Dá se dělat něco užitečnějšího?

1243
25.2.22 14:17

Dá se dělat něco užitečnějšího?

Je tady velmi aktivní diskuze o válce na Ukrajině. Nechci zakládat další, kde budeme psát jak se bojíme atd atd. (a tu diskuzi jsem četla jen začátek, tak se kdyžtak omlouvám)

Ale zodpovězme si otázku,,MŮŽU UDĚLAT NĚCO UŽITEČNÉHO?"
Něco užitečnějšího než se bát a brečet doma?

Já mám v plánu jít darovat krev. Teď je ideální čas začít. Jestliže hrozí válčení i u nás a další hrozné scénáře, hrozí zranění a krev bude potřeba.
Jestli jste taky přemýšleli nad darováním, začněte teď!

Doufám, že se tahle diskuze zase nezvrtne, ale udělejme aspoň tu maličkost, která nám neublíží, ale může zachránit pár životů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30937
25.2.22 14:25

Krev bohuzel darovat nemohu, ale napad urcite dobry. Taky jsem premyslela, zda se da neco konkretniho udelat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8742
25.2.22 14:33

Já taky krev darovat nemůžu, ale přemýšlím úplně stejně. Tím, že si na fb dám do fotky jejich vlajku, nebo se s kolegy vyfotím s jejich vlajkou, jim fakt nijak nepomůžu. Všichni teď na fb dávají miliony různých rádoby podporujících blbosti, ale nic z toho nikomu reálně nepomůže. Jen se všichni kasaji, jak jsou super, že oni pomáhají, souciti a kdesi cosi. Ale kdyby na to došlo, zůstanou všichni zalezli u těch svých počítačů… Tím neříkám, že já bych šla do první linie, ale taky se nijak neprezentuju na těch sociálních sítích… je to jen image, ostatně jako všechno, co se tam děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
25.2.22 14:40

Poslat penize, nabidnout ubytovani,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
25.2.22 14:45

V našem městě pracuji taky nějací Ukrajinci, není jich sice moc, ale uvažovala jsem dat dotaz u jedné z firem, kde jsou, ze bychom mohli nabídnout nějaké slušně rodině byt. Ale momentálně prochází rekonstrukci a Nevím, nevím co na to manžel. Je trochu víc materialista. Čekám na vhodný okamžik nadhodit to doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
25.2.22 14:46

@Darkandeep Ano dá. Mužům, kteří se vrací domů na Ukrajinu bojovat lze zakoupit vhodné taktické a ochranné vybavení. Protistřepinové vesty, helmy, noční vidění atd. Pokud znáš nějakého vojáka, člena aktivní zálohy apod., bude vědět co a komu to dát, aby se to v autobusech dostalo kam má.
Také můžeš podporovat humanitární organizace, ideálně takové, které na Ukrajině působily již před konfliktem, např. diecézní charita a další. Pozor na podvodníky.
Je to strašně málo, ale aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
25.2.22 14:50

Poslat penize a pripadne vyckat na materialni sbirku… ale jen overeny organizace… kamarad takhle prispel 30k primo na ucet ukrajineske armady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
25.2.22 14:56

Kamarád připravuje pro uprchlíky ubytování ve vlacích. Dá se případně pomoci i tam, uklízení vlaku a cokoli co je kolem toho třeba. Už takhle vypravoval vlak do Hrušek, jak tam řádilo to tornádo. Bude to zase něco v tomto stylu : https://zdopravy.cz/…nikum-85037/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2079
25.2.22 15:39

S tím darováním krve je to myslím opravdu výborný nápad. :palec: Určitě je to lepší než jen sedět u počítače a naříkat eventuelně se fotit s ukrajinskou vlajkou a cpát si to na všechny možné i nemožné sociální sítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
25.2.22 15:47

Já určitě věnuji několik pytlů zánovního (nového) dětského oblečení a bot. Věřím, že se v nejbližších dnech otevřou nějaká organizovaná sběrná místa v každém větším městě. A určitě si vyberu ještě nějakou důvěryhodnou peněžní sbírku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76656
25.2.22 16:04
@summersun píše:
Já určitě věnuji několik pytlů zánovního (nového) dětského oblečení a bot. Věřím, že se v nejbližších dnech otevřou nějaká organizovaná sběrná místa v každém větším městě. A určitě si vyberu ještě nějakou důvěryhodnou peněžní sbírku.

tak pochybuji, že by někdo na Ukrajinu převážel staré nebo i nové hadry- oblečení, v nynější době se dělají pouze finanční sbírky - pokud se mýlím, tak budu jedině ráda, ale o oblečení po dětech nemá zájem nikdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
25.2.22 16:08

@stinga Tak plno žen s dětmi utíká na západ. Předpokládám, že ty budou za oblečení pro děti rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
25.2.22 16:09

Jestli máš nějaké protitankové a protiletadlové střely po šuplíkách, tak to je asi jedna užitečná věc. Pak dlouho nic.
A pak pokud máš prostory pro ubytování, tak nabídnout ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
25.2.22 16:16

Já přemýšlím jak pomoct naší uklízečce, má tam prarodiče s dětma co živí prací tady z toho jedno má covid a horečky a nemůže momentálně cestovat :nevim: fakt nevim. Prý prázdný krámy, všude fronty na všechno a ona chudák sedí tady a tam má 3 děti a starý rodiče 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.2.22 16:24

@Darkandeep
Krev darovat nemůžu. Spíš daruju finance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová