Dá se proti tomu něco dělat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.10.22 18:55

Dá se proti tomu něco dělat?

Dnes jsem četla jednu diskuzi o tom zda má vysoká škola právo sdělit cizí osobě průběh studia studenta bez jeho vědomí. Docetla jsem se ze nemá. Má škola ale zveřejnila tyto informace bez mého vědomi osobě u ktere jsem nechtěla aby tyto informace vedela. Je nějaká možnost jak proti studijnímu oddělení teď zasáhnout? Co byste dělali? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
353
15.10.22 19:05

Tak pokud je student plnoletý, skola by to nikde zveřejňovat neměla. Pokud se tak stalo, nic s tím uz neuděláš. Pokud bych se bála, že se věc bude opakovat, poslala bych jim dopis, že vím, že info dali, porušili tím GDPR a nepreju si, aby se věc opakovala. Pak si snad dají příště pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21232
15.10.22 19:08
@Anonymní píše:
Dnes jsem četla jednu diskuzi o tom zda má vysoká škola právo sdělit cizí osobě průběh studia studenta bez jeho vědomí. Docetla jsem se ze nemá. Má škola ale zveřejnila tyto informace bez mého vědomi osobě u ktere jsem nechtěla aby tyto informace vedela. Je nějaká možnost jak proti studijnímu oddělení teď zasáhnout? Co byste dělali? Dekuji

Oficialni cestou? Nebo selhani jednotlivce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
15.10.22 19:08
@Anonymní píše:
Dnes jsem četla jednu diskuzi o tom zda má vysoká škola právo sdělit cizí osobě průběh studia studenta bez jeho vědomí. Docetla jsem se ze nemá. Má škola ale zveřejnila tyto informace bez mého vědomi osobě u ktere jsem nechtěla aby tyto informace vedela. Je nějaká možnost jak proti studijnímu oddělení teď zasáhnout? Co byste dělali? Dekuji

Bud konkretni, komu a proc?

• Citovat
  • Upravit
2380
15.10.22 19:20

To chce dodat kontext… Jakým způsobem byla narušena ta práva? Jinak teda v minulosti se stávalo, že rodiče chodili na studijní pro potvrzení o studiu, a tam se ta informace (studuje/nestuduje) předala. Dneska nevím, jak by to šlo, když se všude člověk přihlašuje elektronicky a prokazuje ISICem/univerzitní kartičkou, to se vnější člověk ani na studijní nedostane. :think: Ale pořád mi přijde fakticky nenapadnutelné sdělení ve smyslu „je zapsán/není zapsán“ (pokud se jedná o vyživované dítě), co jiného tak rodiče zajímá? Známky asi těžko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová