Neobvyklé druhé jméno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.6.25 15:03

Neobvyklé druhé jméno

Děvčata, jak se díváte na opravdu neobvyklé jméno, které by však bylo dáno pouze jako druhé, tj. dítko by s ním nikdo neoslovoval? Mně i manželovi se líbí a máme k němu citové pouto (říkali jsme tak „pracovne“ prvnímu miminku, o které jsme bohužel v pokročilém tehu prisli) a má to pro nás symbolicky vyznam. Na druhou stranu nechceme způsobit, aby se dítěti někdo posmíval. Jméno nechci zveřejňovat, ale typově se pro představu jedná o něco jako Aurelián nebo třeba Krasomil, prostě opravdu jmeno, se kterým se člověk nesetká. Sama druhe jmeno nemam a ani nikdo v okoli, tak nedokazu posoudit, jak moc ho okoli pouziva… pocitam s tim, ze by ho vetsina lidi ani neznala, samozrejme v oficialnich dokladech apod. bude. Díky za názory!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15398
3.6.25 15:18

Je to úplně jedno, jak se na to díváme. :mrgreen: Je to totiž čistě vaše věc.

A jelikož o tom jméně nejsi přesvědčená, tak ho nedávej. Kdybys skutečně přesvědčená byla, tak se tady neptáš. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27582
3.6.25 15:21

To by mě zajímalo jaké jméno to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10591
3.6.25 15:31
@ka2ka píše: Více

Mě by to také zajímalo.
Zakladatelko, nechceš, aby se dítěti někdo posmíval, ale v oficiálních dokladech bude jméno uvedené. Takze např. pri nástupu do školky budete muset nějaký doklad předložit. Takze se jméno stejně proflákne. Pokud to bude něco opravdu výjimečného, tak se to rychle roznese… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8637
3.6.25 15:35

Já bych to asi nedělala. Ve všech dokumentech to bude mít napsaný, takže bych si nedělala iluze, že se to nebude vědět. Znám chlapečka, co má druhé jméno Lev. Je ve školce, takže zatím dobrý, protože děti neumí číst, co má napsáno v papírech…a říká se mu tím prvním. Pak mám ve třídě kluka se dvěma jmény a ačkoliv používá jen to první, tak i to druhé všichni znají, má jo totiž všude. Veškeré seznamy (a že jich je), docházka, tridnice… prostě se to všeobecně ví. Pokud chcete jméno, které nikdo nebude vědět, může být jako křestní (při křtu, pokud jste verici), nebo mu žádné druhé nedávejte a jen mu tam po domacku říkejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
3.6.25 15:37

Mně se to líbí, máme tu klučinu, co je druhým jménem Barnabáš. Já bych do toho šla, ale my máme příjmení se kterým už by to bylo hrozně dlouhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
3.6.25 15:46

Nešla bych do toho. U toho malickyho ditete ok, ale mam dojem, ze 15 lety pubertak vam nepodekuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
3.6.25 15:54

Jméno bych nedala. Mělo se tak jmenovat první miminko, tak jméno nechte jemu, i když tu není. Nebo právě proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.25 15:58

Naše děti mají dvě jmena, druhe neobvyklé, ale hodí se to k sobě, není to jako pěst na oko, obe jmena i příjmení k sobě hezky ladi. Za mě Krasomil je celkem strašné, ale je to jen moje preference. Jinak když to nebude kazdy pes jiná ves, ale půjde to k sobě, tak proč ne.

• Citovat
  • Upravit
5072
3.6.25 16:13

@japolka Ano a dítě by se, potom co mu to bylo sděleno, mohlo cítit jako náhradník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
3.6.25 16:14
@Anonymní píše: Více

Citové pouto si nechte pro sebe a nekomplikujte dítěti život. Jednou vám za to bude vděčné. Ono nosit celý život cejch nenarozeného sourozence není žádný med.

• Citovat
  • Upravit
6626
3.6.25 16:18
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Co zas blbnete? Jaký cejch? Jaký náhradník? Zas se tady z toho dělá zbytečný drama. To by se jako náhradník mělo cítit každý dítě, co rodiče počnou po potratu. Spousta lidí má vysněný jméno a nezavrhne ho jenom proto, že to je druhý těhotenství. Záleží jen na tom, jestli ta jména budou dobře znít jako celek, naopak se může cítit vyjímečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
3.6.25 17:10
@Anonymní píše: Více

Známe holčičku se dvěma jmény a obě nás zaskočila.
Zvykli jsme si. A ani najdou se tací, kteří se pošklebuji ale jsou to převážně dospělí. :,(. Holčičce se druhým jménem taky v běžném hovoru neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12853
3.6.25 17:34

Ani náhodou, mít dvě jména je v podmínkách naší země značně nepraktické a pokud je to druhé navíc ještě nějak zvláštní a poměrně dlouhé, tak je to nejspíš celkově dost prasečina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
3.6.25 18:22

@Sany80s v čem nepraktické? Za dvanáct let života dcery jsem nenarazila na nic a po patnácti letech s dvojím příjmením tak leda můžu říct, že je to každému úplně jedno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze