Další dítě... Nevím.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
3.6.10 13:10

Další dítě

Když mi bylo 18 tak jsem si naplánovala,že se jednou vdám ve 25 a děti budu mít kluka a holku.Pěkně mi to vyšlo až na tu holku.Nějak jsem měla problémy otěhotnět a při těhu mi zjistili problémy s cukrem.Druhý těhotenství jsem chtěla užít a povedlo se mi to hned za 2 měsíce po tom,co jsem se rozhodli.Jsme náhodně testovala a manžel byl doma,já se radostí válela po zemi.Radost trvala jen pár týdnů,zamlklé těhu.Po revizi jsem měla problémy a tak nakonec se po 7 měsících zadařilo znovu.Těhu bylo plné nervů díky doktorům,ale já se cítila nádherně.Pohlaví jsme si říct nenechali,sama jsem potom po porodu uviděla pintka,takže další chlapík,ale zdravý a to bylo hlavní.Vlastně jsme chtěli nakonec dva chlapy a máme je.Po porodu jsem nějak začala smutnit,že žiju jednou a nepoznám výchovu holčičky a trošku upadla do smutku.Začala jsem závidět všem těhotným,že to už nikdy nezažiju a bylo mě do breku.Pochopila jsem ,že vlastně bych chtěla ještě jedno dítě a jedno jaký pohlaví.Manžel se bojí mého zdravotního stavu a zda domácnost zvládnu (jako bychom neměli babičky). Já se bojím budoucnosti,zda to zvládneme.Když se řítí placení školného,zdravotnictví.Jak se pak rozhodnout komu připojistíme nadstandard atd.Kromě toho chceme domeček atd.Když se rozhodnu ,že nechci další,nebudu toho v životě litovat.Děti miluju a jsou pro mě smysl života.Moje rodina byla problematická.Řekněme,že moje matka byla vychovávaná,že syn je víc a dcera je podřadná a tak vychovávala i mě.Zdravotního stavu se nebojim,to zase zvládnu. Jsem zoufalá,že se neumím rozhodnout.Mám ještě čas,synovi je 9 měsíců.Jenže ještě kojím a musím tak půl roku před těhu nekojit,dost mě to vyčerpává zdravotně a věřím,že to bylo taky proč jsem měla zamlklý těhu,a taky mi to doporučila gynekoložka.Cukr dietou srovnám do normálu.Chtěla bych však mít 3 dítě než půjde první syn do školy,takže mám na rozhodnutí asi tak 5 měsíců a moje rozhodnost mě fakt bere spaní.Kdo má víc dětí,jak to zvládáte? Jaký bylo 3 těhu a porod? Prostě napiště nějaký poznámky ze života.Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4610
3.6.10 13:22

Ahojky§
Přesně popisuješ pocity , které jsem měla i já, když se mi už po 3tí narodil syn a manžel se zařekl že další už nechce že si holt budu muset počkat na vnučku, bylo mi do breku, děti miluju, vždy jsem si přála velkou rodinu, ale vzhledem k věku mého muže , je o 23 let starší jsem na to nakonec přistoupila.
V hlouby duše jsem si ale 4 miminko strašně přála, poslednímu synovi ještě nebyl ani rok a já zjistila že jsem znovu nááááhodou těhotná.
Všude jsem poslouchala že jsem bláze 4 děti atp., ale já bych na potrat prostě nešla. a když mi nakonec řekli že bude holčička, byla jsem štěstím bez sebe. Ted je tomu mýmu růžovýmu štěstí 6 týdnů a je mi fajn.
Děti se daj zvládnout, je to náročný , ale jde to!!!!
Přeju ti aby jsi se dočkala také toho růžovýho štěstí.
A když ne do třetice tak do čtveřice určitě!!!! :lol: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
3.6.10 13:23

tak já ti rozumím,no nevím jestli jsem zrovna dobrý příklad pro radu,mám sice tři děti ale s velkým odstupem dceři je 18 synovi 14 a teď poslední holčičce je 8 měsíců.Zvládáme to jak to jde to víš na vyskakování to není ale člověk rád někde u sebe ubere a dětem přidá.
A jinak já řeším podobný problém zatím sama se sebou.Když se malá narodila bylo to něco úžasného,přesto jsem si řekla že je to poslední jenže teď si neumím představit že už to nikdy nezažiju,prostě ještě bych chtěla jedno a na druhou stranu si říkám nic jsme si s přítelem neužili atd…
Jenže dost velký problém je místo máme baráček o dvou místnostech a kuchyni syn s dcerou jsou v jednom pokoji je velký ale vzhledem k vškovému rozdílu tam asi malou dát nemůžu,nevím.A kdyby bylo ještě jedno tak už fakt nevím jak bychom se srovnali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.6.10 13:27

Ahoj, taky mám dva kluky a taky si nechávám (zatím) otevřené dveře pro třetího prcka. Někdy si říkám, že už fakt ne, že bych to nezvládla, současně těhotenství a východu (co výchovu, to hrozný slovo, prostě nebudu mít dost času a sil pro ty dva rarachy!!!!). A současně si říkám, já mám dva mladší bráchy, to je tak moc fajn, když se dneska celá rodina včetně neteří a synovců sejdeme u našich ..... taky by se mi to líbilo coby mámě a babičce ..... máme rodinný domeček, s dětma jsme počítali, takže místa je tu dost a dost, manžel má solidně placené místo, takže nouzí rozhodně netrpíme … jen to zdraví, no. Oba kluci jsou císařem (Jindra se narodil v 35 tt.) a moje lékařka mi další těhu (zatím!!!) nedoporčuje. No, já bych se do ůtoho" stejně dřív než za dva roky nepustila :-)

Takže si taky ráda přečtu názory a zkušenosti :-)  :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
3.6.10 13:34

Přesně, zvládnout se to dá. Třetí jsem měla až když byli ti 2 starší docela velcí. Pravda, je to někdy záhul, ne že ne i co se peněz týče, ale dá se to.
Taky jsem se hodně rozmýšlela, chtěla jsem ještě počkat, už jsem měla to svoje pohodlí… :wink:
Dneska bych neměnila, i když bych je občas zkouška na moje nervy… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.6.10 14:54

Větší věkový rozdíl zase nechci kvůli věku manžela a mýmu kvůli těm problémům s cukrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.6.10 15:59

A jak to vidí manžel??
Touží i on po dalším dítěti??
Taky bych možná i chtěla další ( i když v reálu by to snad ani nešlo - byt!!), ale kdyby nechtěl tatínek, tak přesto bych nikdy nešla.
tohle musí rozhodnout oba. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.6.10 19:59

Tatínek,pokud to zvladnu,tak proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin