Viditelné pohyby v 23. týdnu těhotenství

3
17.2.06 11:38

VIDITELNE POHYBY VE 23.tydnu

Ahoj, cekam prvni miminko a zrejme jsem lehce paranoidni. Je normalni, kdyz pohyby miminka jsou videt, a to hodne, uz ve 23. tydnu? Jinak pohyby citim zhruba mesic. Diky za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4258
17.2.06 11:42

hm tžak to si teda tak presne nepamatuju,ale taky jsem je pozorovala,ale nevim kdy uz.jinak pohyby jsem citila od18tt a myslim ze kdyz jsem se pozorne divala mozna mi to bricho trosku nadskocilo-ale nejak moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
17.2.06 11:44

Ahojky, to je klidne mozne. Ja jsem malou citila uz od 18tt a to ji do ted zustalo. Je silna a porad neposedna. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
17.2.06 11:45

Ahoj, ano, já jsem už ve 23 týdnu pohyby sem tam spatřila. Jezdící nožička po bříšku. Ale vždy jen na moment. Spíš jsem viděla jak mě zrovna kopalo. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
17.2.06 11:50

Já jsem taky cítila pohyby jako prvorodička velmi brzy, v 18. týdnu a viděla jsem je kolem toho 23. jak píšeš taky. Sporadicky, jako takovou vlnku přes břicho a lehké ťukání a chvění

Peťula a Julinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.2.06 11:59

Díky

Díky moc, uklidnily jste mě. Fakt mi to už přišlo divný. Včera večer jsem půl hodiny pozorovala břicho a děsila mě četnost i razance, s jakou budoucí potomek viditelně projevuje svou „existenci“. :P
A když se takhle hodně hýbe, znamená to, že se mu něco nelíbí? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.06 12:06

Ahoj,
já jsem taky jako prvorodička cítila pohyby brzo a dost intenzivně. Že Tě mrně hodně kope neznamená,že je nespokojené.Prostě je živější a víc procvičuje svaly.Počkej-bude hůř,mě každý uklidňoval,že se bříško zklidní-omyl,teď jsem v 39 tt. a třeba včera kolem půlnoci byla malá nejspíš na diskotéce.To jsou teprve pohyby.....až jsem se z toho málem doslova počůrala.
PS:ptala jsem se i dr. a uklidnění bylo,že každé mrně je jiné.Některé klidné jiné aktivní až běda.
Buď ráda a užívej si bříška.

• Citovat
  • Upravit
14079
17.2.06 16:33

Mataci - určitě je to v pořádku, když se mimi hodně hýbe. Já mám taky divocha, hlavně v noci. Asi si počká, až se na ty jeho taneční kreace budu dostatečně soustředit a pak spustí. Momentálně nejoblíbenější poloha je odstrkování se od žaludku a zároveň kopání do močového měchýře :)
Některé děti jsou fakt aktivnější, ale zase to neznamená, že takové budou i po porodu. Ovšem jak se tak znám, pak to teprve začne a mláďátko nám vrátí všechno, co jsme kdy provedli svým rodičům :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
17.2.06 16:59

Milli no nemusi to znamenat, ale u nas sa to potvrdilo.
Mne skuseny gynekolkog nechcel verit, ze sa mi maly kazdu chvilu pretacal zprava-dolava, kazdy zapis som mala v tehotenskej knizke inu polohu, az do porodu raz poloha hlavickou vpravo, raz vlavo, srdiecko mu hladali vzdy na zlej strane, cakali ho tam, kde posledne a ono nie :D . No a celkovo som pohyby citila od 17 tyzdna, maly bol hodne velke sidlo uz v brusku a ostalo mu to, pohybovo bol dost napred v 9m chodil a celkovo neposedi ani minutu :-) ale inak je to kludny a dobry hosik, len troska pohyblivejsi :-)
Tak vam prajem zdrave miminka a uzivajte si kopanceky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.2.06 19:39

Ahojky. Též se připojuji s krásnými viditelnými pohyby. Poprvé jsem pohyby ucítila a dokonce viděla kolem 18. týdne a doktorka mi nevěřila a tvrdila, že to byla tepající aorta. To určitě! To bych musela mít aortu silnou jako hadici a musela by mi cestovat v bříšku :--) Též cítím s mimíškem silné pohyby a často je vidím. Někdy jsem nervózní, když je na 3 hoďky klid, každý mi říká, že si mám užívat dokud to jde, že je to jen začátek, protože pak to bude ještě lepší, ale já se těším. Takže přeji vše nej a ať mimíšek i jeho maminka prospívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
17.2.06 20:31

Ahojky,
u mě byly viditelné pohyby téměř od začátku (nepočítám to „motýlí třepotání“ v asi 4. měsíci:-) ). Břicho mi skákalo už asi od 20. týdne… a ani mě to moc nepřekvapuje, když vidím, jakého dneska máme draka :D

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.2.06 20:32

Ahoj tehulky,tak ja citim pohyby uz od 16tt,a muzu Vam rict ,ze ta nase princezna bude poradne sidlo,nyni jsem 25tt a kope opravdu hodne ale opravdu hodne,je strasne aktivni i dokotri mi to tvrdi pri kontrolach se rada ukazuje.A ted posledni dny nevim co se ji stalo,ale je to horsi,samozrejme ze jsem rada,alespon vim,ze je ok,a ze se tam v brisku ma moc dobre.

Ted je aktivni porad,nekdy mi pripada,ze vubec nespi,a kdyz sedim na gauci a divame se na telku poskakuje mi cele bricho je to sranda museli by jste to videt.A vetsinou jsou to takove rany,ze pritel si mysli ze me to musi bolet.Ale jsem strasne rada,ze je takova,uz se na ni vsichni moc tesime. zatim pa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.06 21:06

Ahoj holky, já cítím pohyby (jako prvorodička) také od cca 18.týdne. Ze začátku jsem si datumem kdy jsem je začala poprvé cítit ale nebyla jistá, tak jsem si na radu doktora, ať si nějaké vymyslím prostě nějaké plus mínus vymyslela :-)) Teď už jsem 23+2 a bříško mi zase až tak neposkakuje, jen když si přiložím ruku či se hodně soustředím na tričko tak to mi nadskočí. Jinak pokaždé když nalákám manžela aby si sáhnul, tak mrňous přestane :-)) Já mu to vytmavím hned jak ho spatřím :-))) Chci se Vás ale zeptat, zda máte stanoven termín porodu i podle pohybů? Já jak jsem je začala cítit dřív, tak ten datum mám podle nich na 1.6. a podle PM a UZ na 14.6.. Tak nevím čemu mám věřit, ale asi tomu podle UZ co? Jak to tak vidím, tak si stejnak tašku zbalím už někdy v půlce května :-))
 Papa

• Citovat
  • Upravit
24
17.2.06 21:42

No já začala cítit prcka taky kolem toho 18.týdne a od té doby to bylo čím dál víc pohybů,nejčastěji začínala malá večer kolem 21h a to snad dělala v tom bříšku salta jak se bříško vlnilo.Takže už v bříšku byla pěkně čilá a zůstalo jí to i po narození.Narodila se v 23:06h,tak máme doma nočňátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
17.2.06 21:57

Ahoj,
naša princezna se mlela v břiše už od 17tt, přesně si pamatuji ten moment, kdy jsem si tím konečně byla na 100% jistá, no a od tý doba byly její pohyby velmi pravidelné…počkej kolem 30tt, to u nás bylo to nej těhu období, co do pohybů.

Užívej si to, já to měla moc ráda.
Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí