Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jeste jsem nevyzkousela vsechno ![]()
Zas dobrej duvod dokoupit to, co jsem jeste nezkusila, furt jeste nemam itti bitti a nejakou plinu od mommys touch ![]()
Popremyslim, ale to by mi na to manzel musel pujcit svuj notas, abych to mela s ceskou diakritikou ![]()
čičinka píše:
Jeste jsem nevyzkousela vsechno
Zas dobrej duvod dokoupit to, co jsem jeste nezkusila, furt jeste nemam itti bitti a nejakou plinu od mommys touch
Popremyslim, ale to by mi na to manzel musel pujcit svuj notas, abych to mela s ceskou diakritikou
Itti a Mommys jsem včera koupila. Byla to tedy taková znouze - v Bráně byli vybrakovaní a nutně jsem potřebovala další kapsovku a to byla jediná, kterou měli a prý objednávat dlouho nebudou.
Mommys se mi střihově se mi líbí, pěkné je i to změnšování, svrchní materiál je příjemější a měkčí než BumGenius, ale vzala jsem kvuli manželovi na sucháč a nedrží už teď. ![]()
Itty SIO jsem dostala jako dárek ve věrnostním programu. To chlupatý venku není zrovna můj šálek kávy.
Ukázalo se to i nepraktické na písku. Z body koukal kus plíny a doů jsme si v tom chlupatym přinesli půl pískoviště. Ale je krásně štíhlá a dobře sedí.
čiči mommys touch už mám, dnes mi jedna dorazila, vypadá fakt dost dobře.
No a teď k mabit...........no řekla bych, že už se začínáš v látkování dost orientovat. čičinka už napsala bych řekla vše co by jsi měla vědět.
Za sebe doporučuji zavazovací disany, čtvercovky a vkládací plenky, jak už tady psala tuším neczuz hodně dobré bambusové vkládačky jsou z bambusového flauše, jsou fakt super savé. Třeba tyto , pak jsou ještě twofoldy, prefoldy, long a další, rozdíl u nich je ve velikosti, tvaru, počtem savých vrstev. Jsou sice trošku dražší, ale opravdu je to investice na celé látkovací období, využitelné prostě stále. ![]()
Určitě bych koupila taky pár bambusových kikko, ty jsou fakt dost dobré, opravdu dobře sajou.
Na cestování jsou opravdu fajn ty AIO či kapsovky, jak už psala Neczuz kapsovka má tu výhodu, že jí rozebereš na části a ty schnou zvlášť, tak že taky dobře schnoucí. AiO schnou sice pomaleji, ale i tak jsou fajn, no možná lepší než AIO jsou SIO, snap in one, tzn. že vkládačky jsou připínací, či jen přišity a plína se vlastně při sušení rozloží, tak že schne lépe než AIO.
Jinak sama vlastním pár kalhotkových plen, ale v poslední době mě nějak nebaví, nevím proč, asi proto že dýl schnou?
No prostě teď raději šáhnu po čtvercovce kikko babusové, složím na draka, vrazím vkládačku, omotám, zapnu snapkou, natáhnu vlňáčky a je to.
No a teď jsem se dostala k tomu, že používám více méně jen vlnu, nepočítámli AIO či kapsovky na cestování, doma je ELiška jen ve vlně. PUL kalhotky mám jen jako záložní kdyby náááhodou všechny vlňáčky byly pokaděné, vyprané.
Jinak jak psala čičinka, určitě bych pro začátek šla do zavazovaček a čtvercovek, pár těch bambusových kikko čtvercovek. Až zjistíš jak vám to půjde, tak bych pak přikupovala, třeba nějkou tu AIO, SIO či kapsovku na cestovní.
Určitě bych zkusila být tebou i ty vlňáčky, pokud jsi zručná a nebo máš někoho zručného v rodině, tak se dají vlňáčky uplést a nebo na MMB se objevují vlňáčky z druhé ruky, tak že na zkoušku bych klidně vzala i tam. Já mám momentálně čtvery vlňáčky co aktivně používáme, pak ještě jedny longies v šuplíku na ty je teď teplo, ale jen co se ochladí tak půjdou opět do provozu. ![]()
Je to hodně zmateně napsáno, prostě to neumím tak jak čiči, tak že čiči má domácí ukol a to sesmolit deníček.
![]()
já jsem to jako nemyslela jako,že čiči nebo katy nebo capy nebo někdo další musí napsat deníček abych já se vyznala…ale zase látkujících maminek hodně přibívá a vyznat se je těžký a myslím,že hodně jich od látkování odpustí ,protože buď koupí blbě a nebo špatně používají..atd
já bych ho klidně napsala ( možná líp v němčině než v češtině
),ale co můžu já radit když mám jen nakoupeno a nemám stále k dispozici miminko ![]()
Mozna by nebylo spatne udelat prehled podle jednotlivych pozadavku, treba nejlevnejsi vybavicka, nejlepe schnouci, nejhezci, nejsnaze pouzitelna, jak zacit s novorozencem, kojencem, batoletem, odplinkovani s latkou, pece o latkovky…Takto kdyz zacne clovek rikat kalhotkova plina, kapsova, vicevrstva, tak clovek, co to nemel nikdy v ruce vetsinou ani nevi, co si predstavit. Podle situace by si kazdy nasel tu svou.
cicinko, mabit, neczuz, Katy2 dekuju moc za rady, hodne mi to pomohlo ![]()
ad zehleni jeste jednou a snad naposledy: ja zehlit opravdu nechci
. jen chci mit potvrzeny, ze se fakt nemusi, at se muzu ucinneji branit natlaku starsich pribuznych, kteri trvaji na tom, ze zehlit musim ![]()
Ahoj,
moc děkuji, Tajo, za tuto diskuzi a všem ostatním za perfekní přehled
Já se taky rozhodla pro látkování, už týden sedím na netu a hledám nejvhodnější varianty a čím víc tady sedím, tím větší mám chaos
Teď už v tom mám jasněji ![]()
A nemáte náhodou tip na nějaké webové stránky, kde bych sehnala všechno potřebné a nemusela to objednávat z více stránek?
Lidka
čičinka píše:
Mozna by nebylo spatne udelat prehled podle jednotlivych pozadavku, treba nejlevnejsi vybavicka, nejlepe schnouci, nejhezci, nejsnaze pouzitelna, jak zacit s novorozencem, kojencem, batoletem, odplinkovani s latkou, pece o latkovky…Takto kdyz zacne clovek rikat kalhotkova plina, kapsova, vicevrstva, tak clovek, co to nemel nikdy v ruce vetsinou ani nevi, co si predstavit. Podle situace by si kazdy nasel tu svou.
Já chci kapitolu - nejhezčí plína ![]()
neczuz píše: čiči- odplínkování dítěte v látce je nějaké specifické?
neczuz píše: čiči- odplínkování dítěte v látce je nějaké specifické?
No ja bych rekla, ze existuji ruzne odplinkovaci systemy, treninkove kalhotky s povrchem z pul, ten system od bundle of joy, kdy jsou bavlenene kalhotky s kapsou na vycpani a na ne male vlnacky, nektere kalhotkove pliny jdou pouzit jako trenovaci, protoze jsou v pase dostatecne pruzne, aby sli stahnout ditetem i zapnute a zaroven z ne nespadli ![]()
Urcite toho neni malo.
Jo a jde taky o to, ze nektere papiruji maminky pak nekdy maji chut odplinkovat v latce, aby uz neutraceli za jednorazovky, takze k latce prijdou teprve na konci plenkoveho obdobi a vetsinou potrebuji rychlou jasnou informaci ihned.
ad obchod, kde se da koupit vse, hodne siroky sortiment ma Brana k detem, vetsinou ma i vyhodne ceny. Obcas ma trochu problem s dodaci lhutou, ze na specifickou vec se ceka, nekdo cekal i mesic, ja cekala pomerne dlouho na neco, o cem mi nakonec napsali, ze to nemaji a mit nebudou, pritom to meli psano skladem…
Jinak pokud v nejakem obchode maji urcitou znacku, ale nemaji vsechny vyrobky, tak bych se na konkretni vyrobek zeptala, pokud uz obchodnik odebira nejakou znacku, tak by pro nej nemel byt zas az takovy problem si od dovozce vyzadat i dalsi zbozi, v nabidce ho treba nema proto, ze ma pocit, ze o to neni zajem. A za zeptani clovek nic neda
Děkuji za diskuzi ![]()
Všechny diskuze o látkovkách hltám, dělám si poznámky, sem tam něco nakoupím a uvidím jak nám to půjde a co nám bude vyhovovat.
Všem zkušeným látkařkám děkuji za příspěvky - jssou fakt super a dá se v tom orientovat ![]()