Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den rozhodli jsme se s manželem postavit si domecek 5+1 samozdrejme jsme si prvne pozjistovali jestli s nasimi prijmy a dvouma detma se vejdeme do nejake hypoteky vysla nam hypoteka na 2300000 kc ale 292 600 dame za pozemek tudiz nám zbyde neco mala pres2 miliony da se v takove cene postavit domecek 5+1? ja nevim dejme tomu o rozloze 140 - 150 m2? samozdřejme svepomoci BEZ FIREM. Děkuji za jakoukoliv pozitivni i negativni reakci ![]()
Pokud nebudes narocna na vybaveni tak jo. Ja bych se nevlezla. Za 2m bych zvladla postavit a k tomu zakladni vybava. Hotovo
Taky jsem v to doufala, rozpočet tomu odpovídal, ale nakonec se to nepodařilo a máme nedoděláno
Spíš bych ubrala na velikosti… nebo na požadavcích atd. Dá se dost ušetřit na drobnostech. Třeba i blbý světla, zásuvky atd… to jsou věci, který se daj snadno vyměnit časem za kvalitnější, hezčí… nebo baterie v koupelně… dá se pořídit krásná za 5tis, ale bude stačit i za 1500 a až budou peníze, tak vyměnit za tu lepší atd… My jsme šli zlatou střední cestou a kdybych to věděla, tak mi taky stačilo spoustu věcí levnějších - ty co jdou ale opravdu bez problémů vyměnit - nedá se šetřit na oknec, dlažbách, koupelnách atd - dlaždičky asi nesundáš atd ![]()
Tak pokud to bude svepomoci a nebudes si nejak vymyslet nejaky zlaty uchytky a kohoutky apod. tak si myslim, ze jo
![]()
Já si myslím, že dá, ale nemám s tím zkušenost
Baráček nemáme
![]()
Hmmm, to je hodně napnutý..taky jsme měli takovou představu, taky svépomocí pouze, taky 5+1, 150m2, a výsledek - 3,5mil. a žádný luxus to není..tak nějak hezký, ale normál..
@petaneczka my se vešli úplně v pohodě. Ale bylo to jak píšeš sami si.Co se týká vnitřku mám vše tak jak jsem si přála. Je fakt, že ale třeba obložení koupelnu..kuchyně jsem se na ceny už musela dívat a dlaždičky za 1200kč za m2 jsem si dovolit nemohla, ale ani se mě to nelíbilo ![]()
Mohla bych kdyz tak jeste poprosit vas kteri jste do 2 milinu postavili velikost vaseho domecku a m2? dekuji…
Podle mých zkušeností je to nereálné. Za 300.000,–je ten pozemek zasíťovaný? Za 2mega takhle velký dům je nereálné, ikdyž projekty budou tvrdit, že ano.
My jsme postavili za cca 2,3mil castecne sami, castecne s firmou, ale tedy o hodne mensi domek. Takze podle me do 2mil by jste se svepomoci mohli vlest, kdyby byl dum mensi.
A proc chcete tak velky dum? Vytapet to, udrzovat, uklizet, vsude svitit… to je docela velky vydaj ![]()
@petaneczka pro inspiraci
určitě máš jinou představu, jenom jsem chtěla ukázat, že tohle se postavilo i se zařízením do těch 2mega
Ten menší je už jako ten velký a vešli jsme se myslím do 50klacků..je to takový bordel barák ![]()
Máme menší domek zastavěná plocha cca 75m2,podkrovní. obytná plocha těch 130m2
spodek máme otevřený kuchyn+obývák, technická místnost, koupelna. vršek ložnice+šatna,2 dětské pokojíčky,koupelny.puda
vše jsme si dělali sami nebo najímali, manžel má svou firmu, materiál si proháněl.
dum+ zahrada cca 3 mega+ bazén a podobně
myslím, že u Vás s takto velkým domem počítejte tak 3mil.
Myslim ze neda, segra tak staveli, na veci typu elektrika si brali kamarady, na podlahoce topeni firmu, jelikoz to maji napojene na krb a ohrev vod, jinak vse delali sami, dum maji mensi, a uz jsou tam pres 3mega, pozemek dostali