemocnice na mimoděložní těhotentsví (na UZ nic nebylo, jen cysta) a nakonec to uzavřeli s tím, že byla zřejmě hormonálně aktivní. Tak nevím…asi to zřejmě lze. Jo, to HCG bylo asi (už si to moc nepamatuji) kolem 100, těsně po opoždění MS.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
20.2.06 15:41

Ahojky,

když jsme se snažily o mimi, každý měsíc mi vycházel pozitivní test, ale těhotná jsem nebyla. Po kontrole mi zjistili, že mám cystu, která způsobovala tu pozitivitu. Pro jistotu mi vzali krev a HCG = 0 Jakmile cysta praskla, otěhotněla jsem :wink:

Lukina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
3.3.06 19:06

No, já jsem otěhotněla a přesto jsem měla na každém vaječníku cystu, dokonce vpravo dost bolestivou.
Teď - naštěstí - někam zmizely :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
4.3.06 14:30

Monaliso, můžu se tě, prosím, zeptat, kdy ti cysty zjistili? Jestli už před těhu nebo až po? Jak jsi je měla velké? A sami se vstřebaly nebo praskly?
Včera mi zjistili cystu za dělohou (jsem 11 tt). Řekli, že ji mohu mít celé těhotenství, ale také, že může prasknout nebo se uskřinout. Jsem z toho dost špatná.
Děkuju za odpověď.
 Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.3.06 14:40

Lenkadavi - taky jsem četla, že cysta může způsobit falešně pozitivní těhutest.
Zuzma - moje kamarádka, když otěhotněla, tak měla cystu jak pomeranč, ale sama se jí ztratila, prý se to stává poměrně často

• Citovat
  • Upravit
2133
4.3.06 15:54

Lenkadavi - hcg neprodukuje placenta, ale blastocysta (plod) jako taková zhruba od osmého dne po početí. Placenta se tvoří postupně cca do 12 tt. a produkuje zejména progesteron.
 Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
4.3.06 20:10

Zuzma: Na cysty jsem trpěla docela často, brala jsem jeden čas Clomhexal na podporu vaječníků, takže se nebylo čemu divit.
Zjistila mi je Dr., když mi potvrdila, že jsem konečně - po skoro 3 letech - těhotná:-).
Vstřebala se sama, a je pravda, že jsem se tím ani moc nestresovala. Pokud nebolí, tak by prý měla být žena v klidu.
Mám kamarádku na gynekologii a ta mi říkala, že při bolestech je lepší cystu v těhu sledovat (pobytem v nemocnici).
Ale uvidíš, že se cysta sama vstřebá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.3.06 08:04

Holky a tu cystu Vám našli kde? Na vaječníku nebo v děloze?!Ptám se protože včera jsem byla u doktora že jsem snad konečně po roce a půl těhotná. Čtyři různé testy pozitivní. A doktor na ultrazvuku viděl v děloze něco malinkatého že tam roste že to vypadá na těhu vypadalo to jako váček a v něm zatím malinká tečka ale že prý je to zatím moc malé 4 mm nato aby na 100% těhu potvrdil, že nemůže říct jak se to bude vyvíjet dál! Že mám přijít za 3 týdny. Mohla by to být cysta? A v děloze? Taky jsem brala asi 2 dva měsíce Clomhexal, to se mi udělala cysta na vaječníku, pak zmizela pak jsme to vy:,–(ily a 2 měsíce už to neberu a teď jsem zjistila že jsem možná těhu. Prosím poraďte co si o tom myslíte?!

• Citovat
  • Upravit
1119
14.3.06 08:42

Kačátko Cysta v děloze je méně pravděpodobná, většinou se tvoří na vaječnících. Mám to z diskuse doktora z virtuální porodnice. Takže si těhotná a blahopřeji. Já také otěhotněla poprvé díky Clomhexalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí