Dotaz na látkující maminky - odpad

1371
20.7.10 16:57

Dotaz na látkující maminky

Ahoj, jak je to se separační plenkou, když se s obsahem vyhodí do WC? Rozloží se??? Filosofuju si pro sebe, jak je to tedy s tou ekologičností, když se po každým přebalení protočí 6/9 litrů záchodem.

Známí pronajali chatu lidičkám co asi látkují miminko a pak lovili „ubrousky“ ze septiku :roll: , takže jsme přemýšleli, jestli to byly ubrousky na utírání (myslí známá) nebo separačky (myslím já) …
Jak to tedy s nimi v odpadu je? Díky moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51750
20.7.10 17:04

Ahoj,
separačky viskozové či celulozové normálně házím do WC, teda ty pokaděné, počůrané normálně peru. Ubrousky používám taktéž celulozové či viskozové, jsou biologicky odbouratelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
20.7.10 17:13

Ahojky,
taky házím do WC, jsou 100% odbouratelné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
20.7.10 17:24

Myslím, že na výrobu papírovky se spotřebuje více vody než na spláchnutí jedné sepsračky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9265
20.7.10 17:36

Měly by být 100% rozložitelné… Do WC splachuji jen pokakané separačky, počurané peru. Když vyhazuju do WC, tak si taky rovnou odskočím a spláchnu to dohromady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.7.10 12:31

Tak ja bych rekla na 99%, ze tam hazeji ubrousky vlhcene. Ty jsou pevne, ze preziji v klidu prani. Celulozove se rozlozi takrka hned, viskozove o neco pozdeji. Nicmene jsem cetla o pripadu velmi stareho wc, kdy tam byly nejak spatne polozene trubky, viskozove separacky se hromadili v trubce, az se to ucpalo.
Stejne tak jsem slysela i o ucpanem odtoku pracky viskozovymi separackami.
Rozdil mezi viskozovou separackou a vlhcenym ubrouskem vetsinou je ten, ze ubrousek ma jakous takous strukturu a je tlustsi, ten viskozovy je uplne pruhledny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
5.5.13 20:44

Maminky prosím, nemátě nějakou fintu na zapáchající vyprané pleny, hlavně ty vkládačky bambusové…mám na nich psáno max. 40 st. tak je dám nejdříve přečváchnout a pak peru na 40 se sypkou Lovelou na bílé, prala jsem i v gelu, ale je to furt stejné, prý se nesmí používat avíváže, snižuje seszavost nebo co, tak nevím co tam přidat aby to pořád tak divně nesmrdělo. Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.5.13 20:49

@Bibík13 já tam dávám místo aviváže ocet a pár kapek kvalitního eterického oleje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101776
5.5.13 20:50

@Bibík13 Nevím, peru v klasickém Arielu a nesmrdí mi… a klidně bych je občas hodila na 60, oni to přežijou, maximálně se trochu srazí… případně ještě existuje desinfekční prášek na pleny Bambinex nappy care, ale zas mi u něj přijde, že moc nevypere fleky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101776
5.5.13 20:51
@paola white píše:
@Bibík13 já tam dávám místo aviváže ocet a pár kapek kvalitního eterického oleje

Když on by se na bambusové ocet dávat neměl, ale souhlasím s tím, že jednou za čas jim to neublíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
5.5.13 20:51

No ocet na bambus není zrovna nejlepší nápad…
A co vyzkoušet přípravek Mio Fresh..- mám s ním dobré zkušenosti, tady je odkaz: http://www.branakdetem.cz/…io-fresh.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
5.5.13 20:53

No ja uz mam teda latkovani za sebou, ale to zapachani si zive pamatuju :mrgreen: pak sem sem si vzpomnela, ze ocet neutralizuje pachy, tak sem pridavala do machani. a davala sem docela dost, tak velkyho panaka. Nedavala sem do prani, protoze barvi pradlo - zezloutne, takze kdyz mas bly pleny, doporucuju dat jen na machani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.5.13 20:54

Já dávám tak jednou za 14 dní. hlavně proto, že máme šíleně tvrdou vodu a jinak mi ty pleny hodně tvrdnou a tím se ničí ještě víc :? jinak bych teda zkusila dát místo aviváže jen vodu a do toho ten EO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
5.5.13 21:07

Já ocet používám už nějakou dobu a nepozoruju, že by to bambusové plínky ničilo víc než bavlnu… :nevim:

A hodně pomáhá věšet plínky ven :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
5.5.13 21:23

@pomeranca no jo, ale já bydlím v paneláků a na tom balkóně to zas tak dobré není, že. Takže přidat olejíček? a je jedno jaké? a kolik kapek? a kdy to přidat? až do máchání??? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí