Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
prvomatky jsou obvykle ponekud natvrdle, zvlast kdyz veskere kamaradky okolo zadne deti jeste nemaji:D a jejich matky a babicky tyhle veci vubec neznaji:D
Monjie píše:
prvomatky jsou obvykle ponekud natvrdle, zvlast kdyz veskere kamaradky okolo zadne deti jeste nemaji:D a jejich matky a babicky tyhle veci vubec neznaji:D
No ale i tak, jaký smysl by pak teda měla jednorázovka?
Prostě když se člověk nad tím zamyslí, tak ho tak blbý dotaz nenapadne.
Já to nemyslela zle, jen jsem chtěla vědět, co měla ta separačka umět… ![]()
Pastelka píše:
Já to nemyslela zle, jen jsem chtěla vědět, co měla ta separačka umět…
Pastelko myslím že zrovna jednorázovka je taková separačka.
Jinou separačku která by to uměla fakt neznám. ![]()
zuzanecka81 píše:
holky, nebuďte zlý… když si vzpomenu na svoje první dotazyholt prostě člověk zaslechne částečky informací a špatně si to vyloží
od toho to tu je, aby si člověk udělal jasno jak co funguje
Suhlasim, nevidim dovod vysmievat sa. Ak nepouziva latkovky, tak proste nevedela presne, na co su superacky.
katka 79 píše:zuzanecka81 píše:Suhlasim, nevidim dovod vysmievat sa. Ak nepouziva latkovky, tak proste nevedela presne, na co su superacky.
holky, nebuďte zlý… když si vzpomenu na svoje první dotazyholt prostě člověk zaslechne částečky informací a špatně si to vyloží
Když nepoužívá látkovky, tak proč chce teda rvát separačky do jednorázovek. ![]()
btw. znam matky ktere rvou i separacky do jednorazovek:D
a mimochodem, nobody is perfect!
Monjie píše:
btw. znam matky ktere rvou i separacky do jednorazovek:D
Jo, taky takové znám.
Ale ty konkrétní osoby to dělají pro větší pocit sucha v plence - separačka totiž odvádí rychleji vlhkost do sacího jádra.
zuzanecka81 píše:
Suhlasim, nevidim dovod vysmievat sa. Ak nepouziva latkovky, tak proste nevedela presne, na co su superacky.
Ale já se nevysmívala tomu, že někdo neví, jak funguje separačka. Já dokud nezačala látkovat jsem ani nevěděla, že separačka existuje. Klidně sie mohla domnívat, že moč nepropustí.
ALE, na co jsem narážela hned od začátku je, že je to ekl.
I kdyby ta separačka měla tuto vlastnost - nepropustit moč do plíny, nepřijde mi vhodné nechat dítěti koupat zadek ve vlastní moči.
Teda já separačky taky koupila, prostě jsem vůbec nepřemýšlela, zda je to vůbec nutné či nikoliv. Po přesně 2 použitích jsem přišla na to, že je to vesměs k „prdu“. Malý má smažený vejce jak z pánve, takže to nezachytí kolikrát ani bodýnko
Kamarádka dávala UM a prostě bobkovaly a vyplatilo se jí to i do jednorázovek. Kvůli tomu nemusí být hned
![]()
Tak v tom případě mám další blbé dotazy na látkařky
. Ty separačky se perou nebo vyhazují? Jestli vyhazují, tak se vám ztratí hned několik E ekologie, ekonomie…
Látkovky bez separaček nefungují všechny, nebo jsou jen některé poddruhy, co musí mít separačky? A kolik tak průměrně stojí jedna separačka?
Pokaděná se spláchne, počůraná vyhodí - to jsou ty viskozové nebo celulozové.
Pak jsou eště separačky z fleecu, které se nevyhazujou vůbec.
Separačky nejsou nutné, jde to i bez nich. Ale mimino je víc v suchu a bobek se nemusí sklepávat z plíny.
Jo a kolik stojí
Jak který. Mají i balení 100ks asi za 40 Kč, ale ty jsou blbý.
Viskozový popolinky stály asi 150?
Ale už si to nepamatuju, protože sem je kupovala stráááááášně dávno a pořád sem se nedobrala ani do půlky krabice.
pokaděné spláchnou. počurané se perou - vydrží nekolik vyprání. pak se rozpadnou - jsou biologicky odbouratelné, jednorázovky ne, takže okologické ano. vzhledem k tomu, že separačka stojí cca kačku a dá se několikrát, je to stále ekonomické.