Látkové pleny hned od narození?

3
26.7.10 12:48

Látkové pleny hned od narození?

Ahoj všichni, čekám prcka a už jsme se rozhodla, že budeme používat látkové plenky. Jen by mě zajímalo, jestli je dobré s nimi začít hned po narození? Nebo mám nějaký měsíc počkat a používat jednorázovky (jsou mi hrozně nesympatické)? Myslela jsem na čtvercové pleny Haipa Daipa + Kalhotky Haipa-daipa ušité z lehkého polyesteru laminovaného polyuretanem.
Doufám, že to není špatná volba?
Děkuju všem za radu! Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
292
26.7.10 12:53

ahoj, ja uz mam sice 1,5 rocneho syna, no latkovky sme davali od prveho dna, ako sme prisli z porodnice. najprv som davala klasicke stvorcove a viacvrstve poskladane na novorodenecky sklad, potom som zacala na noc davat popoliny. kalhotky mame popoliny. jednorazovky sme mali len v porodnici, zn. moltex, no casom som zistila, ze v dm maju alany, tak teraz kupujeme tieto. davam len na cestovanie, pripadne, ked sme dlho von a viem, ze nebudem mat kde prebalit. inac latkovky vo dne, v noci. prajem lahky, rychly a bezproblemovy porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
26.7.10 12:54

zabudla som napisat, ze moltex a alany su ekologicke plienky. moltex stoja asi 2× tolko, co alany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
26.7.10 12:56

Když jsme odcházely z nemocnice,tak se nás dětská lékařka ptala,jestly budeme někdo používat látkové pleny.Jedna paní se přihlásila a paní dr.jen dodala,dávat po dvou.Myslím,že je to dobrá volba.Je to dobré i na klouby.Kvůly jadýrkám jsme u první nosily na jednorázovou ještě bavlněnou,takže určitě můžeš začít hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
26.7.10 13:00

Ahoj Hrochu! :mrgreen:

Určitě s nimi můžeš začít kdykoliv.
Ty čtvercovky Haipa jsou dost drahé, ne?
Jde o to, jestli bys chtěla nějakou levnější variantu látkování nebo je ti to jedno.

S kalhotkami téhle značky zkušenost nemám, za to můžu doporučit třeba Thirsties, ty jsou perfektní. Mají výhodu v tom, že jsou na sucháč, takže je můžeš lépe přizpůsobit velikosti dítěte. Teď mají i nějakou novou verzi, kde jde velikost regulovat i patentkami, takže bys měla ušetřit.

Jinak, u novorozence, který častěji kaká, je dobré čtvercovku spíše skládat na novorozenecký sklad. Pokud je na rovno, tak se často ušpiní kalhotky.

Můžeš vyzkoušet taky vlněné kalhotky, ty jsou nejprodyšnější. Prodávají se natahovací i zapínací a taky si můžeš i sama takové uplést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58839
26.7.10 13:04

Ahoj používám látkovky už na druhé dítko, mám vícevrstvé plenky. Obě děti je dostali hned po propuštění z porodnice a od té doby neměli jednorázovku ani jednou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
26.7.10 13:10

Jé to mi přijde takový úsměvný ten dotaz, páč moje dvě starší děti pocházejí ještě z dob, kdy se prostě nic jinýho, než látkovky ani nepoužívalo, jednorázovky se daly sehnat jen ve zdravotnických potřebách a používaly se zcela výjimečně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
26.7.10 13:30

Malá je v látkovkách od narození, nejvíc se mi osvědčily obyčejné čtvercovky poskládané na novorozenecký sklad. HD čtvercovky myslíš ty froté, nebo obyč?
S froté nemám zkušenost, ale tu obyč mám jednu a podle mě se to za ty peníze nevyplatí. To už raději pořiď Imse vimse čtverce nebo Popoliny barevné, popř. čtvercovky z Ikea (osušky barnslig).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.7.10 13:42

myslela jsem ty froté. stojí asi 130 Kč. Jinak díky všem za odpěvěď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
26.7.10 14:12

my jsme u Tomika zacinali az po sestinedeli - ciste ze zdravotnich duvodu - Emca se lecila s vykloubenou kycli, takze jsem cekala na prohlidku na ortopedii, aby mi potvrdili, ze ma Tom nohy v poradku - pak jsem se teprve odvazila nakoupit latkovky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.7.10 15:28

Ještě jsme se zapoměla zeptat na velikost (rozměr) čtvercových plen? Jestli mám kupovat plenky podle velikosti nebo prostě klasiku hned od začátku? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
26.7.10 17:45

Druhé dítko jsem látkovala od narození už v porodnici - dodnes (téměř 4 měsíce) neměla na sobě jedinou jednorázovku :-)
Nejvíce se mi od narození osvědčily zavazovací Disany (když se dobře uvážou, neproteče řídká stolice) - a do nich cokoliv (vkládačky, prefold, obyč čtverce, vícevrstvé - co kdo doma má) a přes to vlňáčky (PULky jsem dávala jen první týden doma, kdy jsem si nebyla jistá se zavazováním a každou chvíli něco proteklo), od té doby jedině vlnu :lol: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
26.7.10 17:47

Jinak jsem zkoušela i obyč čtvercovky (novosklad) a vícevrstvé - ale disany mi přišly lepší (dobře se mi vážou, neprotečou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.10 19:51

to já jsem si pár týdnů počkala… byl drobounkej a s tou bambulí jsem nemohla klubíčkovat. Měl smůlu na prdíky a trpěl at jsem delala co jsem delala. Musel se hýbat, atak látkovky připadly v uvahu až když si jakž takž mohl pomoct sám… Disany doporučuju! Ale chvíli trvá než jim přídeš na chut. Pak mám VV (vícevrstvé pleny a snappku) Napíšu ti na fejs ještě, hlavně jsem ti chtěla dát diskuzi mezi nové příspěvky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.10 22:39

ješte jsem ti chtela napsat aby sis udelala vylet do obchudku s plenkama. U nas v zapadních cechách není, ale já byla za paní doma co má int.obchod s plenkama, a tak mi vše ukázala a já si mohla osahat,podívat atd. Sama má 2 děti tak by ti poradila. je to tento obchudek a adresa je právě k ní domů. http://www.detskybioshop.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí