Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj ženy, úplně mě oslovilo tohle nezvyklé jméno! ![]()
Moc žen ho v České Republice nemá a celkově se spíše nedává, tak by mě zajímalo, jak na vás působí. ![]()
Zkratka Flóra mi přijde nádherná a zároveň celý tvar jména : „Florentina“, se mi zdá vznešený a důstojný pro všechny věkové kategorie žen. ![]()
Co na něj říkáte vy?
Florentina - moc hezké. Flóra moc ne, leda, že by měla ještě měla bráchy Jiřího a Míru… ![]()
Jako jméno je to hezký, ale podle mě je hrozně nepraktický na používání. Diteti se bude blbě říkat (Flóra ještě hůř), než se někde představí celým jménem, tak s naším -ová to bude vždycky hrozně dlouhý.
No, překvapilo mne, že jde opravdu úředně takto děvče pojmenovat.. pokud k tomu sedí příjmení, dobrá no, ale je to trochu nepraktické…
a hlavně Flóra je letitá zahradnická výstava v Olomouci.. nestačila by Tina?
To se hodí ke všemu…
Hele, stejně si to udělejte tak, jak to vy doma cítíte
hodně štěstí a zdraví ![]()
Příspěvek upraven 05.06.25 v 18:28
@Hellahel píše: Více
Jméno je moc pěkné, ale zkratka Flora už se mi nelíbí. Když už, tak jen Flo, to mi zní daleko lépe.
Díky zkratce Flóra je s ním spojená symbolika květin, což je krásné a svěží.
Naprosto souhlasím s tím, že Flóra je nádherná zkratka, která jménu dodává hravost a modernost, zatímco plný tvar Florentina si zachovává tu vznešenost a důstojnost pro každou životní etapu.
Je to skvělá volba pro někoho, kdo hledá jméno s historií, elegancí a zároveň originalitou. Líbí se mi, že přemýšlíš o jménu, které má silný charakter a není běžné. ![]()
Moc se mi líbí ať už Florentina, Fló, Tina nebo Flóra
Byla pohádka, kde byla královna květin Flóra. Pokud by ji to nějak vadilo, může být oslovována Tina.
Třeba syn hrozně své jméno řešil a nechal si přidat druhé, protože to jeho se mu líbí jen jako „dítěti“. Je mu 18 a říkal, že si nedokáže představit, že by byl na nějakém postu jako táta a říkali mu jeho jménem.
Moc děkuji za všechny hezké reakce.
To jméno ke mě tak přišlo samo.. dlouho jsem ani nevěděla, že existuje:)
@nikitice a můžu se zeptat, jak se syn jmenuje?:)
Zajímavé jméno, říkala bych jí Tina. Když by tedy bylo k příjmení, které je podobně vznešené - třeba Florentina Prknová zní dost uhozeně ![]()
Bych ji říkala Flo, Flór, Florinko. Mám ráda hlavně zkráceniny jmen.
Mám pocit, že v nějaké staré sérii Doktor z hor jsem jméno zaslechla.