Viditelné pohyby v 23. týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
585
17.2.06 23:25

ADRIANA: Já jsem pohyby cítila tak asi v 18 nebo 19tt, podle toho mi doktor určil termín asi o 14 dní dřív než ten podle PM.
Rozhodně je lepší se řídit tím podle menstruace, ten je nejspolehlivější!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
18.2.06 11:13

Taky přidávám svou zkušenost, čekám 1. miminko a pohyby jasně a pravidelně vnímám tak od konce 19.tt. Poslední týden začaly být i viditelné, opravdu mi úplně nadskočí bříško a někdy teda nadskočím i já. Taky se pravidelně překrucujeme sem a tam, každé ráno kope nožičkama jinde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
18.2.06 19:52

Ha, doktor mi ten 18 týden nevěřil, že jsem cítila pohyby (čekám první), ale koukám, že normálka! :-D Taky čekáme sportovce (nebo stonožku ;-)), největší sranda je, když ležím ve vaně a dělají se mi kolem bříška vlny ;-) (Ve vodě se mu líbí, asi jak jsem uvolněná, má dost místa :-))
Jestli je spokojený nebo ne podle pohybů nevím, ale někdy mi připadají takové škubavé a trhavé, tak to považuju za nespokojenost, a když dostanu jednu velkou ránu a je ticho, tak to je určitě nespokojený - to se stává zvlášť po nějakém nenadálém příliš hlasitém zvuku nebo tak. Rozhodně reaguje na muziku. Ale vědět, jestli je nespokojený, nebo zvědavý, to je těžké ;-)
Jenom doufám, že jako dítko bude klidnější… a spavější… a nebude mít tu nejaktivnější chvilku zrovna ve dvě ráno ;-) Vzbudit mě spolehlivě dovede tak od 24-25 týdne. Když ležím na boku, jak se doporučuje, dost bolestivě se odráží od postele, takže nadále spím na zádech. Ale jak si chce někdo sáhnout, hraje si na schovku ;-) Největší sranda byla tuhle, když jsem zjistila, že jednu stranu břichu mám jako dřív a obrovskou bouli na straně druhé… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
18.2.06 22:17

Tak to je přesné ! Nebo spíš bylo :D , malá dělala psí kusy, ale pěkně. Boule ze začátku byly všude, pak jak už se natočila to bylo pořád do těch samých míst, no a od 30tt kopala a jezdila nožkama a to v pravidelném režimu, např. večer v posteli a pak třeba odpoledne, jakmile jsem dosedla na pohovku.
Sranda byla i v práci, kdy jsem seděla v kanclu na židli, a některé dny se malá mlela, třeba i hodiny prakticky bez přestání a já se ani nemohla soustředit na práci, hladila břicho a moc si to užívala. Skutečně už v břiše byla živé dítě. Ale byla hodná, v noci žádné buzení, no režim, jako mamča…teď už je to jiné :? , ale změna je potřeba :)

Já v těhotenství nic tak neobdivovala, jako toto :lol: MOC…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
18.2.06 22:44

Mě taky malá kopala nejvíc v práci. Kolega na mě koukal divně, když jsem si s přiblblým výrazem hladila břicho :)
A taky se mi delali obri boule (myslela jsem si nejdriv, ze je to hlava, ale kdyz ted mam mimi, myslim, ze to byl spis jeji spekaty zadek :)
No kazdopadne to bylo videt opravdu hodne, a to i z dalky, pokud jsem mela upnute tricko. Moc rada na to vzpominam.

lejla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
19.2.06 13:04

Archienka mne to zase vychadzalo presne podla pohybov, termin podla MS som mala 28.10 a podla pohybov 6.11 a 6.11 v noci mi praskla voda a 7.11 bol maly na svete.
Zo skusenosti z okolia je najpresnejsi termin podla ultrazvuku v 12 tyzdni, vtedy este vsetky mimca rastu +/- rovnako, tak sa da dost presne urcit termin podla velkosti. Neskor uz su rozdiely.
A termin podla MS byva nepresny aj z toho dovodu, ze nie kazdy ma ovulaciu presne v strede cyklu, ja som napriklad otehotnela tesne pred MS :-) takze som to mala vsetko posunute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.2.06 15:01

GOTHIC: ahojky, ale tak to ti teda nevyšel ani ten termín porodu dle UZ, když píšeš, že jsi otěhotněla těsně před MS že? To jsi ho musela teda mít asi o 14 dní dřív než toho 28.10.. Já jsem teda mimochodem stále přesvědčená, že jsem otěhotněla už cca 10-14 dní před PM, ale myslím, že by to měli na UZ poznat, tak jako to poznali zřejmě u tebe a na to mi ty pohyby taky nesedí. :-)

• Citovat
  • Upravit
1376
19.2.06 17:23

Adriana, termin podla ultrazvuku mne pre istotu gynekolog vobec nedal :D tak ani neviem ci mi vysiel, alebo nie.
Mala som len podla pohybov a podla MS :-)
Sestra mala tiez obe deti o 2 tyzdne neskor, ako podla terminu MS a obe boli akurat, neboli prenasane :-) Asi to ma kazdy inak :-) Kamoska dokonca otehotnela pocas MS 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí