Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pokud je student plnoletý, skola by to nikde zveřejňovat neměla. Pokud se tak stalo, nic s tím uz neuděláš. Pokud bych se bála, že se věc bude opakovat, poslala bych jim dopis, že vím, že info dali, porušili tím GDPR a nepreju si, aby se věc opakovala. Pak si snad dají příště pozor.
@Anonymní píše:
Dnes jsem četla jednu diskuzi o tom zda má vysoká škola právo sdělit cizí osobě průběh studia studenta bez jeho vědomí. Docetla jsem se ze nemá. Má škola ale zveřejnila tyto informace bez mého vědomi osobě u ktere jsem nechtěla aby tyto informace vedela. Je nějaká možnost jak proti studijnímu oddělení teď zasáhnout? Co byste dělali? Dekuji
Oficialni cestou? Nebo selhani jednotlivce?
@Anonymní píše:
Dnes jsem četla jednu diskuzi o tom zda má vysoká škola právo sdělit cizí osobě průběh studia studenta bez jeho vědomí. Docetla jsem se ze nemá. Má škola ale zveřejnila tyto informace bez mého vědomi osobě u ktere jsem nechtěla aby tyto informace vedela. Je nějaká možnost jak proti studijnímu oddělení teď zasáhnout? Co byste dělali? Dekuji
Bud konkretni, komu a proc?
To chce dodat kontext… Jakým způsobem byla narušena ta práva? Jinak teda v minulosti se stávalo, že rodiče chodili na studijní pro potvrzení o studiu, a tam se ta informace (studuje/nestuduje) předala. Dneska nevím, jak by to šlo, když se všude člověk přihlašuje elektronicky a prokazuje ISICem/univerzitní kartičkou, to se vnější člověk ani na studijní nedostane.
Ale pořád mi přijde fakticky nenapadnutelné sdělení ve smyslu „je zapsán/není zapsán“ (pokud se jedná o vyživované dítě), co jiného tak rodiče zajímá? Známky asi těžko…