Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemáte někdo prosím tip na nějaký gameboy do auta pro predskolaka? Je mu 6 let. Z mých mladých let znám jen tetris. Požadavek je aby to zvládl sám ovládat. Žádné digihry apod nezná a nikdy ještě nehrál. Případně kdyby bylo něco vhodného a zvkadnutelneho pro triletaka, doporučte prosím také.
My máme z německého Amazonu dětský tablet Doogee u7. Je bytelný, má dětský design, padne i do malých ručiček, je tam už od výrobce nainstalovaná hromada miniher pro nejmenší, některé i pro dva hráče - určitě by se zabavily obě děti (vybrala bych si tam i já:). Jinak normálně připojení na wifi, takže se dá cokoli stáhnout nebo sledovat online. Je tam zajímavá rodičovská kontrola - dítě musí znát kód, pokud chce opustit ty hry a dostat se do běžného „počítačového“ prostředí, které mu umožní např. přístup k internetu. Stál, myslím, kolem padesáti eur. Používáme asi půl roku velmi občasně. Funguje ok, ale je pomalý - třeba dlouho nabíhá, ale internet funguje, hry fungují..
Nevím teda, jakou má celkovou životnost, to se necháme překvapit. Celkově hodnotím velmi dobře, hlavně kvůli těm předinstalovaným hrám - Tetris, Sokoban, různé logické a naučné, hraní na něco (třeba na kuchaře), autíčka, kreslení, různá angličtina a prostě všechno možné
Holky měly tablety na hry a pohádky, ale nedávno jsem koupila v Actionu digihru, viz něco jako na obrázku.
Je to klasika na baterky a zabaví 10 letou i 6 letou, pro 3 letaka tak ten tablet. Ten by to neovládal.
@Verkahal píše: Více
Nic proti zakladatelce, ted je to normalni, ale fakt premyslim, jak jsem jako sestileta a segra od tri let zvladaly kazdorocne cestu autem do Tater az k Popradu bez niceho.
@lilith1 tak děti to zvládnou. Mě už ale ustavicny kdy tam budem leze krkem.