Dali byste mléčnou kaši?

2892
12.6.11 14:15

dali by jste mléčnou kaši?

Ahoj, potřebovala bych poradit..syn 11 měsíců má podezření na abkm. CCa v 8 měsíci jsem zkoušela bílý jogurt, ale po 6. dni užívání se mi osypal (má lehký atopický ekzém), takže jsem jogurt zase vysadila a já nadále držím bezmléčnou dietu, protože ještě kojím. Ted jsme ale byli na alergo testech, kde mu kožní, i z krve, i náplastové testy vyšly negativní, ale dle dr mám být i já i dítě nadále bez mléka z diagnosticko terapeutických důvodů. Ted jsem ale zkusila jogurt znova dát a už ho jí 9 den a zatím nic. Ani změna stolice, ani bolesti bříška, jiné chování či změny na kůži a tak by mě zajímsalo, jestli bych mu mohla zkusit dát mléčnou kaši.Dali by jste a nebo by jste ještě podávali jogurty a pak třeba až kaši na 14 dnu užívání??? Díky za rady a hezký zbytek víkendu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
12.6.11 15:28

Nevím, jestli do toho mám co kecat, protože dítě ještě nemám. Ale osobně mi taky nikdy nezjistili alergii na kravské mléko, ale vždy mi velmi prospělo, když jsem ho vysadila, jsem taky ekzematik (ale dlouhý leta ok) a osobně mi přijde to, že mléko vyřadíš jako obrovský plus pro dítě i pro tebe, nezahlení se, riziko vzniku alergie bude minimální (ta se nemusí ukázat hned, ale i po čase užívání mléčných výrobků) takže bych i doporučila pokud máš, jak to řešit jinak a nějak výrazně tě to dietní opatření neobtěžuje, zůstat u nemléčných věcí. Věřím, že tu budou názory úplně opačné :) ať jste bez potíží pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
12.6.11 17:36

Syn má to samé, doktor nám doporučil začít jakékoliv mléčné výrobky rozhodně až po roce, nejlépe až kolem 13.-14. měsíce. Předejde se tak obtížím v pozdějším věku. Ptala jsem se i na bílý jogurt a ten také vyloučil a to syn neměl ani žádné vážné projevy jako osypaní nebo tak. Pouze jednou stopy krve ve stolici a opravdu málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
12.6.11 19:21

Osobně bych dala, zkusila, když to testy vyvrátily, tak to nemá, né :nevim: . Nebo se testy pletou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.6.11 19:23

má atopický ekzém a ten na mléko může reagovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
12.6.11 19:37

Hlavně jogurt je trochu něco jiného, než UM. V jogurtu je bílkovina naštěpená kysáním, takže může být lépe stravitelnější, než normální mléko. Já bych teda mléčnou kaši nedala, nedávám jí zatím ani svému zdravému dítěti. Na co do něj cpát UM, když kojím (kojíš)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
12.6.11 20:24

9dní ho jí a nic.
Odstupy při zavádění nových potravin se doporučují kvůli reakcím 3 dny.
Já už mám dítě větší a některý věci, co jsem dřív řešila, když byl menší, bych už neřešila a až bude druhý dítě, tak jich budu řešit ještě míň :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
12.6.11 20:31

Taky bych dala.
Je ted plno reci co se ma dat a nema a taky plno reci, ze kdysi nic nebylo a stejne zijeme… je to vec nazoru! Nerikam ze malou (pet mesicu) krmim svickouvou a gulasem, ale prehnana opatrnost nekterych (tim nemyslim konkretne zakladatelku) taky muze uskodit… :nevim:
Bud zareaguje, tak vysadis a hotovo, nebo kasi prijme a posusna si :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
13.6.11 07:35
S
BaraDolezal píše:
Taky bych dala.
Je ted plno reci co se ma dat a nema a taky plno reci, ze kdysi nic nebylo a stejne zijeme…

tady si fakt dovolím oponovat - jasně, že jsme přežili - akorát že jsem měla ekzém od hlavy až k patě, což je u kojence peklo, na UM od 3 měsíců a normální příkrmy, osobně pokud by se tomu šlo vyhnout u mého dítěte, tak bych byla s přidáváním potravin a zvláště mléka opatrnější a zkoušela to jinak, ale přijde mi že se do toho stejně zakladatelce nechce a tak ať to zkusí takhle, třeba to bude ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
13.6.11 08:02

Prtko a proč tu kaši chceš dát? Kvůli spaní, přibírání nebo kvůli tomu, že to chceš jen vyzkoušet? Já bych ji zatím nedávala, přece jenom ten jogurt je líp stravitelný než klasické UM. Pokud ji chceš zavést kvůli přibírání, tak si kup v léklárně Nutrilon Allergy care a udělej kaši z něj.

• Citovat
  • Upravit
9649
13.6.11 09:19
Saroya píše:
S
BaraDolezal píše:
Taky bych dala.
Je ted plno reci co se ma dat a nema a taky plno reci, ze kdysi nic nebylo a stejne zijeme…
tady si fakt dovolím oponovat - jasně, že jsme přežili - akorát že jsem měla ekzém od hlavy až k patě, což je u kojence peklo, na UM od 3 měsíců a normální příkrmy, osobně pokud by se tomu šlo vyhnout u mého dítěte, tak bych byla s přidáváním potravin a zvláště mléka opatrnější a zkoušela to jinak, ale přijde mi že se do toho stejně zakladatelce nechce a tak ať to zkusí takhle, třeba to bude ok

No, tak teda nevim, cemu oponujes, psala jsem ze tech reci je vsude plno, ne ze je vedu ja, tak teda vlastne asi tem recem :-)
A taky prece nepisu, at ditku kasi cpe za kazdou cenu, neee? :-)
Ale kdyz kasi snese, proc mu ji nedavat jen proto, ze to nejake tabulky rikaji??? Kdyz ma mala rada mrkvicku v peti a pul mesicich a je ji fdajn, proc cekat tech tabulkovycvh ctrnact dnu???
Dala jsem k prvnim prikrmum svestkovou presnidavku - kvuli kakani (krasne nam pomaha) a to jste meli videt reakce me kamosky ze prvne se MUSI dat zelenina, potom maso a potom MUZU presnidavku… :nevim: vzdyt to uz je na hlavu postavene.
Pokud malemu kase nic neudela, klidne bych davala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
13.6.11 10:06
BaraDolezal píše:
No, tak teda nevim, cemu oponujes, psala jsem ze tech reci je vsude plno, ne ze je vedu ja, tak teda vlastne asi tem recem :-)
A taky prece nepisu, at ditku kasi cpe za kazdou cenu, neee? :-)
Ale kdyz kasi snese, proc mu ji nedavat jen proto, ze to nejake tabulky rikaji??? Kdyz ma mala rada mrkvicku v peti a pul mesicich a je ji fdajn, proc cekat tech tabulkovycvh ctrnact dnu???
Dala jsem k prvnim prikrmum svestkovou presnidavku - kvuli kakani (krasne nam pomaha) a to jste meli videt reakce me kamosky ze prvne se MUSI dat zelenina, potom maso a potom MUZU presnidavku… :nevim: vzdyt to uz je na hlavu postavene.
Pokud malemu kase nic neudela, klidne bych davala :roll:

Baro ale u alergických dětí je prostě opatrnost na místě. Ono když má dítko (moje to tak mělo) 3 týdny krvavý průjem a několik měsíců ti pořádně nepřibírá, tak to člověk trochu řeší, co tomu dítku dá a nedá.
Ani já jsem nejela podle tabulek - mám nejedlíka a tak jsme příkrmy zavedli úplně jinak než jsou doporučení (a halvně je začala jest až v 11 měsících), ale věci, na které jí v 7 měsících zjistili alergii jí prostě nedávám i když by třeba už reakci neměla. Prostě mám strach, navíc u některých alergií se to projeví až za dýl tím, že dítě nepřibírá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9649
13.6.11 10:08

Ano, pokud je dite alergik, samozrejme bych mu taky nedavala nic co mu muze ublizit. Ale nepsala zakladatelka jasne, ze jim delali testy a alergie nebyla prokazana???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
13.6.11 10:29

Baro jenže ono je to u těch alergií složitější. ono se může alergie potvrdit z krve (IgE) a ve skutečnosti ji mít nemusíš - nemáš žádné projevy a naopak můžeš mít projevy a jen z krve se to neukáže.

• Citovat
  • Upravit
9649
13.6.11 10:32
Mufina píše:
Baro jenže ono je to u těch alergií složitější. ono se může alergie potvrdit z krve (IgE) a ve skutečnosti ji mít nemusíš - nemáš žádné projevy a naopak můžeš mít projevy a jen z krve se to neukáže.

No, tak to preci musi jednou zkusit! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky