Nenakojíme 1/6 váhy miminka

73
26.9.10 15:44

Nenakojíme 1/6 váhy miminka

Jsou nám 3 týdny a nedaří se nám nakojit šestinu váhy miminka. Místo 600ml nakojíme jen něco kolem 450ml. Při posledním vážení u doktorky jsme měli navíc 430g od propuštění z porodnice. Řekla nám, že je to fajn, že se máme rozkojit a nedávat příkrm.
Mimčo mě přes den skoro vůbec nespí, trápí ho prdíky a já si někdy říkám jestli nebrečí hlady. Na převážení jdeme až za 10dní a já jsem z toho nervní, pořád vážím a zapisuji kolik toho vypije, bradavky už mě docela dost bolí…
Poradí někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4742
26.9.10 15:55
shani píše:
Jsou nám 3 týdny a nedaří se nám nakojit šestinu váhy miminka. Místo 600ml nakojíme jen něco kolem 450ml. Při posledním vážení u doktorky jsme měli navíc 430g od propuštění z porodnice. Řekla nám, že je to fajn, že se máme rozkojit a nedávat příkrm.
Mimčo mě přes den skoro vůbec nespí, trápí ho prdíky a já si někdy říkám jestli nebrečí hlady. Na převážení jdeme až za 10dní a já jsem z toho nervní, pořád vážím a zapisuji kolik toho vypije, bradavky už mě docela dost bolí…
Poradí někdo?

Shani, my taky od začátku bojovali s kojením, koupila jsem si i váhu, ale byla jsem z toho na psychinu, protože jsem chtěla kojit a brala jsem to jako selhání, kdybych nekojila. Kojila jsem co 2 hodiny, malý pil tak padesátky, osmdesátky, devadesátky, někdy vypil jen čtyřicet, před spaním pil tak max. 130, což už bylo na něj moc a to po celé jeho kojící období, kojila jsem do patnácti měsíců, kdy sám přestal, celého půl roku byl plně kojen, bez UM. Jsem se taky nervovala, ale jemu to stačilo. Taktéž to máme teď s jídlem. Hrozná frfňa. Prostě se vezem od začátku s tím jídlem nejídlem. Budeme mít dva roky a má něco pod 10 kilo!!! Ale té mojí žížale to stačí, je úplně v pořádku. To víš, že mě to ještě někdy vytočí, ale celkem se snažím přijmout, že takový je. Jen doufám, že naše druhé bude lepší jedlík........ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
26.9.10 15:57

shani,osobne si myslim,ze porad vazit mimco a nervovat se,ze tolik nenabira,je cesta do pekel.Koj,co muzes,odstrikavej…proste davej miminku,co muzes.Pokud to nebude stacit a budes muset dokrmovat,z toho se prece nestrili.Hlavne bud v klidu,miminko to vyciti,ze jsi nervozni.A neboj,jen tim,ze ho budes kojit,z nej dobryho a poctivyho cloveka neudelas.Ja to omela nakonec taky s dokrmama,byla to fuska,ale 5mesicu jsem to vydrzela.Hlavu vzhuru,drzim pesti! :palec: Muzes se treba poradit jeste s nejakou laktacni poradkyni. A hlavne:nejdulezitejsi nakonec je,ze je prdolka spokojeny a jestli je to z tvyho mlicka nebo treba umelyho,to nema cenu resit.Vim,o cem mluvim. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
26.9.10 15:57

jo, jinak super webovky o kojení, tady jsem hledala rady
 www.kojeni.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
26.9.10 15:58

Ahojky, pochopila jsem,že přibíráte krásně tak není důvod plašit.Pokud spapá okolo 450 tak to je dost.Šestina váhy je jenom orientační, můj Kuba takový množství NIKDY nevypil!Rozhodně se nemusíš stresovat,jde vám moooc dobře.Kdyby měla dr.pochybnosti tak si vás na kontrolu pozve určitě dřív.Kdyby ses ještě trápila tak mi písni zprávu-taky jsem si s jídlem malýho užila:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
26.9.10 16:02

A přesně, jak tady píšou, nenervuj se, to je HLAVNÍ, je to sice těžké, ale je to tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
26.9.10 16:08

Jo a prdiky?No s tema jsme si taky uzili svy…ja uz byla na nervy,ale to taky prejde!Musi jim „dozrat“to zazivani. Ale neboj,vedes si skvele,pokracuj jako dosud a bude to OK! :wink: S tema dokrmama jsem to psala,abys vedela,ze kdyz bude nejhur,taky to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
26.9.10 16:09

ahoj, jsme na tom stejne. Z porodky jsem sla „rozkojena“, po tydnu doma Honzik pribral jen 40g, tak jsem zacala davat dokrm, moc se mi nechtelo, tak jsem vic kojila, za dalsi tyden pribral 90g :cry:
Ted dokrmuju po kazdym kojeni-nakojim od 50-90 ml, vic ani ñ, celkove na davku dostava do 120 ml. Na vazeni jdeme ve ctvrtek, tak uvidim :think:
Doma vahu mam, ale vazim jen pred a po kojeni a to jen tak 1-2 denne, nechci se stresovat. Budu kojit dokud potece aspon par ml, pak budeme komplet na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
26.9.10 16:14

jeste dodatek, me hodne pomohly diskuze tady- neni to zadny selhani, bud v klidu :kytka: cim driv si to mamina uvedomi, tim lip..jak bylo 100× napsano Spokojena mamina=spokojene mimino :-)
muj manzel mi rika, ze jsem super kojna vydejna, at je to padesatka nebo sedmdesatka:-) a ze me kdyz tak echt rozkoji :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
26.9.10 16:17

Dneska slyšlím prvně, že se má nakojit 1/6. Ještě že jsem do nevěděla, to bych byla asi pěkně vystresovaná. Podle přibírání, které píšeš, mně to připadá v pohodě, i doktorka je v pohodě, když vás chce vidět až za 10 dní. Jediné, co podle mě děláš špatně, je, že pořád vážíš a zapisuješ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.9.10 16:18

To slyším prvně, kolik toho máme nakojit, a jak hezky mi přibírá. Přísahám, že jsem nikdy neřešila, kolik toho vypil, předpokládám, že když prospívá, tak mu to stačí. Váhu doma také nemám :think: Nelámej si s tím hlavinku.
Prdíky jsou kapitola sama pro sebe, už kolikrát jsem si říkala, jestli není jiný důvod a pak se ozve prrrrr :oops: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
26.9.10 16:20

Hm, tak nám dětská doktorka v porodnici říkala, že kojená mimča přibírají skokově (jeden týden třeba 50g a další třeba 200g) a že to někteří pediatři s tabulkami přehánějí 8-)
Já třeba vůbec nevím, kolik jsem kdy nakojila a taky žiju :D
Souhlasím s názorem, že neustálé vážení a stresování se je cesta do pekla. Hoď sešit do koše a zkus si miminko užívat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
26.9.10 16:52

Tak já mlíčko odsávám a nervuju se pokaždé. Z porodnice jsme šli s plným „kojením“ doma se bohužel moc nedaří, takže už musím chtě nechtě přikrmovat.

S prvním miminkem jsem se s kojením nervovala pokaždé, měla jsem strach, aby malá neměla málo, aby bylo mlíčko dost výživné apod., teď už to nějak neřeším, co mám, to mu dám, holt co se mi nevytvoří, tak to nedám, ale nenaděláme s tím nikdo nic…¨¨

O 1/6 váhy jsem taky nikdy neslyšela, asi to bude spíš orientační.

Jinak malého vážím, tak jako v porodnici každý den večer před koupáním a zapisuju to, takže mám přehled kolik přibírá, ale po každém papání ho nevážím ani náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
26.9.10 16:55

Ok, vrátím váhu a už se nebudu nervovat. Ale proč celý den nespí? není nespokojená? má jen delší spací odpolední pauzu, ale jinak pořád chovám, drndáme…snad po šestinedělí to bude lepší.
A ještě mi vrtá hlavou 6-8 počůraných plen. To taky nesplňujeme, vždyť ty pemprsky hodně sají.
Není lepší raději ten internet nečíst? :zed:

Už v porodnici nás stresla pediatrička, že nás nepustila domů, ale o den později, kdy jsem do malé musela hrnout příkrmy.
Stejně tak mě kdysi stresla doktorka u staršího dítěte, že mě nepřibývá podle tabulek ve třech měsících. Už mi neřekla, že v tý době mimi víc roste a mám častěji přikládat..
Tak proto to asi tak řeším. :nevim: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
26.9.10 16:59

Jezkote zakladatelko KLID!!!Mala je dosud kojena, do pul roku vyhradne. Nikdy sem nezkoumala, kolik nakojim a kolik vazi pred a po.......to je stresujici a blbost. V sestinedeli sem kojila i po pul hodce , po hodce, jak chtela, zadne casove intervaly. Nekteri pediatri tabulky opravdu prehaneji. Ma dcera je napul Bulharka, ja velmi drobna a manzel na ceske standardy nizsi. V pul roce vazila necelych 5kg, ted ma 7kg. Pediatricka to furt resila, az sem si ji v Bg nechala prohlidnout a zhodnit tam a zcela odpovida svemu veku.......pote uz ustoupila i ma lekarka :mrgreen: Nestresuj se tolik a o te sestine sem take neslysela, kojene dite si vezme kolik potrebuje, pokud chces mliko nahnat, po kojeni odstrikavej ci odsavej ale opatrne, pripadne napis do poradny na kojeni.net. Hodne zdaru :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová