Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Cenarius píše:
Otevrit pusu a domluvit se? Vy si sedacky nikdy nesklopite?
přesně tak, na noc si sedačky sklápějí všichni a přes den jen ignoranti, se kterýma se člověk musí asertivně domluvit
je fakt, že nám co máme 164 cm, se v buse jezdí lépe, být tak vysoká, nevím jestli bych se na to dala
@Cenarius píše:
Otevrit pusu a domluvit se? Vy si sedacky nikdy nesklopite?
Nesklápím už z důvodu, že je to i mně nepřijemný. ![]()
@stinga píše:
přesně tak, na noc si sedačky sklápějí všichni a přes den jen ignoranti, se kterýma se člověk musí asertivně domluvit
je fakt, že nám co máme 164 cm, se v buse jezdí lépe, být tak vysoká, nevím jestli bych se na to dala
S autobusem nás to vyšlo o hodně levněji, name omezenej rozpočet.
@PetyMimi vím, taky jezdím busem, protože levněji, ale líp se poskládám
@PetyMimi píše:
Nesklápím už z důvodu, že je to i mně nepřijemný.
Pak je potřeba otevřít pusu a domluvit se. Navíc ani nevíš, jak to bude. My jeli nedávno a naprosto v pohodě.
Zkuste to zaridit tak, at sedite uplne vpredu? Nebo naopak uplne vzadu a nohy dat do ulicky (a stridat se co par hodin), vzadu nikomu nohy v ulicce nebudou prekazet. Jinak nezbyde nez se bud zkusit domluvit, nebo to pretrpet.
Já teda jela „Jenom“ 16 hodin, ale na noc si sklopili sedačku všichni, přes den ne, ale v noci zas nemůžeš bránit člověku před sebou aby si udělal pohodlí na spánek. Já si sedačku taky nerada sklapim, tak sem si vybrala místo v autobuse hned u vchodu, kde před sebou nikoho nemam, takže si na mě nikdo nelehnul.
@PetyMimi píše:
Nesklápím už z důvodu, že je to i mně nepřijemný.
Večer se řekne dobrou noc a všichni si sklopí sedačky. Nemůžeš nikoho nutit, aby si přes noc sedačky nesklopil. Od toho tam ten forichtung na sklápění je. Komu se to nelíbí, ať letí letadlem.
@P4ja píše:
Pak je potřeba otevřít pusu a domluvit se. Navíc ani nevíš, jak to bude. My jeli nedávno a naprosto v pohodě.
V pohodě co? Sklápíte a nebo ne?
@PetyMimi píše:
Zdravím děvčata.
V červnu jedeme s chlapem na dovču. Jedeme bez dětí, tak si snad aspoň trochu odpočineme, ty jednou s našima na hory.
Budeme cestovat skoro 24 hodin autobusem. Ráda bych se tedy zeptala, jestli máte zkušenosti s tím, že by před vámi někdo sklápěl sedačky.
Já mám téměř 190 cm a chlap necelý 2 metry. Takže i tak prostor pro nohy téměř nulovej. Chápu, že si chce cestující na noc udělat co nejvíc pohodlí, ale už z jiných cest vím, že jsou občas dost bezohledný a nohy vám prostě schválně skřípnou.
Jak byste to řešily vy? Přeci jim nebudu celou noc kopat do opěrek
Proto necestuji busem, jedno jsem jela 2 dny busem a myslela, že bude po mě..zlatá letadla. V chorvatsku za hodku.
@Uslava píše:
V pohodě co? Sklápíte a nebo ne?
Nikdo mě neutiskoval ani manžela a na sklopení jsme se domluvili.
Vždycky je ti přede mnou sklápěli. Bylo to opravdu velmi nepříjemné, i když mám jen 160 cm a nejsem ani co do šířky žádný macek. Domluva většinou nulová. Oni si to zaplatili, oni chtějí pohodlí, oni mají právo, protože jsou starší, protože se nevejdou a tečou pomalu i do uličky… Já už cestuju jedině letadlem. Na spolucestující v autobusových zájezdech nemám nervy ![]()
Tak ja to mam naopak, merim 184cm a v letadle se pokazde doslova trapim, po chvili uz nevim kam s nohama a taky se nudim
, jen ten start a sem tam turbolence me bavi
, autobusem jsem se nacestovala take dost a za me bez problemu, vetsinou Chorvatsko, napr. patrovym busem nahore nad ridicem, to bylo jak na horske draze, minule na Hvar, prijel lux Mercedes bus a az do Splitu nas jelo 13
, tak jsme meli celou zadni sedacku pro sebe a pred nami nekolik rad prazdnych, krasna cesta pres Rakousko, porad bylo na co se divat, pravid. prestavky, pohoda. Loni Rhodos, 2h letecky a zarekla jsem se, ze letadlem uz ne. ![]()