Dá se naučit mluvit dítě potichu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17211
14.8.24 12:23

Schválně komu se vybavil strýc Pepin :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10890
14.8.24 12:26
@kocourGarfield píše: Více

Já mám doma dvě takové děti 8). Ani puberta neumlčela ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10890
14.8.24 12:27
@Annonymní_007 píše: Více

Protože pšššt akorát nase.re.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
14.8.24 12:33

Muj bratr mluví desne nahlas. je uz dospělý, ale i tak jde do hrozných decibelů, zvlast kdyz o necem zabrane diskutuje. na nej zabírá, kdyz mu v odpovedich zacnu odpovídat naopak velmi tiše, az septat. pak se sám taky trochu ztlumí i bez upozornění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10890
14.8.24 12:34

My jsme doma všichni hlasití, hold temperament ;), takže mi to nevadí. Já zas nemám ráda lidi, co mluví potichu a huhlají. Zeptám se, co říkal, že mu nerozumím a když i napodruhé mluví potichu, tak to odkývu a zasměju se, i když vůbec nevím, o co šlo :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
14.8.24 13:15

@Bytsamsebou Já jsem právě tichá, asi ten člověk, co by podle tebe huhňal. Takže dítě které nejen že pořád mele a navíc tak vysoko je někdy náročné :-) On má můj počet slov na den vyčerpaný tak u snídaně :-) Já jsem ráda že mluví, i když „mluví“ - netvoří věty, ale prostě mluví.

• Citovat
  • Upravit
3422
14.8.24 13:18
@Jahudka82 píše: Více

Tak jsme říkali nejstarší dceři :oops: Dlouho nemluvila, já už měla obavy, pak ve 2 letech začala a jela furt. Zklidnilo se to s pubertou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17211
14.8.24 15:43
@Dadda8 píše: Více

No, tak to je jak ta naše. Do 2 let nic moc, pak do 3 nějaká klingonština říznutá maďarštinou (omlouvá ji, že ta maďarština v rodině je;-)) a taky od té doby tu tlamičku nezavře od rána do večera. Říkám jí, že je generátor náhodných slov :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17211
14.8.24 15:44

Jsem si ještě vzpomněla na Proč bychom se netopili: „ona ta robátka pořád otvírají tlamičky…hned bych jim tam nacpal cihlu“ :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.24 18:06
@Anonymní píše: Více

To je jak je u nás, hlasitá je celá rodina, celá rodina skáče do řeči, pak furt zvyšujeme hlasitost a dceři všichni říkají nekřič, mně to všichni říkají a mně přijde, že mluvíme normálně…

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
14.8.24 18:14
@Bytsamsebou píše: Více

To same :lol:

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
14.8.24 18:19
@unuděná píše: Více

Já s tím umím pracovat v práci, ale v soukromí už nechci. Je to totiž brutálně náročné a já radši pak nemluvím vůbec.
U lékaře atd.se snažím kontrolovat. U tak malého dítěte bych se bála, že mu tím ublížim.
Samozřejmě od určitého věku je dobre usmernovat, třeba v letadle, ve vlaku, v čekárně u doktora a naučit neskakat do řeči a počkat až člověk domluvi

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
14.8.24 18:21
@Dadda8 píše: Více

Já mluvila pořád jako dítě a pořád jsem ukecana, ale umím i naslouchat

• Citovat
  • Upravit
18668
14.8.24 18:23

Mám kamarádku, která furt rve. Já nevim, občas mi prijde, ze si připadá důležitá a jak je to pro všechny zajímavý. Venku mi to nevadi, v divadle horsi, ale nesnáším to v sauně. Kdy mele a mele a ještě rve v místě, které je určeno na klid a relaxaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
14.8.24 18:24

Já jsem strýc Pepin v ženském vydání :) Jak jsem byla mezi dětmi, tak jsem se naučila mluvit hrozně nahlas. Pořád mě doma napomínají, ať uberu volume :) Ale jsem vůči dětskému kraválu poměrně rezistentní. U nás je to někdy také jak v ZOO u vřešťanů. @Jahudka82 to je krásná citace. A pravdivá.
Ne, myslím, že do určitého věku se to naučit nedá. Počkej v pubertě, to zmlkne a nedostaneš z něho větu. Ještě budete vzpomínat, jak byl upovídaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí