Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak by mě zajímalo, do kolika let si myslíte, že to vypadá přiměřeně. Ve smyslu na 1 uchu plus 2 dirky, na druhym jen jedna původní, anebo na obou uších plus 1 dirka.
Nic extra nápadnýho v přidanych dirkach, pecky nebo krouzky skoro obepínající uchu. V původních dirkách nekdy v kombinaci s nápadnějšimi naušnicemi.
Napíšte prosim kolik je Vám a taky Vas styl oblékání, napr. městský, společensky, výstrední, sportovni apod, klidne i pidrobněji hippies, gothic, emo, tramp apod
Je mi 40, zatím mám jen jednu dírku v každém uchu, přemýšlím, že si nechám propíchnout ne lalůček, ale takový ten výstupek u spánku. Myslím si, že když se do dírek nedají žádné velké oringle, nikdo si toho moc nevšímá.
Myslím že počet dírek je jedno v jakémkoli věku.
Pokud jsou tam decentní náušnice.
Někdo nosí v50 roztahováky do ucha.
To je podobné téma jako tetování jak bude vypadat ve stáří, někdo chodí na tetování i v 50 letech.
Navíc jetsli máte dlouhé vlasy jde to maskovat.
Je mi 44 a před třema týdnama jsem si nechala nastřelit náušnice.
V dětství jsem měla uši propichlý, ale pak mi zarostly a asi tak posledních deset let mluvím o tom, že si je nechám znovu propíchnout, tak jsem to konečně udělala.
V každém uchu jsem od dětství měla 3 náušnice, před asi 20 lety jsem si je vyndala a nechala jen ty hlavní. Ale zrovna tohle by mě nepohoršilo v žádném věku, znám důchodkyně s vícero náušnicemi.
Přijde mi to ok v jakémkoliv věku. Mamině táhne na šedesát a má v jednom uchu dvě dírky. Přiznává, že by se nebránila klidně další. Ale už se ji nechce to podstupovat.
Ja budu mít po čtyřicítce dohromady sedm náušnic v uších. Protože nevěřím, že by se mi je chtělo vyndávat.
@PetraJ píše: Více
Prosím, můžeš napsat, jestli a jak moc to případně bolí? Jen bych to chtěla vědět kvůli malým dětem a nastřelování, všude se píše, že to nebolí, ale malý prcek to jaksi nesdělí, takže je to dost nepodložené. Moc díky za odpověď, už mě to fakt dlouho zajímá…
@čarodějka1311 píše: Více
Mě to teda bolelo dost, ale trvá to fakt tu chvilku, než se to nastřelí.
Ale moje dcera, která má panickej strach z jehel, tvrdí, že to nebolí. Ta má normálně propíchlý uši od mimina a pak právě byla se mnou, ale už si nechávala nastřelit asi třetí naušnici.
Mamce je přes 50 a má nedávno na střelnou druhou dírku a přemýšlí už u druhým uchu. Styl má městský, pohodlný a sportovní.
@PetraJ píše: Více
Jestli se vám do toho můžu vložit, tak mně pichali dírky asi v devíti letech a to byl teda masakr. Bolelo to při tom, pak to hnisalo, zarůstalo, děs. Pak jsem si nechala zbytek (na jednom dvě a na jednom jednu další) postupně asi od patnácti do třiceti nastřelit a to vůbec nebolelo ani při tom ani po tom, přišlo mi to, jak kdyby mi někdo cvrnkl prstem do lalůčku. Hojení taky naprosto v pohodě. V podstatě je tam blbý jen ten zvuk u toho nastřelení, jinak fakt pohoda.
A abych odpověděla na původní dotaz, tak je mi dost přes čtyřicet, v jednom uchu tři dírky, v jednom dvě. Jednu ze třech jsem měla roztáhlou na tunel (někdy po třicítce), teď už se zase stáhla, tak v ní nosí pecku, ve zbytku kroužky, v těch hlavních občas něco nápadnějšího. Styl městský, společenský, občas sportovní, podle nálady.
@negra druhá náušnice je úplně normální věc, pracuju s lidmi a mívají to i starší dámy. I páni mají náušnice mimochodem ![]()
Sama mám čtyřicítku na krku, druhou a třetí náušnici v lalůčku, tragus, dva helixy, pecku v nose a tetování. To je mimochodem na celý život
Pracuju s klienty pro velkou společnost a oblékám se řekněme ležérní, žádný teplák a sportovní boty.
@ProfZav tragus
@čarodějka1311 nebolí, vůbec. Náušnice se nastřelují i velkejm, podložená informace to samozřejmě je
![]()
@ProfZav píše: Více
Oringle, to je bozi slovo, dlouho jsem neslysela (necetla). ![]()
Jinak co to je zas za otazku, to je na stejne brdo jako jestli zena 40+ muze jeste mit dlouhe vlasy, nebo by se mela ostrihat na kvetak.
Dirky v usich bych nepredpokladala, ze budou nekoho poburovat v jakemkoliv veku, pokud to nejsou tunely nebo nejaky extrem. Ja mam teda z puvodnich laluckovych uz jenom ty puvodni, zbytek zarostl, ale v jenom uchu mam i tragus a helix, to bych ve svych 43 letech mela asi lozit kanalama.
Styl spis mestsky, ale klidne si ve svych letech vezmu k satum martensky, neresim. Chod v tom, v cem se citis dobre, jsi tak mlada, jak se citis. ![]()
Já si ve 40ti nechala píchnout helix, conch a flat, plus další dírku do lalůčku. Do té doby jen klasicky v každém uchu jedna náušnice. Nikdo se nepozastavoval. Líbí se mi to, mám tam zlaté náušnice. Jinak extravagantní nejsem. Co si bude myslet okolí jsem neřešila, prostě se mi to zalíbilo, tak jsem šla 😊 Je to o těch špercích, jak je zkombinuješ, pak se ti budou hodit k jakýmukoliv outfitu.
@čarodějka1311 Lalůček nebolí vůbec, fakt ne, nastřelovala mi ho dětská dr., když jsem u ní byla s dětmi. Zahojené velice rychle.
Když mi bylo třicet nechala jsem si píchnout druhou dírku do levého ucha, teď skoro v padesáti
bych si chtěla nechat píchnout ještě jednu do levého, tudíž bych měla v levém tři dírky. Ještě o tom popřemýšlím.