Dá se mrazit MM po vrstvách?

15043
27.9.10 06:54

Dá se mrazit MM po vrstvách?

Pěkný den všem :wink: ,
prosím o radu ohledně mražení mateřského mléka.
Chtěla bych si udělat zásobu MM na přípravu nemléčných kaší a momentálně dcerka vypije MM hodně, takže nejsem schopná odstříkat najednou celý pohárek od Aventu. Odstříkám max. 50ml.
Tak se ptám, zda je možné dát mléko do mrazáku a následně druhý den přidat další vrstvu. Sice jsem někde četla, že to tak dělají maminy, které prodávají nadbytky mléka do porodnic, ale zdá se mi to divné…
Bojím se, že se to spodní mléko částečně rozmrazí a můžou se v tom pomnožit různé bakterie…
Jde mi hlavně o celé dávky v pohárcích (sca 180-200ml) a šetření místem v mrazáku.
Možná už na tohle téma proběhlo pár diskusí, ale bohužel nemám moc času je vyhledávat. Díky všem za názory :wink: :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1280
27.9.10 08:06

ano je to možné…a máš pravdu, že přímo maminky, které nosí mléko do bank..to tak taky dělají…stejně musíš obsah rozmraženého mléka spotřebovat najednou…nedá se znova zamrazit…takže ohřátím se ti ty vrstvy spojí…jen musíš myslet na to, že platí datum uložení první vrstvy..tedy jen tři měsíce v mražáku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
27.9.10 08:14

nikollen - takže když dejme tomu odsaju 50ml ráno, 50ml večer a druhý den opět - tak můžu bez obav vždy vyndat z mrazáku a vrstvit na sebe, aby mi to dalo aspoň těch 200ml? Vím že v mrazáku vydrží až 3měs. (píšu šťítky na pohárky) a v ledničce 24h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
27.9.10 08:27

marpe

jj, přesně tak…je to otázka minuty …nerozmrazíš jen prostě přidáš a dáš zpátky do mražáku…ale datum platí prvním vložením :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
27.9.10 09:02

Dobře, zkusím to… snad se nic nestane. Sice si myslím že se troška rozpustí… ale když to radí i těm, co dávají mléko do bank.
Díky moc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
27.9.10 09:25

jo určitě to jde, já to tak dělala když jsem vozila odstříkané MM pro nedonošenou dcerku do nemocnice a pak i u mladší jsem to tak praktikovala, právě z důvodu úspory místa v mrazáku :-P jen musím doržet ty doby trvanlivnosti, jak už někdo psal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
27.9.10 12:47

To jsem ráda, že takhle jde. Jinak bych měla různě po pohárcích sca 50ml… takhle aspoň dám dohromady vždy celou dávku.
Díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna