Kolik ml mléka pro 5týdenní dítě

33
27.2.25 09:49

Kolik ml mleka pro 5tydenni dite

Ahoj,
Chci se poradit, protože z toho, co se píše na internetu, nejsem moudrá. Malá měla včera 5 týdnů, ze zdravotních důvodů ji krmim kombinaci mého odsateho mléka a UM. Kolik ml by měla vypít na jedno krmení? Krmim ji 8 denně. Někde uvádí 120ml na kg váhy, jinde 150, jinde 180. Teď má 3750g. To by nám na jednotlivé dávky vycházelo
56-70-84ml. To je docela široké rozmezí.. kolik byste dávali na jedno krmení? Jde mi o to že musím dopocitat podle mnozstvi odsateho mleka kolik ji mam dodat UM. Díky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
27.2.25 10:13
@96Nikol96 píše: Více

Tolik, kolik dítě chce. Tabulkama jsem se nikdy moc neřídila, přece nenecháš dítě hlady nebo naopak nebudeš cpát přes závit? :nevim: Ale pokud chceš odbourat dokrm a děláš to tak, že po nakojení ještě dokrmuješ, tak bych se snažila dokrmu dát co nejméně. Takhle jsem válčila 2 měsíce, než jsem se dostala na plné kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
27.2.25 10:53

@unuděná
To je právě to, já nevím, kolik chce, když je krmena z láhve. Přes den odsaju jen kolem 60-70ml na jedno odsati, v noci 80ml. Takže mi jde o to, kolikrát musím krmení z odsavaneho mléka nahradit UM, aby měla dost. Dávala jsem kolen 70ml podle te středové hodnoty 150ml na kg vahy na jedno krmení, ale přijde mi, že ji to nestačí. Proto se ptám, nechci ji precpavat, ale zároveň nechci aby měla hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.2.25 10:55
@96Nikol96 píše: Více

A chceš kojit? Pokud ano, tak nedokrmuj. 60-70ml je super, to já odsála tak maximálně 20-30ml v tomto věku dítěte. Ty prostě nakoj (proč odsáváš?) a pokud bude mít hlad, za chodinku nakoj znovu. Pár dní bude nejspíš nevrlá a plačtivá, ale jak se upraví laktace, bude to zase v pohodě :kytka: Pokud o kojení bojovat nechceš, tak dávej UM z lahve a odsávej jen když bolí prsa nebo máš čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
27.2.25 11:16

A jak často odsáváš?
Proč ji prostě nedáváš pokaždé k prsu?
Takhle se ti laktace rozjede celkem těžko.

Každé 2-3 hodiny nakoj a pokud dítě bude plačtivé, tak pak teprve dokrm.
Mně po CS taky nestačilo jen kojit.
Takže jsem každé 3h nakojila, potom dokrmila přes láhev Calma a ještě odsávala, protože dcera málo tahala.

Za 10 dní jsem plně kojila.

Každé dítě sní jiné množství.
Já bych nakojila a ještě ji domíchala třeba 60ml, takhle to dělat 1-2 dny a potom uvidíš kolik sní a kolik domíchat um.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
27.2.25 11:23

Co se týče um, vždycky toho dělej o 1 odmerku víc a vždycky dělej podle toho, kolik toho vypila nejvic. Takže když nestačí (nebo vypije cele) 150ml, tak příště udělej 180ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
27.2.25 11:33

Ty ji tedy dáváš v lahvi odsáté mléko a pak este dokrm nebo to děláš tak že jednou odsáté mléko a pak um? …také sem to tak zkoušela dělat a tak sem se v tom zamotala ze sem syna měla na Um kompletně do 6 týdne věku ale ja sem odsála no nejvíc 50ml a to sem odsávala asi hodinu 🙈šílené to bylo ….pokud chceš zachovat kojení nebo tedy MM zkoušela bych navýšit tu laktaci abys nemusela dávat dokrm vůbec a abys mela v zásobě dostatek MM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová