Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak ještě jednou díky za názory, jdu spát, protože mi začíná být hůř.
@BlueFox píše:
@arinecka Ona chodí do práce. Takze to nejde, ale o víkendech k ní občas děti chodí a starší tam i přespává někdy. To zas ano.
To byl vtip, četla jsem že chodí do práce
Udělej to jak chceš ty, pokud to zvládneš tak jí odvedeš, pokud ne tak zůstane doma. Dokud chodí do školky tak o nic nejde.
Tak urcite si do toho nenech kecat jestli jsi hodne unavena tak nedavej a nechej doma, a jestli se neco tchyni nelibi tak at se postara ONA! ![]()
Já bych toto s tchýní vůbec neřešila a udělala si to podle toho, jak mně to v dané situaci víc vyhovuje. Teď jsou mrazy, takže pokud bych měla nemocný i mladší dítě a mně bylo blbě, tak bych určitě s malým nemocným dítětem necourala do mrazu jen kvůli tomu, aby si starší chvilku pohrálo ve školce. Pak bude mít to menší nemocný z toho zápal plic, skončíte v nemocnici a teprv bude co řešit… Zařiď se podle sebe. Moje tchýně taky často zkouší „radit mi“ (= nařizovat, co mám udělat), ale mě to zas nějak nerozhází. Když mi její řešení nevyhovuje, tak prostě jen slušně řeknu, že děkuju, ale že mně to vyhovuje jinak a rozloučím se a ukončím hovor. Nenechala bych se nějak nervovat, když jsem nemocná a je mi blbě. Vůbec to neřeš a v klidu se uzdravujte!
@Bábrdl píše:
I nkdyž jí není „opravdu špatně“, tím couráním si prodlouží léčbu tak o týden…
Zase na druhou stranu, dvě krátké cesty na čerstvém vzduchu jsou pro nemocný organismus daleko méně náročné, než celodení obskakování nemocného a zdravého dítěte
Navíc v dnešní době je spousta způsobů jak si na chvíli ulevit, teple se obléct a šupky. /Plně stejně by mohla zakladatelka polemizovat, jestli jít s dítětem k lékaři, když je jí špatně. Nehledě na to, že pokud manžel nezačíná v práci v 5 ráno, tak může odvéz on po cestě do práce.
@xacxa K tomu lékaři jsem stejně jela s mladším (psala jsem výše) a zítra starší šupajdí do školky, protože tak zlobili milánkové, že raději ty dvě cesty vydržím, než toto
A atb už zabírají asi, tak je to lepší. V reklamách maminky vydrží prý všechno, ale někdy si myslím, že pokud to jde, mohlo by nám být umožněno pár dní prostě vypnout a ležet. Bohuzel, ne každá z nás si to může dovolit.Tak hlavně ať už přijde to slibované jaro a přeju Vám všem, ať se nemoci vyhýbají obloukem ![]()
@BlueFox já bych tam dítě autem dovezla a pak odvezla. Vzhledem k tomu, že já i v době své nemoci tak i v době nemocí dětí pracuji, takže bych zdravé dítě odvedla, abych měla více času na své léčení a práci.