Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Přitom původně Damian bylo jméno pro mnichy. Jsem někde četla. Znám teda na ZŠ sígry pubertální. Ale oni vyrostou. Teď se vybouří. A budou fajn.
Líbí se mi víc Kristián, takové noblesní. Damián mi zní trochu devadesátkově
Nebo jako z teen románu.
Já se spíš přikláníme ke Kristiánovi. Hlavně kvůli oslovení v dospělosti.
@Anonymní píše: Více
Obe jmena jsou pekna, ale maji zvlastni zdrobneliny. Vybirala bych podle toho, zda budes chtit rikat synovi Dami, nebo Kristy. ![]()
Z techto dvou Kristian, ale ani jedno bych pro syna nevybrala
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
Je pravdou, že asi na každé jméno si kdokoliv najde něco, s čím je nebo bylo, kdysi spojováno… ![]()
A právě zrovna o tom, jsem se tu zmínila už taky. Ale, to by si člověk asi opravdu nemohl nic vybrat, aby se to jméno líbilo všem. ![]()
Ještě jsem chtěla dodat…
Proč, zrovínka jedno určité jméno, je spojováno s nehezkými rolemi ve filmech? ![]()
Přiznám se, že jako mladou mě to docela štvalo i mrzelo zároveň. Třeba ve filmech, Na samotě u lesa, Metráček nebo v Diskopříběhu. ![]()
Asi osud, no…
![]()
Příspěvek upraven 12.06.25 v 21:51
Bych neměla problém pro syna ani jedno. Ale mám takový seznam oblíbených jmen, že bych musela mít minimálně 10 dalších synů
. To nezvládnu.
@Anonymní píše: Víceměla jsem kolegu Kristiána a jiní kolegové si z něj kvůli jménu dělali srandu a někteří, co k nám přijeli třeba jen něco řešit z jiného oddělení, tak se nad tim jménem kolikrát pozastavili a přišlo jim zvláštní. Jinak mu všichni nakonec říkali Krišpín
Spíš ani jedno. Ale kdybych musela, tak Kristián. Damián je nějakej kocour ne? Nebo pes z pohádky?