Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, jak je to se separační plenkou, když se s obsahem vyhodí do WC? Rozloží se??? Filosofuju si pro sebe, jak je to tedy s tou ekologičností, když se po každým přebalení protočí 6/9 litrů záchodem.
Známí pronajali chatu lidičkám co asi látkují miminko a pak lovili „ubrousky“ ze septiku
, takže jsme přemýšleli, jestli to byly ubrousky na utírání (myslí známá) nebo separačky (myslím já) …
Jak to tedy s nimi v odpadu je? Díky moc ![]()
Ahoj,
separačky viskozové či celulozové normálně házím do WC, teda ty pokaděné, počůrané normálně peru. Ubrousky používám taktéž celulozové či viskozové, jsou biologicky odbouratelné.
Myslím, že na výrobu papírovky se spotřebuje více vody než na spláchnutí jedné sepsračky. ![]()
Měly by být 100% rozložitelné… Do WC splachuji jen pokakané separačky, počurané peru. Když vyhazuju do WC, tak si taky rovnou odskočím a spláchnu to dohromady…
Tak ja bych rekla na 99%, ze tam hazeji ubrousky vlhcene. Ty jsou pevne, ze preziji v klidu prani. Celulozove se rozlozi takrka hned, viskozove o neco pozdeji. Nicmene jsem cetla o pripadu velmi stareho wc, kdy tam byly nejak spatne polozene trubky, viskozove separacky se hromadili v trubce, az se to ucpalo.
Stejne tak jsem slysela i o ucpanem odtoku pracky viskozovymi separackami.
Rozdil mezi viskozovou separackou a vlhcenym ubrouskem vetsinou je ten, ze ubrousek ma jakous takous strukturu a je tlustsi, ten viskozovy je uplne pruhledny.
Maminky prosím, nemátě nějakou fintu na zapáchající vyprané pleny, hlavně ty vkládačky bambusové…mám na nich psáno max. 40 st. tak je dám nejdříve přečváchnout a pak peru na 40 se sypkou Lovelou na bílé, prala jsem i v gelu, ale je to furt stejné, prý se nesmí používat avíváže, snižuje seszavost nebo co, tak nevím co tam přidat aby to pořád tak divně nesmrdělo. Poradíte?
@Bibík13 já tam dávám místo aviváže ocet a pár kapek kvalitního eterického oleje
@Bibík13 Nevím, peru v klasickém Arielu a nesmrdí mi… a klidně bych je občas hodila na 60, oni to přežijou, maximálně se trochu srazí… případně ještě existuje desinfekční prášek na pleny Bambinex nappy care, ale zas mi u něj přijde, že moc nevypere fleky.
@paola white píše:
@Bibík13 já tam dávám místo aviváže ocet a pár kapek kvalitního eterického oleje
Když on by se na bambusové ocet dávat neměl, ale souhlasím s tím, že jednou za čas jim to neublíží…
No ocet na bambus není zrovna nejlepší nápad…
A co vyzkoušet přípravek Mio Fresh..- mám s ním dobré zkušenosti, tady je odkaz: http://www.branakdetem.cz/…io-fresh.htm
No ja uz mam teda latkovani za sebou, ale to zapachani si zive pamatuju
pak sem sem si vzpomnela, ze ocet neutralizuje pachy, tak sem pridavala do machani. a davala sem docela dost, tak velkyho panaka. Nedavala sem do prani, protoze barvi pradlo - zezloutne, takze kdyz mas bly pleny, doporucuju dat jen na machani.
Já dávám tak jednou za 14 dní. hlavně proto, že máme šíleně tvrdou vodu a jinak mi ty pleny hodně tvrdnou a tím se ničí ještě víc
jinak bych teda zkusila dát místo aviváže jen vodu a do toho ten EO
Já ocet používám už nějakou dobu a nepozoruju, že by to bambusové plínky ničilo víc než bavlnu… ![]()
A hodně pomáhá věšet plínky ven ![]()
@pomeranca no jo, ale já bydlím v paneláků a na tom balkóně to zas tak dobré není, že. Takže přidat olejíček? a je jedno jaké? a kolik kapek? a kdy to přidat? až do máchání??? Děkuji