Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky, máte zkušenost, že by vám dítko začalo odmítat UM?
Roční syn před nedávnem prodělal laryngitidu a od té doby mi odmítá pít umělé mléko. Ve chvíli, kdy se k němu jen přiblížím s lahví mléka dostane hysterický záchvat.
Nevím, zda mám stále nabízet nebo se na to už vykašlat a jen mu to kompenzovat jinými mléčnými výrobky.
Předem děkuji za všechny zkušenosti ![]()
@Natykli96 píše: Více
Nedávej UM, dej něco jiného a třeba za týden zase zkus. Navíc nedávala bych láhev, ale hrnek už, ať si to drží sám a pije, třeba ho to i víc nadchne
Syn od 14 měsíců má jen mléčné výrobky. Přestala jsem kojit a UM jsem do něj nikdy nedostala ![]()
@Dahlia0409 děkuji za radu, bohužel ten náš malý je strašně tvrdohlavý, na hrníček se už snažíme učit dlouho ( na vodu ) a jediné z čeho se napije je lahev ![]()
Každopádně zkusím nabídnout za nějakou dobu znovu:)
Dobře, pak beru zpět
Jaký jste zkoušeli hrnek?
@Dahlia0409 máme od značky lovi 360, dále od mam learn to cup a b box 360, a ani jedno z toho nevzal ![]()
Já měla se silikonovým pitkem, obyčejný za pár korun z Pepca. Měl postupně tři, časem se tam udělala velká díra a teklo to, zřejmě to kousal
A postupně už pil z hrnku, nebo kelímku plastového ![]()
V roce uz mu dej normalni mleko, ne? Co myslis, ze se mu stane, kdyz uz ji spoustu normalnich veci.
Treba to nejsi ty, ale spousta rodicu lpi na „zdrave“UM a v zapeti dite dostane bonbonek, lizatko ci pribinaka
UM ma trochu jine slozeni nez UM, je mene tucne, neobsahuje vsechny vitaminy a dalsi pridane veci, ale pokud uz bude normalne jist, tak je to detail.
Ja mela syna bez mléka taky od 14 měsíců …od miminka mel problém přijímat mléko ale ABKM potvrzena nebyla (ja sama mam IBKM ) a přijde mi ze to synovi akorát prospělo co se týká zažívání to Um mu proste nesedělo …takze pokud nechce necpala bych mu to ![]()
Syn na roce měl už jenom 1× um a to v noci. No cca ve 14m už si ho nevzal vůbec.
Takže jsem to řešila s doktorkou, měl by mít 3× denně něco z mléka. Takže snídá kaši, k svačině jogurt a k večeři zase kaši.
Dobrý den,
můžete vyzkoušet mléko z našeho testování. Přihlaste se do testování o mléko Sunar: https://www.emimino.cz/…sensitive-2/
Krásný den
Diana ![]()
@Dahlia0409 ahoj a kolik toho vypije, když už nemá mléko? Mám 11 měsíční dceru a přijde mi, že už ji to ode mě nestačí. Tak jestli to nahradit už umělým ![]()
@ALIPELI a kolik vypije vody, nebo čaje, když má mlíčko jen večer? Mě malá moc přes den vodu nepije
No já to tak nějak beru, že mezi tím 1. a 2. rokem je to trochu šedá zóna, někdo říká MM/UM, někdo ze už normální…ja sice kojila, ale mladsiho jsem odstavila ve 13.mesicich a žádné UM už jsem neřešila, prostě jsme přešli na normální mleko/mléčné výrobky ![]()
@Anonymní píše: Více
Berou se tekutiny i z jídla. Vypil cca 100-200ml čaje/vody, ale jedl denně 6 jídel (z toho 2× kaše ze 150ml vody a 1× polévku). To pak má tekutin dost.