Latkove pleny

1692
24.7.10 21:35

latkove pleny

Chtěla by ch se zeptat na vaše zkušenosti s latkovíma plenami.chtela bych si pořidit ale spíše zatim jen na zkoušku.na trhu jich je tolik že se v tom placam,tolik druhu vkladaci, 2v1 atd.děkuji za rada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
24.7.10 22:00

Lukymaty, pokud chceš látkování jen vyzkoušet, tak doporučuji začít u čtverců, jsou levné, jednoduché, většinou je má každý doma ;-)
K tomu jedny nebo dvoje svrchní kalhotky, separačky a můžeš vesele zkoušet :palec:

Ano, je spousta druhů, ovšem v tom ti asi nikdo neporadí, nejlepší by bylo, kdyby sis nad tím prostě sedla a prostudovala sama.

http://www.latkovky.info/

Přeji příjemné čtení ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.7.10 22:02

Pokud bys chtela opravdu jen vyzkouset, zda se ti chce prat, prebalovat casteji, zkratka zda by ti latka vubec vyhovovala, tak bych koupila 3ks ctvercovych bambusek kikko, jsou luxusni, save a kdybys pak nelatkovala, tak ctvercovka se nikdy neztrati. K tomu bych koupila 3ks vzacek disana a svrchnaky haipa daipa. Dala bych je na doma a pak bys videla.

Zalezi, jak stare as dite, jestli kadi casto, tekute ci formovane, jak ti doma schne pradlo, jestli mas susicku, zda u vas doma prebalujes jen ty, nebo tatinek, babicky, dedeckove, hlidaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
24.7.10 22:08

Ja už jsem toho pročetla tolik že mi z toho jde hlava kolem.Ale to když dam čtvercovou plenu a na to svrchní kalhotky tak v tom bude mit velkou prdelu,nebo to vyjde na stejno tak jako bych si pořidila treba ty 2v1?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.7.10 22:15

Jak stare mas to ditko, je tomale mimi nebo batole?
Vetsi zadek bude mit dite v latce kazdopadne.

Existujiruzne moznosti, jak baleni zestihlit, ctverce na rovno jsou hodne stihle baleni, ruzne vse v jednom pliny jsou take dost stihle, namatkou itti bitti nebo bumgenius organic.
Zase plina na rovno nezadrzi kakani, takze budes mit spinave i gatky, kdyz se pokadi.

Vkladacky, tak jedine, do kterych ja investuju, jsou baby idea ty kratke bambusove, hodne nasajou a pritom jsou stihlounke. Do bavlnenych vkladacek nema smysl cpat penize, stejne poslouzi frote zinka za par kacek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
24.7.10 22:26

Ja to upřesnim:je to ročni syn.Prat mi nevadí,sušičku nemame.vědšinou přebaluji ja někdy i manžel.Kaka jednou deně to už vím že je rano pokud tedy nema prujem ale ten je malo kdy.pleny chci takove abych je mohla třeba použit i na třetí mimi.Je lepši si to koupit v obchodě nebo přes internet?Ja stím opravdu nemam žadne zkušenosti hadrovích plenek mam doma plno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
24.7.10 22:43

Lukymaty, pokud máš někde v okolí kamennou prodejnu, nebylo by na škodu, aby ses na ně jela podívat osobně.
V takových obchůdcích většinou prodává kvalifikovaný personál, který má s látkou osobní zkušenosti.

Ale klidně můžeš zariskovat a něco objednat přes net.

A ještě jeden dodatek : hadrové pleny - to je skoro urážka 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.7.10 22:47

Jedna moznost jsou svrchnaky, do kterych budes cpat ty latkove pliny, co uz mas. Na to viskozovou separacku. Nemusela bys mit ani zadne vazacky, na ocekavaneho kakose a pri prujmech bys mohla pouzit ctverce ve skladu na draka (ale asi by to uz museli byt 80×80, 70×70jsou vetsinou na rocni dite uz male. Ale muzes to zkusit, stacilo by teda zatim koupit svrchnaky, nejlepe jednovelikostni, mam blueberry, sedi hezky.
Krabicku popoliny viskozovych separacek a snapi sponku, kterou chytis pripadny sklad.

S klasika ctverci je to jednoduche, jen pocitej, ze mene saji, takze je to tak na dve mala curnuti nebo jedno velke.Dalsi moznost jsou ty vkladacky, zvysi savost pliny, nejsavejsi je bambusovy fleece, sice stoji vic, ale ta investice se vyplati, ja kupovala jeste pred porodem vsechno mozne a ted to stejne nepouzivam, jen ty BI.

Svrchanky ti sednou i na pripadnou kalhotkovou plinu, kdybys v budoucnu kupovala, snapka se nikdy neztrati, obzvlast, pokud mas ctverce. na latkovky.cz prodavaji myslim i zkusebni pytlicek s ruznymi druy separacek.

Pak uz jen zalezi, zda se ti do toho prcek necha prebalit, Mates dela ted s prebalovanim obcas silene cavyky. Zacla bych s plinkou na dobu bez kadeni. Jen svrchnaky, ctvercovka na rovno slozena a separacka, podsunout pod zadek.

Jo a svrcnaky bych brala spis na druky, je to stihlejsi a nejdou tak snadno rozepnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
24.7.10 23:10

No teda to je informaci a tolik možností.No ja mam co dělat abych nasadila malemu Matějovi plenu pořad se mi otačí a kope.Asi mate pravdu zkusim koupit jednu nebo dvě svrchní,latkove doma mam i separačky a podle toho poznam děkuji za rady :-D CAPPY:omlouvam se jestli tě to nějak urazilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.7.10 23:21

Pokud se ti hodne pretaci, tak jsou sikovne kapsove plinky, vycpes je jako kdyz davas svrchnaky, ale nacpes to do kapsy a tim se z toho stane plinka, ktera se pouzije jako jednorazovka. S otacecim mimi se ti bude napln svrcnaku asi sypat, az ti do toho kopne :wink: Kapsovky je potreba jen vyplnit od kraje ke kraji, aby neprotekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
25.7.10 01:10

Lukymaty, jejda, neomlouvej se.
Já to slovo „hadrové“ prostě tak nerada slyším.
Vybaví se mi ošuntělý hadr na podlahu.
Zbožňuji látku, možná proto jsem na některá slova mírně citlivá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
3.8.10 21:14

Ahoj holky, pročítám různé weby a diskuze o látkových plenkách - chtěla bych látkovat hned od narození, nějakou výbavičku jsem si už nakoupila (čtvercové pleny mám ještě staré po x lidech, pak jsem koupila nějaké svrchňáky, a nějaké moderní látkové plenky - Mommy Touch, Pop-In, zavazovačky Hemp Hour Strap - vždy po jedné plíně, na zkoušku).

Ale k mému dotazu - jsou nějaké plenky výhradně českého výrobce? Myslím tím ty moderní - kapsovky, zavazovačky atd.

Zatím jsem narazila jen na jedny - tuším anavy ze sijemdetem.cz, tak by mě zajímalo, jestli jsou i jiní výrobci přímo v čechách.

Děkuji za případné tipy.

• Citovat
  • Upravit
60142
3.8.10 21:25

http://www.merinostar.cz/
Ale nezkoušela sem je.

Měla sem Anavy, ale i když má být jednovelikostní, mé 5měsíční hlčičce vůbec neseděla. Teď ji má kamarádka a její 14 denní holčičce nesedí taky. Šijemdětem jsou podobné, ale trochu větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.8.10 22:28

Ahoj, já používám látkové pleny od českého výrobce Haipa-Daipa. Jako výbavu mám 20 ks tvarovaných látkových plen, které jsou z hlediska velikosti univerzální a vhodné od narození po nočník (dle výrobce), 3 ks svrchních kalhotek vel. S, 2 ks vel. M a snappi sponku. Stačí mi to tak, že peru jednou za 2 až 3 dny. Občas to prokládám i klasickými čtvercovkami, hlavně když vím, že budu za chvíli zase přebalovat. Látkuju od příchodu z porodnice, takže už tři měsíce a musím říct, že jsem spokojená. Jen mi trochu vadí, že plíny praním tvrdnou i když dávám ocet. Nevím, jestli je problém i v tvrdosti vody… Můžete mi někdo poradit, jak lze docílit „měkčího“ praní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
27.8.10 22:34
paivka píše:
Můžete mi někdo poradit, jak lze docílit „měkčího“ praní?

Změkčení prádla docílíš nejlépe sušením venku na sluníčku a větru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky