Dálkové studium - ano či ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dálkové studium - ano či ne?
Ahoj, měla bych dotaz ohledně dálkového/kombinovaného studia. Momentálně jsem na Mendelově univerzitě, v prvním ročníku na prezenční formě.
Prezenční forma mi příliš nevyhovuje - jak z časových, tak z finančních důvodů.
Přemýšlím nad dálkovou formou ale našlo se pár lidí, kteří mě od tohoto odrazují.
Zajímaly by mě názory lidí, kteří buď s dálkovým studiem mají osobní zkušenost nebo znají někoho kdo takto studoval. Budu ráda za jakékoliv rady, zkušenosti apod. Děkuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Chodím do práce, mam 8lete dite a dálkové studují, je pravda ze studium bylo na tři a ja si to o rok prodloužila, jednoduché to neni ale zvládnout se to dá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám skoro osmiletého kluka, 12ti letého kluka a ted každou chvíli se mi narodí holčička. Než jsem otěhotněla, tak jsem to zvládala v pohodě to dálkové studium. Z práce jednou týdně do školy, jasný, člověk se musel učit akort já co se musim vše naučit od slova. Ale dalo se… Ted už jsem tam nějaký pátek nebyla
Lenost a bolest zad udělala své
Každopádně myslím, že bys to zvládnout mohla
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Julipek počítej s tím, že kombinovaná forma je samostudium…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja tedy nestuduji dálkové vysokou, ale nástavbu v nemcine, je to jen pro člověka s velmi silnou vůlí. Původně 15 měsíční studium mam na dva roky a to jeste myslim stihnu tak tak. Clovek se tomu muze věnovat kdy chce, na druhou stranu s rodinou a detmi je to fakt težké, ale ne nezvladnutelne. Je to o vůli a chtění, kdo chce, ten to zvládne!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Julipek Já dálkově studovala…až po třicítce…s malým dítětem. Dá se to, i profesoři jsou mírnější k dálkařům. Vědí, že pracují, většinou mají rodinu, děti…Finančně, no…já nedojížděla, školu jsem měla cca 20 minut od domova a práce, takže v pohodě. Ale byly holky, co jezdily z Tábora (škola v Praze) týden, co týden…klobouk dolů. Škola mě vyšla na cca 9000Kč za všechny semestry, tedy celkem za 3 roky studia. Takže celkem levná, řekla bych.
Pokud studuješ denní studium, máš to asi levnější…ale zase míň času na práci, resp.max brigády…takhle pracuješ a dálkově studuješ. Učila jsem se většinou víkendy a intenzivně před zápočty/zkouškami. Jinak ne. Horší je to se závěrečnou prací
Tu jsem psala po nocích, v klidu…
Za mě ANO…jde to, má to své výhody (práci, peníze)nevím kolik ti je a jak moc si chceš „užívat“ studentský život…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi na tvoji motivaci studovat a dostudovat - v tom ma kombinovana forma o dost vetsi naroky - a taky co je to za obor. Jak uz nekdo psal - je to vicemene samostudium a treba ja osobne si nedokazu predstavit, ze bych tak studovala nejaky technicky obor, kde je potreba POCHOPIT nejake vzorecky, vypocty atp. Ale u humanitnich oboru, kde jde z 99% o memorovani, v tom zas nevidim vubec zadny problem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Julipek ja si zas neumim predstavit sedet denne ve skole. Kombinovana forma studia je pro me idealni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak děti ještě nemám a v následujících několika letech je ještě neplánuju, což považuji za výhodu.. i prezenční forma je o zpracování materiálu, takže v tom bych neviděla až takový problém.. spíš abych se k tomu všemu dokopala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gonyosoma píše:
@Julipek ja si zas neumim predstavit sedet denne ve skole. Kombinovana forma studia je pro me idealni.
A to je právě to co mi na té prezenční formě nevyhovuje.. vysedávat na přednáškách x hodin plus cvika, který jsou povinný mě unavují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem dalkove, nejdriv v kombinaci s praci- to bylo super, pak uz i s malym ditetem, trosku logisticky problem, ale dalo se…se dvema detma a nespolupracujicim tehdy manzelem jsem ten Ing titul nedala ( chybi mi jedna zkouska, statnice a diplomka
), je to muj zavazek na pristi roky ![]()
muz zacal studovat dalkove ted- po ctyricitce, s praci, kde dela na smeny, skola jednou tydne…a je to mazec
ale zatim ho to bavi a me bavi, jak on je nadseny- ovsem kdyz se uci na zkousky a ja mu asistuju u neceho, cemu vubec nerozumim, je to velmi zabavne
![]()
takze pokud te tlaci finace, sla bych do dalkoveú kombi formy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Julipek ja jsem zacala behem studia na prvni VS pracovat. Vyhrala jsem vyberove rizeni na misto, ktere se neodmita. Dalkove studium ten obor nemel, tak aspon individualni studijni plan a je fakt, ze jsem koncila pozdeji. Nedalo se to stihat. Pak jsem studovala uz jen dalkove a nyni taky. Za me rozhodne ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 píše:
@Julipek
Za mě ANO…jde to, má to své výhody (práci, peníze)nevím kolik ti je a jak moc si chceš „užívat“ studentský život…
Bude mi 20 ale už jsem se vyblbla dostatečně a v Brně jsem vyloženě nespokojená.. bere mi to strašně moc energie tam být. Vím, že většina lidí se do Brna těšila ale jsem nějaká blbá výjímka. Navíc mě vážně nebaví bydlet na třech místech na jednou. Jedno v Brně, jedno u přítele a další doma u rodičů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sakota píše:
Zalezi na tvoji motivaci studovat a dostudovat - v tom ma kombinovana forma o dost vetsi naroky - a taky co je to za obor. Jak uz nekdo psal - je to vicemene samostudium a treba ja osobne si nedokazu predstavit, ze bych tak studovala nejaky technicky obor, kde je potreba POCHOPIT nejake vzorecky, vypocty atp. Ale u humanitnich oboru, kde jde z 99% o memorovani, v tom zas nevidim vubec zadny problem…
Chtěla bych zůstat na Mendelově univerzitě, konkrétně na Agronomické fakultě.. zde jsou obory především na naučení.. jeden semestr je zde matika ale jinak je to především teorie..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Julipek píše:
Tak děti ještě nemám a v následujících několika letech je ještě neplánuju, což považuji za výhodu.. i prezenční forma je o zpracování materiálu, takže v tom bych neviděla až takový problém.. spíš abych se k tomu všemu dokopala
na cvíkách si to procvičíš a na přednáškách se dovíš, co by asi mohlo být na ZK…to při 4 konzultacích za semestr pro dálkaře se zvládnout dost dobře nedá…a pak je taky dost důležitý aspekt, zda chceš něco umět anebo jen stačí udělat zkoušky…
Jinak my teda máme stejné zkouškové testy s deňákama (chodíme na stejné zk termíny a při rozdávání testů se nedělá rozdíl zda je to student z denní nebo kombinované formy)…
Jsem na Agru v Suchdole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit