Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, jsem ve 31. tt a má výška fundu je 35 cm. Má lékařka mě docela znervózňuje, ríká, že to není normální, že je to moc. Prosím tedy o radu. Nejste na tom některá podobně? Co na to Váš lékař?
Ahojky,
mám také vysoko fundus, ale nikdo z toho nic nedělá. Přičítám to tomu, že je to druhé těhu a pravdpodobné oplodnění bylo o 14 dní dříve než podle MS. To ale nikomu nevysvětlím, protože to nikoho nezajímá. Možná máš také trochu starší těhu, než si myslí Dr.
Sendy
Ahojky Sendy, no já vím i přesný datum oplodnění, protože v ten měsíc jsme se spolu tulili jen jednou.
A to vychází přesně na termín.
Kolik si měla vášku fundu ve 28. tt a 31. tt?
Má doktorka je z toho na prášky, rozčiluje mě tím. ![]()
Přesně to nevím, ale ve 30tt to odpovídalo 32tt. Já teď už mám břicho i mezi žebrama, tak nevím, jak to vydržím ještě měsíc
Nic si z toho nedělej, každý těhu je unikát. Snad tě straší zbytečně a navíc se od týhle metody ustupuje.
Já zas ve 37.tt jsem měla fundus 30cm,to zas z toho byli všichni vyjevení,že snad nejsem v tak vysokým stadiu těhotenství,a nechtěli věřit,že za chvíli budu rodit.
Myslím,že to je individuální.
V 31tt mám výšku 28 cm, být tebou, vůbec bych se tím nestresovala, je to prostě individuální.
R.