Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@maritimka píše:
Tak to samozřejmě, že každý máme jiný pohled na věc. Jen bych se opravdu bála s vaším napjatým rozpočtem stavět dům za 2 mega. Možná bych zkusila slevit na 1,7 mil, udělat menší baráček a mít nějakou rezervu. Nevím, já bych se opravdu bála, že mi někde vyskáče nějaký výdaj na víc, což u stavby může být a já se nevejdu a budu mít třeba „jen“ hrubou stavbu…
ja bych neradab u 5 clene rodiny do budoucna zatim jsme jen 4 mela 2+1 samozderje kdyz pochybi budem muset pribrat ale chceme to zvladnout do tech dvo milionu ![]()
@Cayse úžasně jsi vystihla toho kohouta..no mužský ego je opravdu v tomhle vysoké
Ale v tomhle směru se jim ani nedivím, protože postavit dům je fakt dřina a nervy
![]()
@Cayse píše:
@LucijeS my máme Klub šití a vyšíváníale to je jen přetvářka k putice pochybné pověsti, pochybného piva a jídla
u nas na vesnici se krouzek pro maminky jmenuje zumba odcvicit a pak na pivko ![]()
@LucijeS Trochu OT ale spolužák, již několik let Pražák jel k nám do tý naší zadele na návštěvu. Přítel mu ukazoval barák a když byli dole u kotle tak on pre: Počkej, jako tady uděláš oheň, naházíš tam dřevo a nahoře pak máte teplo?
Mmch, jeho táta dělá kotle a topení ![]()
Když už se tu začalo řešit to dojíždění… je hodně naivní představa myslet si, že ve městě se nedojíždí, my třeba bydlíme v Praze a do školky vozím dítko autem a není to protože bych chtěla, ale protože jsou to 4 km tam a 4 zpět a MHD to taky rozumně nejde. Takže klidně zapadákov, alespoň bude moct dítě volně lítat po okolí ![]()
@Cuddy píše:
Vesnice vubec nevadi, staci, aby si dite vybralo konicka, kde se mu musi vozit treba kolo a je rodic taxikarem do 18 let. A je pekne videt, ze nekdo z okoli Ostravy vidi pracovni situaci v regionu pozitivne a chce tam stavetTed ma clovek z medii pocit, ze skonci doly, skonci vsechno.
muj manzel rozvazi pivo a pivo se pit bude snad vzdycky takze nouze o praci nebude ![]()
@j.a.n.i1 svatá pravda. Já mám město asi 7km a jsem tam cca za 5min..v Praze s mojí orientací mě to trvá někdy i celý den
![]()
@petaneczka píše:
ja bych neradab u 5 clene rodiny do budoucna zatim jsme jen 4 mela 2+1 samozderje kdyz pochybi budem muset pribrat ale chceme to zvladnout do tech dvo milionu
Chce si to hlídat náklady, brát levnější varianty materiálů (ale kvalitní) a ono to půjde. Dost holek tu už napsalo, že postavili do těch 2 mega a jelikož vám nevadí chvilku bydlet v né úplně hotovém baráčku, tak do toho jděte. Když máte možnost mít takhle velký pozemek za takovou malou cenu, tak proč ne?
Kdyby mně nevadila vesnice, taky bych tam šla. Takhle jsem raději v králíkárně - ano, baráček u města by se mi líbil, ale ceny za pozemky jsou tak vysoké, že bych si mohla koupit nějaký menší a tím pádem mít metr od domu sousedy. Z toho důvodu volím králíkárnu, kde mám ty sousedy úplně stejně daleko (jen je mám i nad sebou a pod sebou).
@ropucha 02 píše:
Tyjo, tak to jsi tedy asi dost bohata, 200km….
Ale to jen vtipkuju, deti na vesnici maji spostu moznosti se vyblbnout i bez 10 krouzku tydne. My prchli z mesta na vesnici, sice vsude dojizdime, navic jsem ted bez auta, ale jde to. Rozhodne bych nemenila.
Bohata sice nejsem
ale kdyz se jedna o deti tak proc ne i kdybych si mela napriklad od rodicu pujcit na benzin do brna vim ze je to pro moje deti ale doufam ze nikdy na tom nebudu takhle ze si budu muset pujcovat na benzit
ale vite jak nekdo si pujcuje na cigarety alkohol automaty tak proc ne si pujcit na neco co chci udelat pro dite
ja uz jsem mela sama o sobe dost zanedbane detsvi tak svym detem chci doprat ![]()
No presne to si taky myslím ze i ve meste lidi děcka hodne vozí na kroužky atd. Napr kamarádka bytem v Brně, 3 deti a taxikari na pul úvazků by se dalo říct. Ony ty gymnastiky tenisy atd vetsinou člověk ani ve meste nema hned u baráku zejo.
Jinak my postavili ve vesnici s 10 domy a neni tam vůbec ale vůbec nic, takže jsme vlastne taky hrozny chudáci a coz teprve naše deti:)
Já než přejedu autem v dopravní špičce přes celou Plzeň, tak to mám na dobrých 50-60 minut. Před 14 dny jsem potřebovala něco v Globusu a než jed skoro hodinu přes město, jela jsem 50 minut do Prahy na Zličín a k tomu ještě měla bonusovou návštěvu Ikei
. Ale stejně bych město neměnila… Oprava - měnila teď, když nad námi rekonstruují byl 1+1 od února a pořád nejsou hotoví
. Hold vše má své pro a proti a důležité, že jsou všici spokojeni tam, kde bydlí ![]()
@veria Tak nějak a druhá věc je ta, že na vesnici může to dítko tím jedním autobusem co tam zajíždí jezdit samo podstatně dříve, než to městské člověk pustí do plného městského provozu.
@LucijeS jako oni si myslej, že ženský na vesnici sedí na prdeli a koukají se
my sme teda tu kuchyni a koupelnu dělali rok jen o víkendech (mám chlapa přes týden pryč) no a do toho jsem otěhotněla..naštěstí ta nejhnusnější práce hrubá byla hotová. Tak jsem pak dělala 3P (podrž, podej, přines) ![]()