Dala jsem UM kojenému miminku

Anonymní
7.3.25 19:37

Dala jsem UM kojenému miminku

Zdravím,

Synovi jsem dala umělé mléko přes den, občas se nám budil uplakaný po půl hodině co jsem ho nakojila, tak jsem chtěla zkusit, jestli nemá prostě hlad. Večer než šel spát, tak jsem kojila, uložila a začal hrozně pištět a sát si prstíky(nikdy to takhle nedělal). Tak jsem mu udělala um a ještě něco málo vypil. Myslíte si, že začíná být opravdu hladový? Nebo že jsem to jedním podáním UM totálně pos**? :( když si zmáčknu prsa, tak mléko je. Včera jsem dostala i MS 8o :roll:, ale už podruhé. Teď momentálně spinká, tak uvidím jaká bude noc :?
Stalo se vám to někomu? Že by takhle vyžadoval najednou UM
Syn 4 měsíce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14719
7.3.25 19:51

Muze to byt rustovy spurt. Muze to byt i bolest briska. Nemyslim si, ze jsi jednim podanim UM neco podelala. Mas na mysli, ze sis podelala kojeni? Nepodelala, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
7.3.25 20:08

Já jsem u syna normálně kombinovala um a kojení, hlavně na cestách…kojení mi šlo jen v jedné poloze takže když jsme byli venku na hřišti (kvůli staršímu dítku) tak jsem dala um normálně z láhve..) kojila jsem vpohode…občas se mi stávalo že byl třeba pricucnuty na prsu celé dopoledne a já už celá vyflusana jsem se chtěla taky třeba najíst a hlavně teda nakrmit starší dítko a oba je uložit do kočárku ke spánku..takže tam jsem pak taky nabídla na docucnuti um…a vzdycky něco vypil i když nikdy plnou davku…třeba jen 30ml…a pak třeba 3h chrupal v tom kočáře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
7.3.25 20:09

S těmi miminky je to opravdu alchymie poznat, co za náhlou změnou chování stojí. Ale nemyslím si, že bys UM něco pokazila, když si mu ho zkusila dát. V tom případě, který popisuješ, bych kontaktovala laktační poradkyni, ta te přece jenom může uklidnit a odborne poradit. Jinak u toho miminka to fakt může být cokoliv jak psala @Janča6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
7.3.25 20:34

Nic jsi nepodělala. Když se mimčo nakojí a má ještě hlad, tak nevidím nic špatnýho ho dokrmit. Dělala jsem to s oběma dětmi a naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
7.3.25 20:48

Neber si to tak. Ja treba chodila na brigadu (abych mela taky jiny program nez zradlo a pradlo). No a hlidal dedecek a mel v zasobe lahev UM. Kdyz se dite vzbudilo, tak mu dal mleko z te lahve pro kojene deti(medela calma). Normalne si takto dal lahev a pak jsem zase cely tyden normalne kojila. Nebyl s tim zadny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
7.3.25 21:36

Načti si něco o kojení při menstruaci. Může mu to během ms míň téct či jinak chutnat kvůli hormonům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15231
7.3.25 21:49
@Anonymní píše: Více

Deti jsem kojila vzdycky kdyz chtěly, klidně i po pul hodině. Nenapadlo by me dávat jim um, kojily se opravdu x krát za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.25 22:54

@Alušáček
Taky kojim pořád na vyžádání, ale když i potom řve, tak jsem zkusila dokrmit. Kojím ho třeba přes hodinu, někdy i déle, takže si myslím, že je to až moc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.25 22:55

@Janli a jak popřípadě udělat, abych nevylévala skoro celé dávky? 🙈

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.25 22:57

@Vladusxx a jak jste připravovala? Kdyz se hotově um ma vylévat, co nedopije.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.25 22:58

Jinak všem dekuji za slova útěchy :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.25 23:09

Mě by zaase :kytka: :kytka: zajímalo jaké mléko obecně nejvíc sedne v tomto věku?

• Citovat
  • Upravit
9025
8.3.25 07:21

Jestli si dostala menstruaci, tak to může být to jeho pištění… Moje dcera v době menstruace, odvracela hlavu, nechtěla pít a ječela. Dopijela se v noci, kdy ji to ve spánku nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
8.3.25 07:43
@Anonymní píše: Více
na docucnuti jsem připravila třeba jen 60ml…a co nevypilo no tak buď to dopilo starší dítko nebo jsem prostě vylila… :nevim: ještě dodám že jsem měla docela dost dávek mm odsato a schováno v ledničce ale on to nechtěl…moje mléko z flašky mu prostě nechutnalo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová