Roční začal odmítat umělé mléko

11
25.2.25 22:07

Roční začal odmítat UM

Maminky, máte zkušenost, že by vám dítko začalo odmítat UM?
Roční syn před nedávnem prodělal laryngitidu a od té doby mi odmítá pít umělé mléko. Ve chvíli, kdy se k němu jen přiblížím s lahví mléka dostane hysterický záchvat.
Nevím, zda mám stále nabízet nebo se na to už vykašlat a jen mu to kompenzovat jinými mléčnými výrobky.
Předem děkuji za všechny zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16340
25.2.25 22:31
@Natykli96 píše: Více

Nedávej UM, dej něco jiného a třeba za týden zase zkus. Navíc nedávala bych láhev, ale hrnek už, ať si to drží sám a pije, třeba ho to i víc nadchne ;) Syn od 14 měsíců má jen mléčné výrobky. Přestala jsem kojit a UM jsem do něj nikdy nedostala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.2.25 22:34

@Dahlia0409 děkuji za radu, bohužel ten náš malý je strašně tvrdohlavý, na hrníček se už snažíme učit dlouho ( na vodu ) a jediné z čeho se napije je lahev :zed:
Každopádně zkusím nabídnout za nějakou dobu znovu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16340
25.2.25 22:41

Dobře, pak beru zpět :D Jaký jste zkoušeli hrnek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.2.25 22:43

@Dahlia0409 máme od značky lovi 360, dále od mam learn to cup a b box 360, a ani jedno z toho nevzal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16340
25.2.25 22:59

Já měla se silikonovým pitkem, obyčejný za pár korun z Pepca. Měl postupně tři, časem se tam udělala velká díra a teklo to, zřejmě to kousal :lol: A postupně už pil z hrnku, nebo kelímku plastového :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
25.2.25 23:57

V roce uz mu dej normalni mleko, ne? Co myslis, ze se mu stane, kdyz uz ji spoustu normalnich veci.
Treba to nejsi ty, ale spousta rodicu lpi na „zdrave“UM a v zapeti dite dostane bonbonek, lizatko ci pribinaka :D UM ma trochu jine slozeni nez UM, je mene tucne, neobsahuje vsechny vitaminy a dalsi pridane veci, ale pokud uz bude normalne jist, tak je to detail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
26.2.25 00:09

Ja mela syna bez mléka taky od 14 měsíců …od miminka mel problém přijímat mléko ale ABKM potvrzena nebyla (ja sama mam IBKM ) a přijde mi ze to synovi akorát prospělo co se týká zažívání to Um mu proste nesedělo …takze pokud nechce necpala bych mu to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
26.2.25 06:41

Syn na roce měl už jenom 1× um a to v noci. No cca ve 14m už si ho nevzal vůbec.
Takže jsem to řešila s doktorkou, měl by mít 3× denně něco z mléka. Takže snídá kaši, k svačině jogurt a k večeři zase kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
5.3.25 10:48

Dobrý den,

můžete vyzkoušet mléko z našeho testování. Přihlaste se do testování o mléko Sunar: https://www.emimino.cz/…sensitive-2/

Krásný den

Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.25 07:03

@Dahlia0409 ahoj a kolik toho vypije, když už nemá mléko? Mám 11 měsíční dceru a přijde mi, že už ji to ode mě nestačí. Tak jestli to nahradit už umělým :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.25 07:04

@ALIPELI a kolik vypije vody, nebo čaje, když má mlíčko jen večer? Mě malá moc přes den vodu nepije

• Citovat
  • Upravit
3045
6.3.25 07:11

No já to tak nějak beru, že mezi tím 1. a 2. rokem je to trochu šedá zóna, někdo říká MM/UM, někdo ze už normální…ja sice kojila, ale mladsiho jsem odstavila ve 13.mesicich a žádné UM už jsem neřešila, prostě jsme přešli na normální mleko/mléčné výrobky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
6.3.25 09:56
@Anonymní píše: Více

Berou se tekutiny i z jídla. Vypil cca 100-200ml čaje/vody, ale jedl denně 6 jídel (z toho 2× kaše ze 150ml vody a 1× polévku). To pak má tekutin dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová