Dá se atopický ekzém vyléčit ?

wiki čiki
19.3.14 22:23

Dá se atopický ekzém vyléčit ?

Ahoj všem maminkám. Asi před 2 měsíci nám paní doktorka řekla že má muj syn (11měsíců) atopický ekzém. Měl pouze na ramínkách takové dvě mrňavé suché místa s olupující se kůží. Slyšela jsem o tom že doktoři říkají atopický ekzém skoro všemu. Na internetu jsem se taky dočetla samé hrůzy. Dostali jsme mastičky jedna s těmi kortikoidy, nějakou vazelínu a olej do koupele. Do týdně mu to zmizelo tak jsem přestala mazat a teď má zase tu suchou kůži na bříšku. není to vidět, cítím to jen na dotek. Bojím se toho že bude mít celý život potíže jak to píšou na internetu - svědění, mokvající oděrky apod :( má někdo zkušenost? povedlo se to někomu uplně vyléčit? děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
550
19.3.14 22:28

Přítel má ekzém už od narození a bohužel ho trápí doteď a s věkem se zhoršuje… jakmile si to nemaže, tak má hnisající obří rány… Pochybuju, že se dá vyléčit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
19.3.14 22:28

Atopicky ekzem nikdy uplne nevylecis, pouze tlumis projevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
19.3.14 22:32

Musis porad!!!promazavata i po vymzeni akutnich priznaku!!po kazdem koupani poradne namazat cele telo.atop.ekzem si dle me zkusenosti dela, co chce.ale da se to udrzet celkem v unosne mire.ja mela atop 20let, byly doby, kdy jsem mela cele telo seskrabane do krve, nemocnice, 1000 ruznych masti a nic moc nepomohlo. nejhorsi to bylo v puberte. zacalo mi to pred 1.rokem zivota.ale spousta deti, kterym to zacne takto brzo se toho zbavi nadobro jeste v predskolnim veku.taky je doporucovane vyhybat se alergenum v potravinach- jahody, citrusy,…ale to na me nikdy moc nefungovalo.ja byla olezla vzdy na jare a na podzim. a straaaasne moc mi pomohlo more. a jinak-uz 10 let jsem absolutne bez priznaku. pravda- zacala mi v hlave seborea, ale ta se nastesti da ukocirovat.po atopu ani pamatky. :palec: ted ho ma bohuzel i moje 13.mesicni dcera, ale take se nam to, diky Bohu, dari velice dobre drzet v krasnem stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2138
19.3.14 22:33

Ja to mela taky… rika se ze to je z nedostatku fyzickyho kontaktu, hlazeni apod s milovanou osobou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wiki čiki
19.3.14 22:33

Proto doufám že to atopický ekzém není…:(vždyť mu to poprvé uplně zmizelo a oběvilo se to jinde…to je taky normální u atopiků? nebo je to třeba z přílišné hygieny? možná ty mýdla vysušují. :nevim: prostě té doktorce nevěřím :D

• Citovat
  • Upravit
1590
19.3.14 22:35

@wiki čiki Doporučuji pátrat po příčině, naší dceři se objevil hned v 6 týdnech, měla to téměř po celém tělíčku. Doktor by léčil jedině kortikoidy - problém schovají, ale nevyléčí, ty jsem odmítla. Léčíme alternativně, jezdíme k MUDr. přes čínskou medicínu, odstranila jí alergie na živočišnou bílkovinu, plísně a ještě pár dalších a teď v necelé roce je téměř bez ekzému. Náš dětský jen řekl, že některé děti z toho vyrostou…jinak pořád tvrdil, že my se bez kortikoidů stejně neobejdeme. A že to bylo hodně těžké, hodně jí to svědilo, škrábala se pořád, některé noci byly probrečené. Jinak hodně nám pomohlo mazat bambuckým máslem a ještě mi známá přivezla tenhle krém - odkaz Ten nám teď také pomohl, zbytky ekzému mizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wiki čiki
19.3.14 22:35

@luca241 jo taky jsem črtla že je to dědičné. ale já mám pouze ekzém asi ze saponátů na rukách ale nic hrozného…

• Citovat
  • Upravit
wiki čiki
19.3.14 22:36

@Menorka tak to u nás nehrozí :) malej je pořád někým obletován a mazlen :D

• Citovat
  • Upravit
2138
19.3.14 22:37

@wiki čiki zadny nerviky??:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wiki čiki
19.3.14 22:37

@Carenka děkuji za rADU kortikoidy jsem používala jen 3dny…asi to není moc zdravé když se to užívá tak krátkou dobu :zed:

• Citovat
  • Upravit
wiki čiki
19.3.14 22:38

@Menorka řekla bych v normě :) mám hodné a klidné dítě až na pár situací kdy je třeba unavený a kňourá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50186
19.3.14 22:39

Nedá, mám ho od narození. Poprvé se mi objevil v roce a pak až pubertě. Ted ho mám pravidelně v zimním období :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
19.3.14 22:40

@wiki čiki ano dá se vylečit segra ho jako malá měla teď už nemá ani jeden bolák nic naprosto čistou, nádhernou kůži bez jakkéhokoliv ekzém..já ho mám na jedne ruce a kamošce se vrátil po 15leté pauze, ale v min. míře

• Citovat
  • Upravit
lucenka
19.3.14 22:41

Měla jsem atopický ekzém jako miminko a kolem 1. roku úplně zmizel a od té doby se nevrátil. Kluk měl taky podle doktorky lehký atopický ekzéma taky mu kolem těch 1. narozenin zmizel. Jinak kluk zatim nemá žádnou alergii, u mě se pár lehčích objevilo v dospělosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek