Matematika help
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Matematika help
Holky prosím Vás, potřebuji pomoc. Asi si budete říkat že jsem úplně blbá, když studuji vysokou školu a neovládám matematiku. Jde mi o to, že jsme dostali za úkol vypracovat jeden úkol a já si opravdu nevím rady. Toto učivo neovládám a pravděpodobně ani matiku letos nezvládnu doučit do zkouškového takže počítám s tím že si jí převedu do příštího roku. No jenže zápočet jsem udělala, ale zkoušku pochybuji že udělám, mimo jiné ten úkol musím taky splnit. Je tady prosím někdo kdo mi mi pomohl ho vypracovat? Ráda se odměním.. Děkuji moc a prosím neodsuzujte mi, ale matiku mám jen 1. ročník tak snad nějak prolezu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@miliusek A proč ten úkol nehodíš přímo sem? Hele, ne každý je matematický genius, takže klid
Jinak mě matika docela bavila a nevím, nevím, co bych dala dohromady dneska (jo a taky se za to stydím, ale asi kdybych musela, tak bych se do toho zas nějak dostala).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji
, já vím, ale víš jak někdo si řekne co ta blbka šla na vysokou že neumí matematiku, jenže já matiku na střední měla jen 2 roky a ted už vím, že si jí budu převádět do příštího roku kvůli tomu, že to nezvládnu a budu mít rok na to se to doučit na doučování. Tak chci aspon ten úkol mít hotový. Já ti tak závidím, že tě baví. Mě baví zase účetnická matematika, ale ta obyčejná je na prd..:-(
Jinak ten úkol zní : Vyberte si dvě různé elementární funkce, které budou posunuty ve směru obou os. K dané funkci f najděte funkci inverzní f-1. Vypočtěte její definiční obor a obor funkčních hodnot. Do jednoho souřadnicového systému nakreslete oba grafy včetně průsečíků s osami a asymptot, pokud existují, a přímku y=x. U cyklometrických funkcí grafy nekreslete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud by někdo byl tak šikovný a chtělo by se mu mi pomoct tak klidně i zaplatím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miliusek Jak tohle je přesně oblast, která mě na začátku výšky děsila, ale povedlo se mi do ní proniknout a pak mě to bavilo. A popravdě tobě spíš poradím jednu věc - tady na netu se to vysvětluje opravdu blbě, takže si zajdi za tím, koho máte na cvika a nech si to pořádně vysvětlit. Oni ti hlavu neutrhnout. Já tenkrát udělala to samé, vysvětlila jsem, že jsem matematiku měla na střední jen krátce. Pak jsem za ní docházela pravidelně. Dělala jsem si cvičení ve skriptech a když mi něco nevycházelo, šup za ní. To samé, když jsme něčemu nerozumněla. Myslím, že to je fakt lepší řešení, než když za tebe někdo domácí úkol udělá. Na tohle to chce totiž papír a tužku a současně s vysvětlováním kreslit. Vypočítáš funkci a pak z toho uděláš graf. nevím, jaké přesně máte ostatní úkoly a co přesně probíráte, ale u nás to probíhalo (no vzpomínám si matně, takže stoprojistá si nejsem), že sevypočítala funkce a dle podmínek se pak zjišťovalo o jakou funkci se jedná (jsou pro to přesná kriteria, jaká funkce je - v jakých mezích je klesajízcí, stoupající atd) a knakonec se nakreslila tím, že sis do dané funkce zasadila nějaká skutečná čísla, respektive několik skutečných čísel a to zapisovala do do grafu a spojila pak v čáru. Jenže právě předtím jsi musela vědět ty vrcholy a to se zjištovalo různě limitama a tak. opravdu je to docela složité na to, aby se to dalo vysvětlit tímto způsobem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo zkus tenhle web, mi pomohl v letním semestru ![]()
http://forum.matweb.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky to mi je jasné, že doučování a i kdybych šla k vyučující, že by mi to vysvětlila. Jenže studuji dálkově a naše vyučující nemá moc času.. navíc už teď vím že mi bude trvat než to pochopím a moc nespoléhám na to, že to tento semestr zvládnu, spíše počítám s tím že si to tento předmět převedu do příštího roku a když budu mít hotový zápočet a úkol tak pak půjdu jen ke zkoušce
..
Jéé hkac si záchrana, úkol bych měla odevzdat nejpozději do 14.12 takže je ještě nějaký čas:-) někdo kdo tomu rozumí mu to zabere pár minut
, byla bych ráda kdyby jsi mi pomohla:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potrebuji akutne pomoct. Kdo vi, jak se pocitaji priklady v uloze 6? Zitra piseme pisemku a ja ani netusim co s tim. V sesite zadny takovy priklad nemam, na netu nevim pod cim bych to mela hledat. Koukam na to jak bulik a vubec nevim co s tim.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potrebuji akutne pomoct. Kdo vi, jak se pocitaji priklady v uloze 6? Zitra piseme pisemku a ja ani netusim co s tim. V sesite zadny takovy priklad nemam, na netu nevim pod cim bych to mela hledat. Koukam na to jak bulik a vubec nevim co s tim.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš si napřed roznásobit ty závorky a pak ti půjdou odmocnit ty mocniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V béčku se ti ty první dvě mocniny zkrátí, druhé dvě se po znásobení opět odmocní jako v příkladu a)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ToVo Já myslím, že jde spíš o pochopení příkladu, než o výpočet, když je to na písemku, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit