Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Damy, sice trochu blby dotaz:) ale proc se nezeptat:)
Davam holce separacky do pampers, teda v tom vedru ne, aby se moc nezaparila, ale kdyz takove neni tak ji tam tu separacku do plinky dam.Akorat teda separacka obvykle neplni svuj ucel, a vzdy je procurana plenka:D tak ja nevim co delam blbe
![]()
He, tak to já mám ještě blbější dotaz. Proč se do jednorázovek dává separačka? ![]()
Podle mě je blbost dávat do pamperek separačku… do jiných plenek bych to asi dala, ale pampers jsou dobrý…
Ahoj, tak já separačky dávala u Věrky, občas se i povedlo, že jsem bobek vyhodila a plínka se dala ještě použít na dočůrání, ale pak jsem to stejně odpískala
Zas takové terno to není ![]()
Mon, co je špatně na tom, že je plenka počůraná? U jednorázovek to asi moc smysl nemá, ne? Spíš u látkovek…
Babo, do jednorázovek se dává separačka kvůli prodloužení trvanlivosti plínky, jen se vyndá bobek a plína se může, pokud není načůraná, používat dál ![]()
Babo, do jednorázovek se dává separačka kvůli prodloužení trvanlivosti plínky, jen se vyndá bobek a plína se může, pokud není načůraná, používat dál
separačka ma snad sloužit k tomu, aby nebyla na plíně bobek..a ne aby byla počůraná
Takže asi neděláš špatně nic ![]()
Nencuz, nějak nevím, co je na tom tak strašného, ta plína je čistá a jen utřeš prdelku od hovínka tak jako tak
Ta seperačka z toho tuhého bobku nic nepropustí…
Téda, to jsou noviny.
A co za separačky používáte? Fakt jsem to v životě neviděla separačky do jednorázovek
A účel je jako že se ušetří jedna plena??? Myšák od půl roka kaká jednou denně, občas to vyhmátnu a povede se do nočníku, takže u nás už to asi nemá cenu, že?
neczuz píše:Babo, do jednorázovek se dává separačka kvůli prodloužení trvanlivosti plínky, jen se vyndá bobek a plína se může, pokud není načůraná, používat dál![]()
se přidávám k neczuz
![]()
Separačka slouží k ochraně látkové plínky, aby se tolik nezašpinila od bobku a nebylo ji tím pádem potřeba oškrabovat a předpírat.
Dát dítěti částečně počuranou jednorázovku znovu po odstranění bobku je eklhaft. Moč se rozkládá na různé prvky, mezi nimi i amoniak, který se pak odpařuje. A protože se nemůže odpařovat směrem ven, odpařuje se na dětskou kůži.
Bobku následuje v 99% čurání. Pokud předpokládám, že separačku dáváte v tom cca 1%, kdy dítě náhodou nečurá, tak mi přijde, že naopak probendíte spoustu peněz za separačky.
Pokud dítěti tu počuranou plínu dáte, budiž, doufám, že až budete staré a nemohoucí, tak se vám dítě odvděčí obdobným způsobem.
čiči tak tak, hezky jsi to napsala.
Mě by ale zajímalou jakou separačku máš frgola namyslí? Protože zatím jsem nepotkala separačku, která by nepropustila žádnou špínu s bobku na plínu, vždy je plína pod separačkou trochu špinavá........tak že takovou plínu bych už nepoužila ani náááhodou. ![]()
Nevím, naše děti mívají dost často akci a reakci takovou, že zásadně kakají do čisté plíny
Nepsala jsem, že dávám roznošenou počůranou jednorázovku
Znovu jsem dala jen suchou netknutou plínu, toť vše
Ale jak jsem psala v prvním příspěvku, u Věrky jsem to rychle odpískala bo efekt byl nula nula nic ![]()