Dálkové studium zdravotnic

3441
29.11.12 11:21

Dálkové studium zdravotnic

Ahoj :mavam:
Holky, studujete někdo dálkově VŠ nějakého zdravotnického směru? Pokud ano, prosím o zkušenosti. Já aktuálně pracuji, takže potřebuji něco, aby se to dalo zvládat při práci. Pracuji od po do pá na jednosměnný provoz, takže nějaké přehazování směn u mě nehrozí. Upisovat se zaměstnavateli, abych měla nárok na studijní volno nechci. Studium bych pak určitě dokončovala na mateřské.
Takže o co mi jde? Nějaký zajímavý obor, který se týká zdravotnictví, ale není tam tolik praxe, jako je u všeobecné sestry.
Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1166
29.11.12 11:27

No tak s tou praxí to bude asi problém, já jsem studovala Porodní asistentku a praxe jsme měly stejně jako sestry - spíš ještě víc, protože abychom měly dostatek porodů, musely jsme chodit i ve svém volném čase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
29.11.12 11:50
@Daduka píše:
No tak s tou praxí to bude asi problém, já jsem studovala Porodní asistentku a praxe jsme měly stejně jako sestry - spíš ještě víc, protože abychom měly dostatek porodů, musely jsme chodit i ve svém volném čase.

No právě…jenže si nedokážu představit být po - pá v práci a o víkendu znovu - na praxi :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
29.11.12 12:02

@prcekniky No spíš počítej Po-Pá v práci a sobota je celý den škola (samozřejmě že ne všude, ale je to dost často). Proto většinou na dálkové chodí ty co už v daném oboru několik let pracují (nemají tolik praxe, nebo si praxi jakoby vykonávají ve svém zaměstnání) a jen si chtějí dodělat VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
29.11.12 12:08

@Daduka To já pracuji - 3 roky, ale praxi mi prý neuznají. Alespoň ne na Karlovce. Ale já nechci bezpodmínečně studovat sestru. Klidně i nutriční terapeut nebo i něco jiného. Proto mě zajímá, jestli je tu někdo, kdo studuje nějaký obor, který nevyžaduje tolik praxe jako sestra :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
29.11.12 12:14

@prcekniky A to děláš v nemocnici na lůžkovém? Jestli je vaše zařízení akreditované, tak by ti měli umožnit dělat praxi u vás a pokud je s vrchní sestrou řeč, mohla by jsi se nějak domluvit. Na sestře je teda to, že máš dané, kolik hodin musíš na kterém oddělení odpracovat. Jinak s ostatníma oborama neporadím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
29.11.12 12:18
@Daduka píše:
@prcekniky A to děláš v nemocnici na lůžkovém? Jestli je vaše zařízení akreditované, tak by ti měli umožnit dělat praxi u vás a pokud je s vrchní sestrou řeč, mohla by jsi se nějak domluvit. Na sestře je teda to, že máš dané, kolik hodin musíš na kterém oddělení odpracovat. Jinak s ostatníma oborama neporadím…

Dělám v ordinaci, ne na lůžkách. S vrchí řeč je, ale ne na toto téma :lol: Ji moje potenciální studium naprosto nezajíma, protože jako z. asistent udělám stejnou práci jako sestra, ale za míň peněz :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
29.11.12 12:45
@prcekniky píše:
To já pracuji - 3 roky, ale praxi mi prý neuznají. Alespoň ne na Karlovce. Ale já nechci bezpodmínečně studovat sestru. Klidně i nutriční terapeut nebo i něco jiného. Proto mě zajímá, jestli je tu někdo, kdo studuje nějaký obor, který nevyžaduje tolik praxe jako sestra :kytka:

Ahojky. Koukala jsem, že jsi z Prahy. Nevím, zda-li preferuješ pouze VŠ ale vím o jedné VOŠ. Je to obor diplomovaný nutriční terapeut dálkovou formou na zdravotnické škole 5.května. V březnu mají den otevřených dveří. Pokud mi vše vyjde tak jak má, tak bych tam ráda od září chodila. Třeba se potkáme na tom DOD :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
29.11.12 13:49
@Saintpaulia píše:
Ahojky. Koukala jsem, že jsi z Prahy. Nevím, zda-li preferuješ pouze VŠ ale vím o jedné VOŠ. Je to obor diplomovaný nutriční terapeut dálkovou formou na zdravotnické škole 5.května. V březnu mají den otevřených dveří. Pokud mi vše vyjde tak jak má, tak bych tam ráda od září chodila. Třeba se potkáme na tom DOD :lol:

Ale…to je soukromá, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
29.11.12 14:04

@prcekniky
Nene. Je to střední škola spojená s tou VOŠ. Ale na té VOŠ je poplatek 3000 za školní rok (1500 za každý semestr). Prý je to z toho důvodu, aby mohli působit zároveň jako VOŠ, tak tam ten poplatek být musí. Ale myslím, že to je velice přijatelná částka. Soukromé jsem viděla +- 20tis ročně.
Kdybys chtěla ještě nějaké info tak se klidně ptej, nebo mi můžeš písnout i SZ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
18.2.13 18:20

Ahoj maminky (i nemaminky) studentky, jelikoz jsem otehotnela v maturitnim rocniku, vybiram VŠ letos :D a tak bych se chtela zeptat..Strasne me laka obor PA, ale bohuzel na to budu muset plni praxi a tak se chci zeptat, tech 1200hod je treba splnit za 3 roky (po celou dobu studia)? Děkuji za odpoved :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
18.2.13 18:45

Ahojky, já jsem si podala ted dvě přihlášky na VS na Karlovku do Prahy a do Plzně. Mám za sebou VOŠ, ale chci si udělat ještě VS. Vyčítala bych si kdybych to nikdy nezkusila, tak jsem do toho šla.

Pracuju u lůžka, tak doufám, že s praxí nebude zas tolik problém. Budu ráda, když se najde někdo kdo si taky letos podal přihlášku:) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
18.2.13 21:24

@BuffyCZ hlasim se do klube vysokoskolacok :mavam:.Taky mam za sebou VOS a 10 let praxe u luzka ( bez matersky 6 let ).Ale ja se hlasim v LIberci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
18.2.13 21:40

@mimma.on Ahojky, tak to je moc fajn. Takže přihláška podaná a budeš čekat na přijímačky?:) A kde pracuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
18.2.13 22:24

To je super, ale porad mi nebylo receno, jestli mam na to vsechny 3 roky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie