Daně při malém přivýdělku při RD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dane, maly privydelek pri RD?
Mam asi hloupy dotaz.....
Od zari nastoupim do statni organizace jako zamestnanec na uvazek 0,2 a vydelam si mene nez 5000Kc mesicne… Jsem na RP, memu mladsimu diteti je rok a ctvrt. Jak to budu mit s danemi? Normalne 15procent? Nekde jsem cosi zaslechla o nejake vyjimce, ale slo to mimo me, tak nevim…Mam dvouletou variantu do kvetna, jak to bude potom, do zari, kdy si asi zvysim uvazek na 0,5? Jo, a dite bude hlidat babicka, jesle jsme nedostali…Diky M
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ja ted taky v zari nastupuju na pul uvazku…pri MD si muzes vydelat kolik chces a nechaji ti ji pokud dite nedavas do jesli..tj.budu pracovat na pul uvazku,vydelam si 15tis,11400mam rodicovskou,kterou budu brat do srpna 2011,cely rok mi bude maleho hlidat babicka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ano, to ja vim, ale mela jsem pocit, ze budu mit nejak mensi dane, kdyz si vydelam jen malo… ale asi ne…
A naopak, od kvetna bych si asi mela zvysit uvazek, protoze kdyz nevydelam ani minimalni mzdu, mela bych si sama doplacet(nebo snad platit cele) pojisteni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nene, daně budeš mít stejné těch 15%, ale pokud podepíšeš to růžové prohlášení, tak máš nárok na odpočet na sebe, takže ve výsledku nebudeš platit žádné, ale sociální a zdravotní jo, pokud to tedy bude klasický pracovní poměr.
S tím doplatkem zdravotního po dobrání rodičáku se výklady liší, někde jsem slyšela výklad, že pokud pečuješ o dítě do 4 let, což vlastně jakoby budeš, tak že se doplácet nemusí, někde zas, že to platí jen když nemáš žádný příjem, ale zas pokud to budeš zvyšovat na 0,5 tak už budeš na 8000,– a bude ti to fuk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, tak fajn. Ja chtela zvysovat uvazek asi az od dalsiho zari, takze od kvetna do zari by se me to pojistne asi tykalo… ale pokud bych si to fakt musela platit, tak si radsi zvysim uvazek na 0.4 a bude… mam to po dnech…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit