Zpomalení růstu plodu

5
20.2.06 09:28

Zpomalení růstu plodu

Ahojky,holčiny chtěla jsem se zeptat,jestli některá máte zkušenost jako já.V 11+3 měl plod CRL 60mm,což odpovídá 12+4-protože je to rozdíl více jak 7 dní, platí prý těch 12+4.Pak v 13+5 měl CRL 80mm,což odpovídá 13+6-ale dle předchozího UZ už by měl být 14+6,takže je vlastně o týden pozadu.Vždy předtím mi rostl 30mm za dva týdny a teď jen o 20mm.Stalo se Vám něco podobného,že by zezačátku rostl plod rychleji než by měl,a pak by se jeho růst zpomalil a přesto bylo vše OK?Jsem z toho dost na nervy,zdá se mi totiž že i dělohu mám těď nějak míň vypouklou než předtím.Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
20.2.06 10:39

Ani děti nerostou všechny stejně a rovnoměrně… myslím, že kdyby s tím něco bylo v nepořádku, řekne ti to doktor (který ti ostatně ty míry nahlásil, počítám :-)). Navíc ono to měření není úplně přesné a bude to s tou přesností čím dál tím horší ;-) Děloha se ti taky „stěhuje“ a míň vypouklá ti připadá spíš proto, že už si prostě zvykáš. Tákže žádný nervování ;-)
(Rovnoměrně samozřejmě neroste - někde jsem četla pěkný přirovnání, že kdyby mimčo v bříšku rostlo celou dobu tak rychle, jako první týden, tak za těch devět měsíců vyplní celý známý vesmír… :-D)

• Citovat
  • Upravit
2580
20.2.06 11:11

Ahoj Lilku,

ke konci těhu jsem byla na 4D UTZ, který má být nejpřesnější. Mimísovi změřili nožičky o 2 týdny pozadu. Při další kontole už byly pozadu o 3 týdny. Hlavička zas byla asi o týden napřed. Lékař nás varoval, že by se mohlo jednat o liliputánství. Nemusím ti popisovat, jak mi bylo.
Ondra je ale krásný zdravý miminko!!!
Takže mi věř, není důvod se stresovat. To měření UTZ je ORIENTAČNÍ a podle mých zkušeností dost nepřesný. Hlavu vzhůru, všechno bude OK :wink:

Danča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
20.2.06 11:13

Chces se pobavit? Nase Charlie mela termin narozeni na Mikulase…a pozdeji nabirala zpozdeni, takze pristroj hlasil i Silvestr. Smerodatny je ten termin, ktery mas v tehu prukazce, a pokud Dr. neresi odchylku, tak je asi vse OK. U me to zacali resit az posledni dva mesice a to jen kontrolovali prutok v pupecniku. Ten byl OK. Proste jen mensi mimi…Kazdy nemuze byt podle tabulek…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
20.2.06 11:42

Moc to neřeš, UZV je nepřesný… Vítek v 7,9 a 13 tt vždy „byl větší“ o pár dní, než měl, ve 20tt už od dva dny menší, ve 31tt měl hlavu v normě a tělo zaostávalo o tři týdny, za 14 dní hlava v normě a tělo menší o týden… prostě zaáleží, jak je mimčo natočené, jak ho změří…
Směrodatný je TP dle poslední MS-pokud ji máš pravidelnou, 28 dní, tak by to tak mělo být a ostatním se netrap a buď v poho:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky