Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nemáte někdo zkušenosti s pískáním v uších v těhotenství? Mě v nich píská už 8 let a docela jsem si na to zvykla a nevnímala to, ale asi od 2. týdne se mi to v jednom uchu zhoršilo a jsem z toho docela nervózní
. Ani nevím, jestli na to může mít těhotenství vliv. Ale kdesi jsem tu četla, že některým holkám v uších zaléhalo, nebo se jim motala hlava a po porodu to přestalo. Zkoušela jsem i léčitele, protože doktoři jsou bezradní, ale nechce se mi na sobě teď experimentovat, když mám v sobě toho tvorečka
.
Hanka 22.t
Handulino, mně píská v uších taky, zalejhaj mi taky… Navíc já jsem ten typ, kterýmu když zapíská v levým uchu, tak čeká nějakou katastrofu (pískání v pravém je naopak fajn
). Takže to v podstatě nijak neřeším, jen trnu, jestli mě přejede auto nebo jestli nenajdu vytopený byt a tak…
![]()
Ja mam tinitus asi od setnacti. Nikdy na nej nic nezafungovalo, jen pri zhorseni vetsi davky vitaminu B12 v podobe trimesicniho uzivani Betasercu + injekci par tydnu. Pak se to vzdy srovnalo nebo i o chlup zlepsilo. Usni mi kdysi slibovala, ze to mozna zmizi v tehotenstvi kvuli velkym hormonalnim zmenam, ke kterym v te dobe dochazi. Pry se to obcas stane… No, DOUFALA jsem, ze to treba vyjde, ale nic. Ted jsem tehotna podruhe a usi piskaji dal. Nezaznamenala jsem zadnou zmenu zadnym smerem…
Holky díky za odpověď. Je dobré vědět, že v tom nejsem sama. Není to nic, na co by se umíralo, ale moc příjemné to není…
Já jsem vždycky chodila na nějaké kapačky a potom brala microser. Právě jak se mi to v 2. týdnu zhoršilo, tak jsem naklusala opět do nemocnice a při pozitivním těhu testu jsem se skoro zhrozila, protože microser se užívat v těhu nesmí. Ale doktor říkal, že kdyby to mimi poškodilo, tak by se neudrželo a zatím to vypadá, že měl pravdu. Tak doufám… Ještě se říká, že je dobrá Gingko biloba, ale na užívání v těhu jsou názory různé, takže jsem ji brala do 20. týdne a teď už radši ne. Přece jenom by už teď to prokrvení nemuselo být žádoucí. No budu doufat, že se mi to po porodu zase srovná…
Jak se tak divam ak piskani v usich je normalni
me to zacalo az ted vwe 33tt..uz jsem zacala premyslet co to je kdyz mam tlak dobry ale ted jsem klidna kdyz vim ze je to normalni