Další dítě před koncem rodičovské dovolené

204
6.7.23 17:51

Další dítě před koncem rodičáku

Dobrý podvečer mám otázku jsem na rodičáku který mi končí v synových 3 letech (prosinec) aktualne jsme se začali snažit o druhé dítko a mě zajimá jak to je.. s prvnim jsem sla na rizikový těhotenství ve 3 mesici takze na zacatku… jak by to bylo kdybych sla i ted na neschopenku? Nemuzou me vyhodit? Nechci skoncit uplne bez koruny tak se ptam jak to vlastne aktualne funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1402
6.7.23 18:57

Tak jestli jste se teprve začali snažit, tak není co řešit, ne? Však nevíš zda se zadari první měsíc nebo za rok :nevim: a pokud ti nic nebude, budeš moct normálně do práce, samozřejmě pokud se ti nechce, tak můžeš v práci skončit a být doma na vlastní náklady. :nevim: já bych teda nedelala nemocnou, hlavně řešit vycházky když máš doma malé dite a je to docela rouhání, aby ti pak fakt něco nebylo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16294
6.7.23 19:07
@xxprincesscz píše:
Tak jestli jste se teprve začali snažit, tak není co řešit, ne? Však nevíš zda se zadari první měsíc nebo za rok :nevim: a pokud ti nic nebude, budeš moct normálně do práce, samozřejmě pokud se ti nechce, tak můžeš v práci skončit a být doma na vlastní náklady. :nevim: já bych teda nedelala nemocnou, hlavně řešit vycházky když máš doma malé dite a je to docela rouhání, aby ti pak fakt něco nebylo. :roll:

Moje řeč :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.7.23 19:19

@xxprincesscz samozrejme nerouhám neni to ze bych nechtela pracovat jen chci mit ve vsem jasno poprve to trvalo 10 mesicu a nejsem blbka vim ze se muze povest za dlouho jde mi o to kdyby nedejboze se stalo a musela bych byt doma na rizikovym chci vedet co se v ten moment děje a ptam se prave proto abych vedela jestli mame se snazenim pockat nebo do toho muzu jit to je cele za mě neni na skodu byt informovana. Samozrejme kdyz budu moct jit do prace budu rada ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
6.7.23 21:13

A dítě ti do školky v prosinci vezmou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.7.23 21:17

@mamina2017 jde od září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
6.7.23 21:20
@Natala685 píše:
@mamina2017 jde od září

A ty do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.7.23 21:23

@mamina2017 Jak to souvisi s otazkou? Ptam se tady na jiné věci ne na to kdy, kdo jde do školky či práce… do práce můžu jít z určitých důvodů nejdříve v říjnu ale to vám tady vypisovat nemusim já se ptám úplně na něco jinýho pokud neznáte odpověď tak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
6.7.23 21:27
@Natala685 píše:
@mamina2017 Jak to souvisi s otazkou? Ptam se tady na jiné věci ne na to kdy, kdo jde do školky či práce… do práce můžu jít z určitých důvodů nejdříve v říjnu ale to vám tady vypisovat nemusim já se ptám úplně na něco jinýho pokud neznáte odpověď tak… :nevim:

Protože to souvisí! Buď si domluv do 4 let neplacené volno a těhotni si na vlastní náklady nebo běž do práce a pak těhotní. Ale jestli nechceš odpovídat, tak si, víš co… Když je to tak tajný. Arogantní být nemusíš… nazdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
6.7.23 21:32
@Natala685 píše:
@xxprincesscz samozrejme nerouhám neni to ze bych nechtela pracovat jen chci mit ve vsem jasno poprve to trvalo 10 mesicu a nejsem blbka vim ze se muze povest za dlouho jde mi o to kdyby nedejboze se stalo a musela bych byt doma na rizikovym chci vedet co se v ten moment děje a ptam se prave proto abych vedela jestli mame se snazenim pockat nebo do toho muzu jit to je cele za mě neni na skodu byt informovana. Samozrejme kdyz budu moct jit do prace budu rada ;)

Tak záleží zda budeš na rodicaku nebo budeš pracovat, popřípadě zda nebudeš mít novou práci. Na rodicaku to neresis, tam jediné prodloužit do mateřský nebo v mezidobí mít tu neschopenku. V nové práci bys musela mít za sebou asi zkušební lhůtu, jinak tehotny většinou vyhazujou nebo ani nenabiraji. Já bych to teď neřešila, když nejsi těhotná. Až ta doba nastane, ta pak bych to řešila. Ona neschopenka neznamená rizikový. Navíc nevím zda už sis vycerpala dovolenou v práci, tak eventuálně bys v tom mezidobí mezi rodicakem a novou mateřskou mohla mít ještě tu dovolenou. Ale já si ji třeba vybrala hned po mateřský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.7.23 21:33

@mamina2017 nejsem arogantni jen mě nebavi věty typu nemakačenko a další brigádničím od synových 7 měsíců já se práce nebojím nemůžu za to že otěhotnět lze až teď kdybych měla v pořádku hormony a neřešila jiný věci dávno je druhý na cestě pokud jsem se vás dotkla tak se omlouvám ale mě jde o to aby mi tady někdo napsal jak to funguje samozřejmě když budu mít super těhotenství bez potřeby nesvhopenky jsem ráda být doma mi stačilo se synem ale když ne? Tak nastoupim do prace stim ze jsem tehotna a ted.. muzou me vyhodit pro nadbytecnost s odstupnym? Nebo nemuzou? To je celé co mě zajimá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.7.23 21:36

@xxprincesscz jsem na rodicaku do práce se budu vracet a mam tam smlouvu na neurcito jasny otehotnet muzu za rok ale mam strach at neprijdu do prace po rodicaku stim ze jsem tehotna a oni mi nereknou nazdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
6.7.23 21:37
@Natala685 píše:
@mamina2017 nejsem arogantni jen mě nebavi věty typu nemakačenko a další brigádničím od synových 7 měsíců já se práce nebojím nemůžu za to že otěhotnět lze až teď kdybych měla v pořádku hormony a neřešila jiný věci dávno je druhý na cestě pokud jsem se vás dotkla tak se omlouvám ale mě jde o to aby mi tady někdo napsal jak to funguje samozřejmě když budu mít super těhotenství bez potřeby nesvhopenky jsem ráda být doma mi stačilo se synem ale když ne? Tak nastoupim do prace stim ze jsem tehotna a ted.. muzou me vyhodit pro nadbytecnost s odstupnym? Nebo nemuzou? To je celé co mě zajimá..

Těhotnou vás vyhodit nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
6.7.23 21:39
@Natala685
@Natala685 píše:
@xxprincesscz jsem na rodicaku do práce se budu vracet a mam tam smlouvu na neurcito jasny otehotnet muzu za rok ale mam strach at neprijdu do prace po rodicaku stim ze jsem tehotna a oni mi nereknou nazdar

Těhotnou vyhodit nesmí pokud nemáš zkušební lhůtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.7.23 21:40

@lucad77 ani když si třeba (příklad) říjen, listopad ukončím rodičák a vrátím se jako těhotná? (Ano vim nemusim byt) vím že práce pro těhotné tam máme jen málo. Skrz určité přípravky které používáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí