Matematika help
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@janet9 máš to i s postupem, snad to pochopíš, ale neumím tu fotku tady vložit, pošli mi do zprávy tvůj email
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petulatko píše:
Musíš si napřed roznásobit ty závorky a pak ti půjdou odmocnit ty mocniny.
co je roznasobit? Tam kde je soucin, nasobit kazdy clen kazdym clenem?
Ja to fakt vuuuubec nechapu.
Hodne by mi pomohlo, kdyby jsem videla ten postup pocitani napsany. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janet9 pošlu ti to meilem, jestli chceš, tak mi ho napiš. Musím za chvíli odjet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ToVo píše:
@janet9 pošlu ti to meilem, jestli chceš, tak mi ho napiš. Musím za chvíli odjet
silala jsem do SZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nevite nekdo o nejakych pravidlech takoveho pocitani nebo prikladech na procviceni- postup, vysledky. Cokoli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se, padá mi net, @ToVo už mě předběhla. Zadej si do googlu počítání mocnin, je toho všude dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petulatko píše:
Omlouvám se, padá mi net, @ToVo už mě předběhla. Zadej si do googlu počítání mocnin, je toho všude dost.
me od nic neprislo ![]()
A kdyz si zadam do googlu pocitani mocnin, tak jsem na podobny priklady nenarazila ![]()
No jdu dal hledat, jinak to bude spatny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petulatko píše:
Treba tady:
http://www.matweb.cz/mocniny
jenze z toho ja nechapu, ty konkretni styly prikladu co jsem davala. Kdyz mam (2+V3)•2V3…
To V je jako odmocnina. Roznasobit znamena 2V3•2 a 2V3•V3?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janet9 ano, presne tak. A pokud to mas ve zlomku, tak to vykratis. A pak tam melas jeste v tom typu c) odmocninu treba z osmi. To si rozlozis na odmocnina z 4×2, to cele pod tou odmocninou. A ta ctverka se da tim padem odmocnit, tzn vyjde ti 2× odmocnina ze dvou.
Snad to pisu trochu srozumitelne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jak píše @petulatko Roznásobením (distribucí) těch součtů a rozdílů v závorkách ti zmizí odmocniny a zůstane z nich jenom kladné číslo. Dál už vypočítáš asi sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janet9 Jen taková kontrolní otázka - je ti jasné zapisování mocnin a odmocnin pomocí exponentů (mocnitelů)? Nebo máš chaos i v tomto? (tím se totiž ty „hrůzostrašné“ odmocniny dají někdy pěkně zkrotit - že u stejného základu jen odečítáš/sčítáš exponenty…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 píše:
@janet9 Jen taková kontrolní otázka - je ti jasné zapisování mocnin a odmocnin pomocí exponentů (mocnitelů)? Nebo máš chaos i v tomto? (tím se totiž ty „hrůzostrašné“ odmocniny dají někdy pěkně zkrotit - že u stejného základu jen odečítáš/sčítáš exponenty…)
rekla bych, ze mocniny bych jakztakz zvladla, k tomu mam i pomocne vzorecky. Ale ty odmocniny. A hlavne dneska mam dlouhy vedeni. Uz se ucim od rana mocniny a odmocniny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit