Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dohadovala jsem se s tchyní o tom, zda dát zdravé dítě do školky, když já a její mladší sourozenec jsme nemocní. Tchýně tvrdí, že tam mám malou dát, že aspoň nebude tak intenzivně s náma v bacilech, ale zavést a odvést bych musela já i s mladším, což si nemyslím, že je dobrý nápad pro nás (z tepla do zimy, já jsem slabá jak moucha) ani není podle mě takto dobré chodit do školky, i když je tam člověk chvilku, tak přece…a po návratu ze školky tu stejně s náma dcera bude. Odvest a přivést mi ji nemá kdo(manžel i tchýně v práci. Mám pravdu já ne? ![]()
Tady nejde o to, kdo ma pravdu, ale o to, co je pro tebe jednodussi. Takze kdyz chces nechat doma, tak klidne nech.
Pokud bych toho byla schopna, dala bych do skolky- aspon bych si s mladsim mohla lehnout. Pokud bych tam v mrazu rano nedosla, tak ne, coz je logicke.
Z hlediska toho kdo ma pravdu: jestli jako ze se mene pravdepodovne nakazi kdyz je s vami jen pul dne?!? To je blbost.
Ne, nedala bych. Dokud byla dcera ve školce a syn nemocný a já s ním byla doma, tak jsem si nechala doma i ji ( a naopak ).
Pokud by pro mě byla lepší vidina dítěte dalších x dní doma, tak bych ho nedávala. Pokud by hrozilo, že strávím s nudícím se dítětem, kterému chybí kolektiv dalších x dnů zavřená doma, tak bych se asi hecla a do té školky ho odvezla autem, předala a mazala domů do postele.
Nedala bych.
Ale pokud máš třeba živé dítě, které ti bude celý den skákat po hlavě, tak je to na zvážení. Já mám dítě klidné, nechávala jsem si ho doma i když jsem třeba potřebovala víc pracovat a cesta do školky a ze školky by mi zabrala zbytečně čas.
@Jahru No,tchýně kecá do všeho. Bydlí celkem blízko a manžel je jedináček.
Nedala bych, protože jsem pohodlná a při nemoci nikde necourám. Kdo ma pravdu je fuk
@BlueFox Tak je jasné, že o něco snižuješ pravděpodobnost, že se nakazí. Ale u dítěte je to celkem jedno, to se nakazí asi stejně. Jako pro ni je lepší být ve školce a ne s nemocnou mámou, pro tebe taky, že si odpočineš…
ALE jen pokud by mi tam dítě někdo vodil i vyzvedával, rozhodně bych tam dítě nevodila sama. Tím si jenom uškodíš a prodloužíš nemoc. Ochlazování dýchacích cest zase způsobí pomnožení patogenů.
Stejně se asi nakazí.
Takže bych to udělala podle sebe, co je přijatelnější. Rozdivočené a znuděné dítě doma, nebo najít sílu a do školky ho odvést. Tím, že bude pár hodin mimo domov se mu imunita nezvýší a pravděpodobnost, že se nakazí je stejná.